Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Σκόπελος | Η λίμνη Βοθάνα στη Λούτσα κινδυνεύει όσο προχωράει το καλοκαίρι...


Η παρατεταμένη ανομβρία απειλεί την πανίδα και χλωρίδα στη λίμνη Βοθάνα, η οποία βρίσκεται το Έλος της Λούτσας και το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών παράκτιων υγροτόπων και είναι υπό προστασία. (με κωδικό Y143SKO002 και έκταση 37 στρεμμάτων).


Η στάθμη του νερού όσο προχωράει το καλοκαίρι κατεβαίνει ανησυχητικά και θα χρειαστεί ο Δήμος με την υδροφόρα του ή ο γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες προϊστάμενος του Π.Κ. Σκοπέλου Αντιπύραρχος Ευάγ. Καραμήντζας να μεταφέρουν στη λίμνη νερό, πριν  είναι αργά και ξεραθούν τα νουφαρά και τα άλλα υδρόβια φυτά και ψοφήσουν οι χελώνες, τα βατράχια και τα ψάρια που ζουν στη λίμνη.


Βέβαια, εκτός από την φύση και την ανομβρία υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας που βάζει το χέρι του. Αρκετοί είναι εκείνοι που παίρνουν νερό από το λιγοστό της λίμνης για δική τους χρήση και άλλοι παίρνουν υδρόβια φυτά και χελώνες για τους κήπους και τις ιδιωτικές λιμνούλες τους...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.