Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Xωρίς τελωνείο η Αλόννησος

Με αφορμή τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί η αποχώρηση του μοναδικού υπαλλήλου του Τελωνείου Αλοννήσου η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κα Ροδούλα Ζήση,κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία και οικονομία η διατήρηση της λειτουργίας.
Στην ερώτηση της η κα Ζήση επισημαίνει τα εξής:
«Σημαντική είναι η αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο νησί της Αλοννήσου, η...
μεταφορά του Τελωνείου Αλοννήσου στη Σκόπελο, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης του μοναδικού τελωνειακού υπαλλήλου του νησιού. Μία εξέλιξη ιδιαίτερα δυσμενής, η οποία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, κυρίως στους επαγγελματίες αλιείς του νησιού.
Αποτέλεσμα είναι οι αλιείς του νησιού να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Σκόπελο λόγω της απόστασης που χωρίζει τα δύο νησιά κάθε φορά που πρέπει να προμηθευτούν πετρέλαιο τράνσιτ. Τούτο συνεπάγεται την κατασπατάληση σημαντικής ποσότητας πετρελαίου κατά τη διαδρομή, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, προκαλώντας με έμμεσο τρόπο περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους. Παράλληλα, η μετακίνηση καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκοπέλου και Αλοννήσου, αρκετές φορές και καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Είναι αναγκαίο να στηριχθούν οι επαγγελματίες αλιείς της Αλοννήσου με κάθε τρόπο, καθώς συγκροτούν το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της περιοχής, αποτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας, όχι μόνο της Αλοννήσου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τη σημαντική προσφορά τους στη φύλαξη του Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
  • Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την διατήρηση της λειτουργίας του Τελωνείου Αλοννήσου;
  • Βάσει ποιού χρονοδιαγράμματος θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση του αποχωρήσαντα τελωνειακού υπαλλήλου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.