Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Η «Γη της Απαγγελίας» στο μαγευτικό νησί της Σκοπέλου!

Η Ε.Θ.Ο.Σ Τάκης Μόσχος στα πλαίσια των καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι του 2021 και σε συνεργασία με το ξενοδοχείο ΑΛΚΗΣΤΙΣ φιλοξενεί την τραγουδοποιό και συγγραφέα Ευσταθία με την «Η Γη της απαγγελίας» μια μουσικοποιητική παράσταση. 


[«Πώς να μην αγαπάμε οι Έλληνες την ποίηση και τον ποιητή, αφού και τον Θεό ακόμα στην καθημερινή προσευχή μας τον ονομάζουμε ποιητήν ουρανού και γης;» 

Ζήσιμος Λορεντζάτος  ]

Η τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας Ευσταθία παρουσιάζει μια νέα, πρωτότυπη, μουσικοποιητική παράσταση.  

Το γνωστό της θεατρικό ντοκιμαντέρ, «Εφημερίς Των Κυριών», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από ένα απαιτητικό κοινό, την οδήγησε σε νέες αναζητήσεις. Έτσι προέκυψε ένα διαφορετικό εγχείρημα, που φιλοδοξεί να αναβιώσει μια ρομαντική, νοσταλγική συνήθεια, σχεδόν χαμένη στις μέρες μας: την απαγγελία. 

Ποιήματα και ιστορίες μπλέκονται με τραγούδια, σε μια διαδραστική παράσταση που δανείζεται έμπνευση από το παρελθόν ,από μια εποχή που τα «ποιήματα» λέγονταν και «τραγούδια» με τους θεατές κοινωνούς  σε ένα πεδίο επικοινωνίας πρόσφορο για υψηλή, αισθητική συγκίνηση και ψυχικές δονήσεις.

Η Ευσταθία μαζί με τον στενό της συνεργάτη, τον πιανίστα Χάρη Μπότση, καλεί τους φίλους της από κάθε «Γη της Απαγγελίας» όπου θα παίζεται η παράσταση, να συμμετέχουν ενεργά, απαγγέλλοντας το αγαπημένο τους ποιήμα και ζωντανεύοντας αυτή την τόσο μαγική συνήθεια ανθρώπων μιας άλλης εποχής, που εμπλουτίζει τη ζωή και την καθημερινότητα με έναν τόνο ιεροτελεστίας.

Έτσι στις 3 Σεπτεμβρίου η «Γη της Απαγγελίας» θα είναι το μαγευτικό νησί της Σκοπέλου υπό την αιγίδα της ΕΘΟΣ. 

Συμμετέχει η διακεκριμένη Σκοπελίτισσα ποιήτρια Μάρω Βλαχάκη 

3 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:00 μ.μ στο ξενοδοχείο Άλκηστις 

Είσοδος με κράτηση και εθελοντική συνεισφορά

Ελάχιστη κατανάλωση 5,0€

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του Covid-19. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.