Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας ναυτικών και επιβατών


Τα κρούσματα κορονοϊού σε 7 από τα 29 μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού «Πρωτέας», στο λιμάνι του Βόλου αποτελούν ακόμη μια απόδειξη ότι τα «πρωτόκολλα», με την αυξημένη πληρότητα στα πλοία της τάξης του 80 και 85%, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την κερδοφορία των εφοπλιστών και άλλων κλάδων επιχειρηματικών ομίλων του τουριστικού κλάδου είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία ναυτικών και επιβατών. 

Ο λαός αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πολιτικής που υποτάσσει τα πάντα στα κέρδη και τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, πληρώνοντας τις συνέπειες των απαράδεκτων «εκπτώσεων» στα μέτρα προστασίας στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, τις συνεχιζόμενες τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. 

Σήμερα, η κατάσταση στα νησιά «σιγοβράζει» και σε μερικά τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη από την υπερδιάδοση της πανδημίας. Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη θωράκιση των δομών Υγείας στα νησιά και για τακτικούς ελέγχους. Αντίθετα, προσπαθεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα, θέλοντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες κουνάει το δάχτυλο στο λαό, επικαλούμενη την «ατομική ευθύνη».

Οι εξελίξεις στο «Πρωτέας» ήταν αναμενόμενες. Άμεσα πρέπει: 

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των  ναυτεργατών και των επιβατών στα καράβια. 

Άμεση ενημέρωση των επιβατών που ταξίδεψαν με το πλοίο και δωρεάν τεστ για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Άμεσα να οργανωθεί o προληπτικός έλεγχος και ο εμβολιασμός από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες στα καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας και στις άλλες κατηγορίες. 

Με ευθύνη της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών εταιρειών κάθε πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και για την ατομική προστασία των ναυτεργατών όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά. 

Πλήρη κάλυψη μισθολογική – κοινωνικοασφαλιστική των ναυτικών που νοσούν και των οικογενειών τους. Καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών. 

ΚΚΕ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.