Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου

Ψηφίσματα διαμαρτυρίας εξέδωσαν το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, με τα οποία διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση (κλικ) του Σχολείου τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σκοπέλου, κατά τη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου 2012, ομόφωνα εξέδωσε το ακόλουθο
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταδικάζει την κατάργηση της 6ης θέσης στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας και τη μετατροπή του σε 5-θέσιο. Η απόφαση αυτή -πλήρως εναρμονισμένη με τη γενικότερη υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας- αποτελεί πλήγμα για τη μόρφωση των παιδιών της Γλώσσας. Η συγχώνευση-συνδιδασκαλία υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, μας γυρνάει σε...
μακρινές εποχές και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανάκληση της απόφασης για λόγους διδακτικούς και παιδαγωγικούς και με το δεδομένο ότι το νησί μας θεωρείται δυσπρόσιτη περιοχή.
Ο Σύλλογος
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ- ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Την Τετάρτη 26/9/2012 κ’ ώρα 19:00 μ.μ. στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να υποβαθμίσει το Σχολείο μας από 6- θέσιο σε 5- θέσιο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας θεωρεί ότι:
Η απόφαση αυτή
1. Παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας αφού: α) Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση. β) Η ανακοίνωση ήρθε τηλεφωνικώς 10 ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. γ) Αρνείται να στείλει έγγραφη την απόφαση. δ) Ζητά την λειτουργία 5 θέσιου ενώ οργανικά παραμένει 6 θέσιο
2. Αγνοεί τις αντίθετες εισηγήσεις του Δημάρχου Σκοπέλου κυρίου Μιχελή.
3. Αδιαφορεί για την αναστάτωση των παιδιών της Γ’ κ Δ΄ τάξης, που μέσα σε 10 μέρες άλλαξαν δύο δασκάλες και μεταφέρονται από αίθουσα σε αίθουσα, ενώ η διδακτική ύλη στα παιδιά της Γ΄ τάξης αναμένεται να αλλάξει σε περίπτωση υποβάθμισης, με όποια προβλήματα δημιουργούνται τώρα και στο μέλλον.
Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζει:
1. Να εκφράσει με αυτό το ψήφισμα, την άρνησή του στην άδικη και αυθαίρετη προφορική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Να δημοσιοποιήσει το ψήφισμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και στα ΜΜΕ.
3. Να προχωρήσει μαζικά και δυναμικά σε αποχή επ΄ αόριστον των μαθητών από κάθε σχολική δραστηριότητα.
4. Να προβεί στην λήψη κάθε νόμιμου μέτρου και δικαστικής διεκδίκησης για την ακύρωση της απόφασης αυτής σε περίπτωση που θα εφαρμοστεί.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρουσέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.