Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σκιαθίτες συγγραφείς...

…στο πέρασμα του χρόνου
TIΜΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο Ι. Φραγκούλας στην εισαγωγή της «Πνευματικής Θεώρησης της Σκιάθου» γράφει:
Η γραφική και καταπράσινη νήσος Σκίαθος, «πολύκολπος, δασοστεφής και βοσπορίζουσα» κατά τον Γαβριηλίδη, έχει να δείξει αρκετούς άντρες οι οποίοι ασχολήθηκαν με τα γράμματα και τις επιστήμες ή διακρίθηκαν ως διδάσκαλοι και στα χρόνια της δουλείας και κατόπιν. Και πολύ δίκαια ο αοίδιμος βυζαντινολόγος Αδαμάντιος Αδαμαντίου, που από τον πατέρα του καταγόταν από τη Σκιάθο, την ονομάζει «νήσον των λογίων».”
Τα τελευταία χρόνια η ιλιγγιώδης ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας εκτός...
από την αλλαγή που προκάλεσε στην οικονομική ζωή του τόπου επηρέασε αναπόφευκτα και κάθε εκδήλωση της καθημερινότητάς μας. Αλλαγές επίσης έχουν συμβεί όχι μόνο σε τοπικό και εθνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο όπως π.χ. τα άλματα της τεχνολογίας, η εκτεταμένη οικονομική αλλά και πολιτική μετανάστευση κ.ά. Όλα αυτά συντέλεσαν όχι μόνο στο να ξεχάσουμε την πνευματική κληρονομιά που παραλάβαμε αλλά και να μην γνωρίζουμε τους σύγχρονους συμπολίτες μας που άξια συνεχίζουν να προσφέρουν στα «γράμματα και τις επιστήμες».
Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια της ΑΚΠΣ να αφυπνίσει το ενδιαφέρον όλων μας για την «πνευματική παραγωγή» των Σκιαθιτών. Είναι ένα μικρό βήμα για να τιμήσουμε τους λόγιους προγόνους μας και να γνωρίσουμε τους σύγχρονους με την επίμονη και συνεχή προσπάθειά τους.
Υπάρχουν πολλοί Σκιαθίτες επιστήμονες που διαπρέπουν στους τομείς τους αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των στοιχείων για την ζωή και το έργο τους.
Επιφυλασσόμαστε σε μια άλλη ευκαιρία να τους φιλοξενήσουμε στην «Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού» της Κίνησής μας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.30’ το απόγευμα. (Παπαδιαμάντη 13, απέναντι από το σπίτι - μουσείο Αλ. Παπαδιαμάντη).
Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε μέρα έως τις 28 Δεκεμβρίου από τις 16.30 - 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.