Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση για την οποία πολλοί θα πουν «ναι»!

Την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων προτείνουν ειδικοί ως ένα αποτελεσματικό μέτρο που θα μπορούσε να αποτρέψει τους νέους να αρχίσουν το κάπνισμα. Ακόμα επικαλούμενοι τις υψηλές δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τις ασθένειες από το κάπνισμα και οι οποίες φθάνουν τα 3,3 δισ. ευρώ το χρόνο, τονίζουν ότι μια αύξηση των τσιγάρων κατά 2 ευρώ το πακέτο θα μπορούσε να είναι σωτήρια όχι μόνο για την υγεία των Ελλήνων αλλά και για τα οικονομικά του ΕΣΥ!
«Τα ακριβά τσιγάρα μπορούν να...
αποτρέψουν τουλάχιστον 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με τη βλαβερή καπνιστική συνήθεια» επεσήμανε ο καθηγητής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Παιδεία- για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», που θα πραγματοποιθεί από 8-10 Δεκεμβρίου στο ΕΚΕΠΥ. 

5 σχόλια:

  1. Ένα μέτρο για να αποτρέψει τους νέους από το τσιγάρο, είναι να σταματήσουμε εμείς οι μεγάλοι να φουμάρουμε και μάλιστα να έχουμε και ύφος μεγαλοπρέπειας όταν το κάνουμε. Αφού καπνίζουμε, ας έχουμε και λίγη τσίπα και να το κάνουμε διακριτικά. Λυπήθηκα πολύ όταν μετά από σχολική εορτή, μαζεύτηκαν μαθητές και καθηγητές σε γνωστή καφετέρια και καθηγητής κάπνιζε στον κλειστό χώρο, δίπλα στους μαθητές του σα φουγάρο. Τι παράδειγμα να πάρουν τα παιδιά, όταν καθηγητής παραβαίνει και το νόμο και καπνίζει σε κλειστό χώρο αδιαφορώντας για τους διπλανούς του, οι οποίοι ήταν μαθητές του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί με αυτό το μέτρο.. Καλώς ή κακώς τα τσιγάρα, τα ποτά, τα ξενύχτια, τα ναρκωτικά, το AIDS, κλπ ήταν, είναι και θα είναι μέσα στη ζωή μας. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.. ΠΑΙΔΕΙΑ χρειάζεται και τίποτα άλλο.. Είναι δυνατόν το μάθημα της Γυμναστικής να έχει περιοριστεί σε μια φορά την εβδομάδα και να έχει καταντήσει απλά ελεύθερη ώρα και να πηγαίνουν τα παιδιά για τσιγάρο?? Είναι σαν την οδήγηση: για να μειώσουμε τα τροχαία, αυξάνουμε τα πρόστιμα. Όχι φίλε μου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζεις, 12/12/2011 5.05, ότι τα παιδιά δεν μιμούνται και δεν παραδειγματίζονται από τους γονείς και τους καθηγητές τους; Μάλλον δεν έχεις παιδιά ή δεν ξέρεις από παιδιά. Ό,τι περιβάλλει το παιδί, έμψυχο και άψυχο υλικό, θα πρέπει να είναι με προσοχή επιλεγμένο. Καταγράφονται από το υποσυνείδητό τους τα πάντα. Γι΄αυτό φέρουν μεγάλο φορτίο οι γονείς και οι καθηγητές των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ, αλλά σκέψου και τα παιδιά που μεγάλωσαν κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί που εξουσιάζουν τα ναρκωτικά και οτιδήποτε μπορούσε και μπορεί ακόμα να σε κάνει να ξεφύγεις. Κι όμως, δεν κάπνισαν όλοι ούτε πήραν ναρκωτικά. Κι αυτό διότι υπήρξε μια παιδεία, όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο ίδιο το σπίτι. Για εμένα προσωπικά δε φταίνε οι καπνοβιομηχανίες ούτε οι περιπτεράδες, αλλά οι ίδιοι οι καπνιστές. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν ότι κάνουν κακό στην υγεία τους προπάντων και έπειτα στη τσέπη τους, τότε μόνο θα σωθούμε όλοι μας από την κάπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός από το κακό παράδειγμα που παίρνουν τα παιδιά μας βλέποντάς μας, είναι και αυτά καπνιστές (παθητικοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.