Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Η εμπορευματοποίηση της γης και η επιχειρηματική δράση στα δάση είναι το «προσάναμμα» των πυρκαγιών

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ «ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ», ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ»

[Δεν υπάρχει  χαρακτηριστικότερο παράδειγμα υποστελέχωσης από το Δασαρχείο της Σκοπέλου, που έχει στην ευθύνη του τα νησιά των Σποράδων και τη διαχείριση μιας τεράστιας και γερασμένης δασικής έκτασης στο νησί μας! Ακόμη και για  τις εργασίες για τους δασικούς δρόμους, οι πιστώσεις είναι κουτσουρεμένες…]

[
Στη Σκόπελο αργά αλλά σταθερά εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον προωθείται χωρίς καμία πληροφόρηση η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή «ΠΑΛΟΥΚΙ», με το σιγοντάρισμα των δημοτικών αρχών ή την ένοχη σιωπή τους. Αυτοί που μασκαρεύονται τους «αυτοδιοικητικούς» και κλίνουν τις «τοπικές κοινωνίες» σε όλες τις πτώσεις, αντί να διεκδικούν μέτρα αντιπυρικής θωράκισης γίνονται πλασιέ και παπαγαλάκια της «πράσινης ανάπτυξης»…]


Οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα, επιβεβαίωσαν ότι αυτουργός του «κατά συρροήν εγκλήματος» σε βάρος του περιβάλλοντος, της περιουσίας και της ζωής του λαού είναι η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της γης, με κυρίαρχο στοιχείο την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Η έως τώρα εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου ξεσκέπασε τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί «ετοιμότητας». Είναι προφανές ότι το μοναδικό «σχέδιο» της κυβέρνησης είναι το «Τρέξτε να σωθείτε»...

Μετά την εκατόμβη στο Μάτι, η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπεδώσει στο λαό ότι αποκλειστικό κριτήριο της «επιτυχούς» διαχείρισης μιας μεγάλης καταστροφής είναι το πόσο κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Αντίστοιχα, το απόλυτο μέτρο «πρόληψης» για όλες τις κυβερνήσεις είναι οι εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών που βρίσκονται στο επίκεντρο του φυσικού φαινομένου ή κινδυνεύουν απ' αυτό.


Ακόμα όμως και οι εκκενώσεις γίνονται χωρίς σχέδιο, με μια απλή ειδοποίηση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, με δική τους «ατομική ευθύνη» στον τρόπο μετακίνησης. Ακόμα και η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο καθένας είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους όταν μιλάμε για απομονωμένες περιοχές, χωρίς πρόσβαση σε σύγχρονο οδικό δίκτυο, όπου ο κόσμος δεν έχει πολλές διαφορετικές εναλλακτικές για να απομακρυνθεί.


Με τον ίδιο τρόπο «αποθεώνεται» και η χρήση του 112, ενώ στην πραγματικότητα δείχνει τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία για να οργανωθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με τις μικρότερες δυνατές ζημιές και απώλειες.


«Ξέχασαν» ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς στην πυρκαγιά της Ηλείας το 2007, κυρίως στο χωριό Αρτέμιδα, έχασαν τη ζωή τους όταν στην προσπάθεια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τις φωτιές.


Στην πραγματικότητα, η λογική των προληπτικών εκκενώσεων «κοστίζει» λιγότερο οικονομικά και πολιτικά. Γι' αυτό αποτελεί πανάκεια από όλες τις κυβερνήσεις και όχι μέτρο πρόληψης ενταγμένο σε ένα γενικότερο ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, που θα μπορούσε με αποτελεσματικότητα να περιορίσει τις ζημιές, να προφυλάξει τα δάση και τις περιουσίες των λαϊκών στρωμάτων.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΟΧΘΗ


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, πιπιλάνε την ίδια καραμέλα περί «έντονων καιρικών φαινομένων», «κλιματικής αλλαγής» και ατομικής ευθύνης για να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στην ίδια αντιλαική γραμμή, που θεωρεί κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαικής περιουσίας. Διαγκωνίζονται στο να ρίξουν στάχτη στα μάτια για την ανικανότητα του ενός ή του άλλου, να υποβιβάσουν ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα σε επίπεδο …γκαντεμιάς («έκατσε η στραβή στη βάρδια μας» κλπ, συνωμοσιών κ.α…. 

Η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μία συνέχεια της άλλης - οι ευθύνες τους δεν κρύβονται!

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά γράμμα:

Εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, που αντιμετωπίζουν το περιβάλλον, τα δάση κ.λπ. ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης.

Υλοποιούν την ίδια καταστροφική δασική πολιτική, εξασφαλίζοντας ένα νομικό πλαίσιο που εντείνει την εμπορευματοποίηση της δασικής γης, τις επενδύσεις μέσα στα δάση, τις οποίες επιδοτούν μετατρέποντάς τα σε δάση ανεμογεννητριών, στο πλαίσιο της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής «πράσινης» συμφωνίας.

Είναι αντίθετοι με την ολοκληρωμένη ενιαία διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, που περιλαμβάνει τη σύγχρονη αντιπυρική προστασία, με κύριο βάρος στην πρόληψη και στην οργάνωση των επίγειων δυνάμεων σε διαφορετική βάση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη  του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την καταστολή τους. 

Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών σημαίνει:

Μελέτη διαχείρισης του δάσους, με παρεμβάσεις στη σύνθεση της βλάστησης, υλοτομίες, δασοτεχνικά έργα, συντήρηση και βελτίωση υποδομών.

Σύγχρονη μελέτη αντιπυρικής προστασίας, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα (δασοκομικά, διαχειριστικά, αντιπυρικά), σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, που αυξάνουν την ικανότητα του δάσους να αντιμετωπίσει τη φωτιά πριν αυτή ξεσπάσει.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…


Τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, καταγράφονται διαχρονικά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση: Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2000 υπήρξαν 1,6 εκατ. στρέμματα συνολικά καμένες εκτάσεις και 5 νεκροί, το 2007 με κυβέρνηση ΝΔ συνολικά 2,6 εκατ. στρέμματα καμένες εκτάσεις και 89 νεκροί, και το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 102 νεκροί και συνολικά 193.816 στρέμματα καμένες εκτάσεις. Και πάει λέγοντας...


Τα συγκεντρωτικά στοιχεία είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικά: 7,17 εκατ. στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων (από το 1993) και 248 νεκροί (οι 39 πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες, οι 12 πιλότοι) κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων. 131 θάνατοι την τελευταία 20ετία εξαιτίας των πλημμυρών που ακολουθούν, ως συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών και της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, με χιλιάδες κατεστραμμένες περιουσίες και δημόσιες υποδομές.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ

Η κυβέρνηση εντείνει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, από την οργάνωση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εκμετάλλευση δασικών οικοσυστημάτων. 

Ο λεγόμενος Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων (Ν. 4662/2020):

- παραχωρεί ακόμη περισσότερους τομείς πυρασφάλειας και δασοπροστασίας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

-μεταβιβάζει αρμοδιότητες στους Δήμους, στις Περιφέρειες, σε ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις. Εμπλέκει το Πυροσβεστικό Σώμα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, όχι μόνο διατηρώντας τη στρατιωτικοποιημένη του δομή αλλά επαναφέροντας και την οπλοφορία των στελεχών του.

-θέτει το σύνολο των φορέων της Πολιτικής Προστασίας στη διάθεση του ΝΑΤΟ για την αξιοποίησή τους στους εγκληματικούς του σχεδιασμούς, χρηματοδοτούμενους μάλιστα με μυστικά κονδύλια. 

Αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της συνολικής αντιπυρικής προστασίας, στο πλαίσιο της διαχείρισης των δασών, με κύριο βάρος στην πρόληψη και την οργάνωση των επίγειων δυνάμεων μέσα στο δάσος, επενδύει δισεκατομμύρια στην ενοικίαση ιδιωτικών εναέριων μέσων με ΝΑΤΟικούς και άλλους διαγωνισμούς. Γι' αυτό μεταφέρει μεγάλο μέρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού από τη συντήρηση, ανανέωση και ενίσχυση του εναέριου και επίγειου κρατικού μηχανισμού στους ιδιώτες, την ώρα που:

Το 14% του στόλου πυροσβεστικών οχημάτων είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.

Ο μέσος όρος φυσικής ηλικίας των πυροσβεστών είναι 45-50 ετών, εξουθενωμένοι από τις τεράστιες μετακινήσεις και τη συνεχή επιφυλακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Γεράνεια Ορη μετακινήθηκαν πυροσβέστες ακόμα και από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Εβρου.

Οι συνέπειες της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής στην καθημερινότητα των πυροσβεστών αποτυπώνονται στις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, στη διακοπή ακόμα και των αδειών ανατροφής τέκνου για μητέρες πυροσβέστριες κατά την αντιπυρική περίοδο, στη μη χορήγηση προγραμματισμένων ημερήσιων αναπαύσεων, στο «ψαλίδισμα» προγραμματισμένων κανονικών αδειών. Δίπλα σε αυτά, με τον νόμο 4662/2020 θεσμοθετείται η κατάργηση του αμετάθετου από τον τόπο συμφερόντων και το συνεχές ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, μέσα από έναν νέο, αντιδραστικό, άδικο και ρουσφετολογικό κανονισμό μεταθέσεων.

Οι δαπάνες για τη μίσθωση εναέριων μέσων, από 17.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019, εκτοξεύτηκαν κλιμακωτά στα 40.800.000 ευρώ για το 2021, την ίδια στιγμή που για τη συντήρηση του συνόλου των 3.250 περίπου οχημάτων, δηλαδή την κινητήρια δύναμη του ΠΣ και βασικού πυροσβεστικού μέσου των επίγειων δυνάμεων, η αύξηση ανέρχεται μόνο σε 800.000 ευρώ και ενώ η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων πέραν της 10ετίας πλησιάζει το 80%!

Εκατοντάδες πυροσβέστες, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής που συνεχίζει στην ίδια γραμμή, μετακινήθηκαν στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της «Fraport» (μεταξύ αυτών και από το ΠΚ Σκοπέλου) και της «Χόχτιφ»

Σύμφωνα όμως με ειδικούς επιστήμονες και σχετικές έρευνες, τα αεροπορικά μέσα λειτουργούν επικουρικά και μπορούν να είναι αποτελεσματικά μόνο με την από κοινού δράση με άρτια επανδρωμένες, εξοπλισμένες και αριθμητικά επαρκείς επίγειες δυνάμεις.

Δεν υπάρχει  χαρακτηριστικότερο παράδειγμα υποστελέχωσης από το Δασαρχείο της Σκοπέλου, που έχει στην ευθύνη του τα νησιά των Σποράδων και τη διαχείριση μιας τεράστιας και γερασμένης δασικής έκτασης στο νησί μας! Ακόμη και για  τις εργασίες για τους δασικούς δρόμους, οι πιστώσεις είναι κουτσουρεμένες…

Από τα 17,7 εκατομμύρια ευρώ που συνολικά ζητούσαν τα δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδα, πιο κάτω δηλαδή και από τα περσινά. Η αιτηθείσα πίστωση από το Δασαρχείο Σκοπέλου για την αποκατάσταση βατότητας των δασικών δρόμων του νησιού ήταν 20.000€ και εγκρίθηκαν 13.000€…

ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Παράλληλα, η κυβέρνηση επεκτείνει τη νομοθεσία για την επιχειρηματική αξιοποίηση των δασών, με έμφαση στους τομείς της «πράσινης ενέργειας», του «υψηλού» τουρισμού κ.ά.

Σε όλες τις πυρκαγιές αναδεικνύεται ότι η εμπορευματοποίηση της γης και ο χωροταξικός σχεδιασμός, που έχει ως κριτήριο το κέρδος, λειτουργούν σαν εύφλεκτη ύλη και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων άλλαξαν χρήση ή εκχερσώθηκαν ή καταπατήθηκαν μετά από μία πυρκαγιά, με εργαλείο την πληθώρα των αντιδασικών νόμων και την τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, νόμων οι οποίοι όχι μόνο παραμένουν σε ισχύ, αλλά συνεχώς εμπλουτίζονται.


Ούτε βέβαια είναι τυχαίες οι καταγγελίες των κατοίκων στις περιοχές που καίγονται για επιχειρηματικά σχέδια που βγαίνουν από το συρτάρι με αφορμή την πύρινη καταστροφή. Οπως στα Γεράνεια Ορη, όπου η πρόσφατη δασική πυρκαγιά κατέκαψε 71.000 στρέμματα (εκ των οποίων τα 52.000 δάσος) και «υπενθύμισε» στους κατοίκους τα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών που είχαν αποκρούσει πριν από μερικά χρόνια.

Ούτε βέβαια μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια και να μην συνδέσει την τεράστια καταστροφή που υφίσταται για μια ακόμη φορά η πολύπαθη  Εύβοια (που καίγεται, πλημμυρίζει και παγώνει εναλλάξ εδώ και χρόνια) με τα σχέδια για μετατροπή του νησιού σε «πράσινη μπαταρία» της Ελλάδας, με τις ανεμογεννήτριες να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε βουνοκορφή.


Στη Σκόπελο αργά αλλά σταθερά εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον προωθείται χωρίς καμία πληροφόρηση η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή «ΠΑΛΟΥΚΙ», με το σιγοντάρισμα των δημοτικών αρχών ή την ένοχη σιωπή τους. Αυτοί που μασκαρεύονται τους «αυτοδιοικητικούς» και κλίνουν τις «τοπικές κοινωνίες» σε όλες τις πτώσεις, αντί να διεκδικούν μέτρα αντιπυρικής θωράκισης γίνονται πλασιέ και παπαγαλάκια της «πράσινης ανάπτυξης»…

ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό των δοκιμαζόμενων περιοχών, χαιρετίζουμε τους συντρόφους και φίλους του Κόμματος που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ευθύνης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και  καλούμε το Σκοπελίτικο λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη,  δυναμώνοντας την πάλη του με στόχο:

Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι, που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως «φιλέτα» στην επιχειρηματική δράση.

Να καταργηθεί στο σύνολό του ο νόμος 4662/2020, που θεσμοθετεί την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, την ιδιωτικοποίηση της δασοπυρόσβεσης, και που θέτει την Πυροσβεστική και όλους τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Ριζική αλλαγή στην οργάνωση της δασοπροστασίας και της Πολιτικής Προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και γνώμονα την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και των δασικών οικοσυστημάτων και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών, της Τοπικής Διοίκησης και ΜΚΟ.

Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου Σκοπέλου, αλλά και του Κέντρου Υγείας, για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές, με ταυτόχρονο διαχωρισμό του επιχειρησιακού από το διοικητικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, με αντίστοιχες προσλήψεις.

Μετά από πυρκαγιές να εξασφαλίζεται πλήρης αποζημίωση των περιουσιών, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Ενίσχυση των πληγέντων για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφών σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία.

Δεν είναι μοιραίο για τον λαό μας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες κάθε χρόνο να χάνουν πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου, δάση και φυσικό πλούτο. Το «προσάναμμα» για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συνέπειές τους είναι η ίδια η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για τους ομίλους.

Το αστικό κράτος είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες του λαού. Γι' αυτό αποδεικνύεται «γυμνό» όταν πρέπει να προστατέψει τον λαό από φυσικές καταστροφές και την πανδημία,  «φτωχό» όταν πρέπει να αποζημιώσει για τις καταστροφές, να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  αλλά «ικανό» και «σύγχρονο» στην αφαίρεση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, στη φοροαφαίμαξη, στη βία και την καταστολή.

Η σημερινή αγωνία και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, των φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος για μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, των δασών και του περιβάλλοντος, απαιτούν σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Τα τεράστια βήματα της επιστήμης μπορούν να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση της αρνητικής επίδρασης στο περιβάλλον, στην εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας από κάθε παραγωγική δραστηριότητα, στην ενίσχυση της πρόληψης και προστασίας των δασών και συνολικά του φυσικού πλούτου.

Η αντιστοίχιση των δυνατοτήτων της επιστήμης με την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του έχει την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και την προστασία της ζωής των εργαζομένων. Αυτόν τον δρόμο ανοίγουν οι σημερινές διεκδικήσεις, η δράση και οι θέσεις του ΚΚΕ, που πρέπει να αποτελέσουν «όπλο» στα χέρια του εργατικού και λαικού κινήματος!  

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 08/08/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.