Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έκλειψη σελήνης το Σάββατο

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 θα είναι ορατό και από την Ελλάδα το τελευταίο στάδιο της Ολικής Έκλειψης Σελήνης. Πιο συγκεκριμένα την ώρα που θα ανατείλει η Πανσέληνος (περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδος) θα μπορέσουμε να δούμε περίπου το 70% του δίσκου της Σελήνης να βρίσκεται μέσα στον κώνο σκιάς της Γης και σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος αυτής ίσως...
μας δώσει ένα πολύ ωραίο θέαμα, οπότε βγείτε το Σάββατο έξω να θαυμάσετε μια όμορφη σεληνιακή ανατολή.
Στην Ελλάδα, η σελήνη ανατέλλει στις 5:05 μ.μ. Τότε βρίσκεται πολύ χαμηλά και στην αρχή της μερικής φάσης η οποία και τελειώνει στις 6:18 μ.μ. Η σελήνη είναι μέσα στην σκιά της Γης για 52 λεπτά, από τις 14:05 ως τις 14:57 UT. Οι μερικές φάσεις, πριν και μετά την ολική φάση, διαρκούν περισσότερο από μία ώρα η καθεμιά.
Από τον Στάφυλο και Αγνώντα θα έχουμε πολύ καλή θέα λόγω του ότι θα είναι πολύ χαμηλά η Σελήνη. Καιρού επιτρέποντος θα υπάρχει ένα τηλεσκόπιο στο δρόμο προς Γλυστέρι (δωμάτια Αλέκας Καριοφύλλη) για να παρατηρήσετε το ωραίο φαινόμενο.
Γεώργιος Μιχαήλ
μέλος της εταιρίας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.