Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Κ. Αγοραστός: «Σημαντική παρέμβαση η οποία υπηρετεί το Συνταγματικό δικαίωμα της ισότητας των φύλων»
Την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» υπέγραψαν σήμερα οι 13 Περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κας Στρατηγάκη.
Πρόκειται για δημόσια επίσημη δέσμευση των Περιφερειών για την...
προώθηση της αρχής της ισότητας των Φύλων και για την υλοποίηση, εντός της επικράτειάς τους, των δεσμεύσεων που διατυπώνονται στη Χάρτα. Για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων, κάθε υπογράφουσα αρχή αναλαμβάνει να καταρτίσει ένα Σχέδιο Δράσης για ένταξη της Ισότητας των Φύλων, στο οποίο καθορίζονται οι προτεραιότητες, οι ενέργειες και τα μέσα για το σκοπό αυτό.
Η Χάρτα Ισότητας εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης σε συνεργασία με πολλούς εταίρους και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερες από χίλιες Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Δ.Ε. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση η οποία υπηρετεί το Συνταγματικό δικαίωμα της ισότητας των φύλλων, μια στοιχειώδης αξία και κατάκτηση της Δημοκρατίας. Η εφαρμογή της Χάρτας περιλαμβάνει ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στην Περιφέρεια και στις περιφερειακές πολιτικές. Με την υπογραφή της Χάρτας Ισότητας καλούμαστε να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες για την ανάπτυξη και εφαρμογή περιφερειακών πολιτικών ισότητας. Σε μια περίοδο κρίσης που αξίες όπως η ισότητα δοκιμάζονται, εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε πράξη αυτή τη δημόσια δέσμευση μας υπέρ της αρχής της ισότητας των φύλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.