Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

77 χρόνια από την πυρπόληση της Σκιάθου | 23η Αυγούστου, ημέρα τιμής και μνήμης

Σας καλούμε στην κατάθεση στεφάνου στη Μνήμη τους, τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, ώρα 7:00 μμ., στο Μνημείο των Πεσόντων στη νέα παραλία

Η 23η Αυγούστου αποτελεί για τη Σκιάθο ημέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, σ’ αυτούς που χτυπήθηκαν άνανδρα από την εκδικητική μανία των κατακτητών. 

Τιμούμε και υποκλινόμαστε στον αγώνα που έδωσαν οι συμπατριώτες μας, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, τιμούμε και υποκλινόμαστε σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό - φασιστικό "'Αξονα" Γερμανίας-Ιταλίας και των συμμάχων τους.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων αποτίει φόρο τιμής στους προγόνους μας που υπέστησαν τις φρικαλεότητες της ναζιστικής θηριωδίας, ως αντίποινα για τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν ενάντια στους ξένους εισβολείς και τους ελληνόφωνους συνεργάτες τους. Δεν θα ξεχάσουμε τα γυναικόπαιδα που έκλεισαν στο παλιό καφενείο, με την απειλή να τους κάψουν, αυτούς που σκότωσαν, που έπνιξαν στη θάλασσα, που κάηκαν ζωντανοί. Τα σπίτια και τις περιουσίες που έκαψαν, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν.

Γιατί το μικρό νησί μας από την αρχή της ξένης κατοχής δεν υποτάχθηκε, δεν έσκυψε τον τράχηλο στον ξένο ζυγό, αλλά αντιστάθηκε με κάθε τρόπο. Πρώτα έδωσε τον αγώνα της επιβίωσης. Πρόσφερε με αυτοθυσία, την  αλληλεγγύη του στους συμμάχους της Ελλάδας, διασώζοντας και φυγαδεύοντας όσους κινδύνευαν να συλληφθούν. Συμμετείχε μαζικά στις αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, της Λαϊκής  Αλληλεγγύης. Και όταν οργανώθηκε ο ένοπλος απελευθερωτικός αγώνας, έστειλε τα παιδιά του να πολεμήσουν από τις τάξεις του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της πατρίδας, για μια δημοκρατική κι ευτυχισμένη πατρίδα. 

Ο αγώνας και οι θυσίες τους μας διδάσκουν και μας εμπνέουν.

Σας καλούμε στην κατάθεση στεφάνου στη Μνήμη τους, τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, ώρα 7:00 μμ., στο Μνημείο των Πεσόντων στη νέα παραλία.

Σύλλογος Συνταξιούχων Μαγνησίας – Παράρτημα Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.