Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί κάτω από τον μανδύα της «προστασίας της Δημόσιας Υγείας»


Ενώ στους Δήμους της χώρας κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει, σε ισχύ βρίσκεται από χθες Δευτέρα 16/8 το μέτρο αναστολής της εργασίας για όσους εργαζόμενους σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) παραμένουν ανεμβολίαστοι. Μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα, επειδή δεν ήταν εμβολιασμένοι, 19 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, με συνέπεια να παρατηρούνται ήδη προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. 

Το ίδιο θα ισχύσει από 1η Σεπτέμβρη για όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Η Κυβέρνηση, με την ενεργητική συμπαράταξη των Δημοτικών Αρχών που σπεύδουν να εφαρμόσουν με περισσή σπουδή τις σχετικές αποφάσεις, προσπαθεί να κρύψει πίσω από τις ποινές της διαθεσιμότητας τις δικές της ευθύνες για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και για την έλλειψη ενός προγράμματος ουσιαστικής ενημέρωσης των εργαζομένων για τα εμβόλια. Μετατρέπει το εμβόλιο από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών (μείωση «μισθολογικού κόστους», διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, αποθέωση της ατομικής ευθύνης). Στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους.

Την ώρα που οι Δημοτικές Υπηρεσίες, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, είναι χρόνια υποστελεχωμένες, είναι απαράδεκτο να γίνονται διαθεσιμότητες με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς. 

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. 

Λέμε ΟΧΙ στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.  

ΔΑΣ - ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.