Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σ.Τ.Ο. Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

Tην Παρασκευή 23 Απριλίου στις 11 το πρωί, συνεδριάζει στη Σκόπελο, στο δημαρχιακό κατάστημα, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για προετοιμασία και προγραμματισμό των δράσεων εν όψει θερινής περιόδου.
Θα παραβρεθούν οι προϊστάμενοι πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας και της Περιφέρειας  Μπάμπης Τσαμπάζης και Δημ. Τσόχας, αντίστοιχα.

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΔΕΝΙΚΗ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ στη ΣΚΟΠΕΛΟ, ΕΝ ΟΨΕΙ της ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

    Στο επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας στη Σκόπελο, το πλαίσιο οργάνωσης παραμένει προβληματικό. Από πλευράς του δήμου καμία βελτίωση δεν επήλθε ακόμα στις οδηγίες που του έχουν δοθεί. Δυστυχώς, τα περιθώρια επιχειρησιακής ετοιμότητας δεν βρίσκονται ούτε καν σε οριακό επίπεδο, παρότι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των δράσεων σχεδιασμού ταυτιζόταν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου).

    Ειδικότερα, δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις, όσον αφορά:
    α) στον εξορθολογισμό των πόρων που διατίθενται
    β) στην οργάνωση του εθελοντισμού
    γ) στην αναμόρφωση του μητρώου πολιτικής προστασίας
    δ) στην ασφάλιση και πιστοποίηση των εθελοντών
    ε) στην άμεση αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων

    Οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι για την Πολιτική Προστασία, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Σκοπέλου φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κωλυσιεργία σε αυτόν τον τομέα, που κατά τη γνώμη μου συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ευαίσθητων για το νησί μας, εν όψει της "θερμής" καλοκαιρινής περιόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.