Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Οι αναγνώστες blogάρουν (ΙΙ)

Κύριες, κύριοι δημιουργοί του blog,
Στόχος της κριτικής είναι να βρει την αλήθεια, να επισημάνει το σωστό από το λαθεμένο, το καλό από το κακό, το προοδευτικό από το οπισθδρομικό, το κοινωνικά ωφέλιμο από το βλαβερό.
Αν η κριτική έλειπε από την πολιτική, τότε θα κυριαρχούσε παντού το σκοτάδι της αυθαιρεσίας και των ύποπτων συμφερόντων και ο λαός θα έμενε αδιαφώτιστος πάνω σε φλέγοντα πολιτικά θέματα και εξελίξεις.
Όποιος όμως κρίνει κρίνεται ταυτόχρονα και ο ίδιος. Ελέγχεται η ποιότητα των επιχειρημάτων του και η γνησιότητα των προθέσεών του.
Γι αυτό, για να ευδοκιμήσει η κριτική, πέρα από τις συνθήκες ελευθερίας, χρειάζεται τιμιότητα στις προθέσεις, αυστηρότητα στις κρίσεις, σοβαρότητα και εγκυρότητα στις απόψεις, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Ο κριτικός μπορεί να είναι αυστηρός, αλλά όχι άδικος και κακόπιστος. Μπορεί να μαστιγώνει αλύπητα τον δημιουργό, αν νομίζει ότι το έργο του είναι βλαπτικό για το κοινωνικό σύνολο, αλλά πρέπει να έχει και την ικανότητα να κρίνει το καλό και την γενναιότητα να το αναγνωρίσει και να το επαινέσει.
Κρίνω, θα πει όχι μόνο χτυπώ αυτό που νομίζω κακό, αλλά και αναδεικνύω ό,τι αξιόλογο υπάρχει.
Δυστυχώς, ως αναγνώστης του blog, με περίσσια λύπη, διαπιστώνω ότι η κριτική σας εδράζεται στην απόλυτη άρνηση μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί θόρυβος και λαθεμένες εντυπώσεις.
Τα αρνητικά σχόλια και οι αναφορές σας, επικεντρώνονται αποκλειστικά στη Σκόπελο -παρότι το blog εκφράζει απόψεις των Β. Σποράδων- δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στο αναγνωστικό κοινό ότι μόνο σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχουν προβλήματα για τα οποία υπαίτιος είναι ο Δήμαρχος και παρούσα Δημοτική Αρχή.
Θυμηθείτε: Μια σωστή κριτική πρέπει να διαθέτει και βέλη επικριτικά και λόγια επαινετικά. Σωστό είναι να αποδεχόμαστε το καλό, να απορρίπτουμε το κακό, να ενισχύουμε ευγενικές προσπάθειες. Το έργο του κριτικού δεν είναι μονοσήμαντα κατεδαφιστικό. Είναι καταρριπτικό για ό,τι δεν αξίζει, συντηρητικό ή προωθητικό για ό,τι αξίζει. 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Με τιμή, 
ΑΝΗΣΥΧΟΣ

ΣΗΜ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Ευχαριστούμε για το σχόλιο - επισήμανση και τον πολύ καλό γραπτό λόγο σας. Αν μας γνωρίζετε μας αδικείτε, αν όχι ελάτε να τα πούμε...
Μας κατηγορείτε για έλλειψη τιμιότητας στις προθέσεις μας, αυστηρότητας στις κρίσεις, σοβαρότητας και εγκυρότητας στις απόψεις, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.
Σ΄ αυτό το blog μιλούν τα φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα και τα σχόλια των αναγνωστών... Αν έχετε να γράψετε ο,τιδήποτε θετικό, επώνυμα, το blog και η εφημερίδα στη διάθεσή σας...

36 σχόλια:

  1. Κύριε Ανήσυχε,
    είναι άξιες προσοχής οι παρατηρήσεις σας. Είμαι βέβαιος ότι είστε αξιόλογη προσωπικότητα. Παρεμβαίνω όμως για να διαφωνίσω μαζί σας ως προς τον στόχο που επιλέξατε. Επειδή είμαι τακτικός αναγνώσης του blog, δεν έχω διαπιστώσει τα όσα γράφετε να αφορούν τους δημιουργούς του blog. Αντιθέτως ταιριάζουν στην πλειοψηφία των αναρτήσεων των αναγνωστών, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ένα καλό λόγο για την Δημοτική τους αρχή. Διαπιστώνω ότι το blog χρησιμοποιείται κυρίως από όσους αντιπολιτεύονται την παρούσα Δημοτική Αρχή. Βλέπετε πλησιάζουν οι εκλογές... Δεν διαφωνώ όμως για την παρουσία τους στο blog. Διαφωνώ όμως με την αδιαφορία για απάντηση της άλλης πλευράς. Οφείλονται στους σχολιαστές του blog απαντήσεις. Και όσο οι απαντήσεις δεν έρχονται, τόσο αυξάνεται το δίκαιο των σχολιαστών. Αυτό επιθυμείτε κ. Δήμαρχε που όπως φημολογείται θα είστεξανά υποψήφιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» έχει κάνει 70 εκδόσεις και έχει 50 θετικες δημοσιεύσεις για τη σημερινή δημοτική αρχή. (scripta manent). Ο σημερινός δήμαρχος Σκοπέλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν, όποτε θέλουν, να τοποθετηθούν στα θέματα που αναδεικνύονται από τις αναρτήσεις, αλλά και στην έντυπη εφημερίδα... Κανένα θέμα, σχόλιο, άρθρο της σημερινής δημοτικής αρχής που έχει φθάσει στην εφημερίδα, δεν έχει λογοκριθεί, «κοπεί». Αντίθετα έχει προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο...
    Υ.Γ.(1): την Σκόπελο την επιλέξαμε για τόπο διαμονή μας και θέλουμε το καλύτερο γι' αυτήν.
    Υ.Γ.(2): Δεν είμαστε υποψήφιοι για τις προσεχείς εκλογές και δεν κάνουμε «ψηφαλάκια»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί blogers 7:02 και 8:02 ,
    Επειδή πολλοί από εμάς συμμετέχουμε σε διάφορα blog και σε διάφορoυς διαδικτυακούς τόπους ενημέρωσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι το παρόν blog δεν αντιτίθεται σε καμία δημοτική αρχή, ούτε εκφράζει τις απόψεις των ιδίων δημιουργών του. Συμβαίνει ότι σε κάθε αξιόπιστο blog που παραθέτει απλά τις σκέψεις και τις απόψεις όσων συμμετέχουν σε αυτό και μάλιστα,όπου κάποιος αναγνώστης παραθέτει απόψεις που πλήττουν προσωπικώς κάποιο άτομο,γίνονται και οι απαραίτητες συστάσεις. Το αν υπάρχουν θετικά και επαινετικά πράγματα για την δημοτική αρχή, θα πρέπει όσοι τα έχουν διαπιστώσει, να τα γράψουν. Το blog δεν είναι ούτε μέσο εκδίκησης, ούτε μέσο ύβρεων προς τους δημοτικούς άρχοντες εκάστοτε τόπου. Απλά διαπιστώσεις όλων μας για τα όσα δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν. Επίσης, δεν είμαστε όλοι όσοι γράφουμε αντιπολιτευτές, αλλά απλοί παρατηρητές των πεπραγμένων. Και σαφώς δεν μπορούμε να ευλογούμε τα γένια μας για πράγματα που δεν έγιναν, ούτε εξακολουθούν να γίνονται. Όσοι πιστεύουν πως έχουν ιδία και θετική άποψη όπως προείπα, ας μας το πουν. Τέλος, το blog δεν παρακολουθούν αναγνώστες από τη Σκόπελο μόνο, αλλά και από τα άλλα νησιά και απανταχού νησιώτες των Β. Σποράδων. Πιθανόν, να τυχαίνει να γράφονται περισσότερα από άτομα που έλκουν καταγωγή από Σκόπελο κ.λπ. Με εκτίμηση,
    Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη μασατε bloggers. η προβοκατσια της εξουσιας δε μας πτοεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς τον/την αναγνώστη/ρια στις 8:02 Μ.Μ.
    Μετά την ΠΤΩΣΗ και του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ (Ν. Κλήματος) κανείς δεν πιστεύει πλέον πως θα είναι ξανά υποψήφιος, ούτε όσοι τον στήριξαν, ούτε όμως και ο ίδιος. Ο χρόνος πια μετράει ανάποδα και η κατάρρευση του δεν είναι αναστρέψιμη. Σε ότι αφορά το πρώην οχυρό του, διαβάστε πως Αγνόησε το Τοπικό Συμβούλιο Ν. Κλήματος, επί σειρά ετών. Δεν τα είπαμε εμείς, εμείς τα διαβάσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη.

    προς τον ΑΝΗΣΥΧΟ σχολιαστή, αρθογράφο
    Ακόμα κι εσείς αγαπητέ ΑΝΗΣΥΧΕ, που υποτίθεται ότι τον στηρίζετε με το γραπτό σας, δεν τολμάτε να εκτεθείτε υπογράφοντας επώνυμα. Κοροΐδο είστε να εκτεθείτε; Στο μικρό νησάκι που ζούμε και λέγεται Σκόπελος, μαθαίνουμε πως προσπαθεί να μαζέψει ονόματα για να δημιουργήσει ψηφοδέλτιο και όλοι είναι αρνητικοί. Αν θέλει να αποχωρήσει αξιοπρεπώς, ας συμμαζέψει ότι μπορεί από τα ασυμμάζευτα και ας αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι. Έχει ακόμα χρόνο κάποιες τρύπες να κλείσει, κάποιες εκκρεμότητες να τακτοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριτική σε όλα. Δεν υπάρχουν ταμπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θαρρώ πως δυστυχώς κουβαλάμε, οι περισσότεροι, την κακιά κατάρα της καταστροφολογίας-και δεν έχει να κάνει μονάχα με τα παράπονα εναντίον του blog, στο οποίο άλλωστε δε φαίνεται να υπάρχει, απ' τη μεριά των διαχειριστών, μεροληψία, εκτός κι αν αυτό θέλουμε...Το ότι ασχολούνται ίσως παραπάνω με τη Σκόπελο προφανώς οφείλεται στο ότι ζουν εκεί κι αυτό μάλλον είναι πλεονέκτημα για το νησί! Λογικό λοιπόν η Σκόπελο κατά κάποιο τρόπο να έχει τη "μερίδα του λέοντα" και στα καλώς και στα κακώς κείμενα της. Από τους κατοίκους της, μηδενός εξαιρουμένου, εξαρτάται αν θα ντρέπονται ή όχι για το πόσο τιμούν τον τόσο ευλογημένο τόπο τους. Άλλωστε, ναι, λογικό τη μεγαλύτερη ευθύνη σ' ένα δήμο να την φέρει ο πολιτικός του άρχοντας, όμως και οι υπόλοιποι δημότες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Το ότι, παράδειγμα, ο χώρος που θα μπορούσε να είναι ένα πρότυπο, τουλάχιστον για την ομορφιά του, πάρκο οδικής αγωγής έχει καταντήσει χώρος ντροπής δεν είναι μονάχα ευθύνη του δημάρχου, εκτός κι αν κι αυτός πετάει εκεί τα άχρηστά του. Και, κακά τα ψέμματα, δεν είναι και τόσο σοβαρή δικαιολογία ότι δεν ξέρει ο κάσμος που να πετάξει τα σκουπάδια του. Όταν ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ιδιωτικός που τα πετούσε; Τα καλά ή τα κακά μετράει περισσότερο αν υπάρχουν και λιγότερο αν καταδεικνύονται. Το να υπάρχει ένας χώρος, όπως αυτό το blog, που να μπορούν και τα τρία νησιά να προβάλλονται, να εκφράζονται και να διεκδικούν είναι πολύ θετικό, και μάλλον είναι τύχη που συμβαίνει!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς 12:56 Π.Μ.
    Με όλη την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας, αν και δεν σας γνωρίζω, προφανώς δεν ζείτε στη Σκόπελο. Πραγματικά ο κόσμος εδώ δεν ξέρει που να πετάξει τα μπάζα του, τα καλάμια που έκοψε στο κτήμα του, τα ροκανίδια του ο ξυλουργός… ρωτήστε στο δήμο. Κανείς δεν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, δεν είναι μονάχα ευθύνη του δημάρχου που το πάρκο οδικής αγωγής έχει καταντήσει ΧΩΡΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, είναι και του δημοτικού συμβούλου και προέδρου ΔΣ, κ. Πανταζή Σκλάβου που ο δήμαρχος ο ίδιος τον διόρισε υπεύθυνο και αρμόδιο από όσο ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά το κλασσικό ρητό της δημοσιογραφίας «δεν είναι είδηση το ότι σκύλος δάγκωσε άνθρωπο, αλλά όταν ο άνθρωπος δαγκώνει σκύλο»! Το να είναι καθαρό ένα νησί, να έχει υποδομές, γιατρούς, συγκοινωνίες, διαφάνεια στις κάθε είδους συνάλλαγες δεν είναι είδηση. Το αντίθετο είναι είδηση και είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να τα αναδεικνύουν.
    Για τα «θετικά» υπάρχουν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων και οι ειδικοί συνεργάτες του δήμου που με δελτία Τύπου τα προωθούν στα ΜΜΕ.

    Συνταξιούχος δημοσιογράφος
    Μόνιμος κάτοικος Βορείων Σποράδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δημότης ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΠΑΣΑΝ ΙΔΕΑ12 Απριλίου 2010 στις 1:31 μ.μ.

    Γεια σας και καλή βδομάδα!
    Όλα στο δήμαρχο τα ρίχνετε. Φυσικά και δεν είναι ευθύνη δική του, που το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έχει καταντήσει ένας ΝΕΟΣ ΧΑΔΑ και ένας ΧΩΡΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του δημοτικού συμβούλου και προέδρου ΔΣ, κ. Πανταζή Σκλάβου. Αυτός δίνει εντολή στους υπαλλήλους να αδειάζουν εκεί τα αυτοκίνητα του δήμου. Και στη συνέχεια αυτός δίνει εντολή να βάζουν φωτιά στα σκουπίδια. Γιατί περί σκουπιδιών πρόκειται. Μην μας πει κανείς ότι είναι κλάρες και αθώα φυτά αυτά που βλέπουμε στη φωτογραφία. Όχι όλα στο δήμαρχο!!! Έλεος!!! Στον κ. Π. Σκλάβο να απευθυνθείτε, αν φυσικά απαντήσει στο τηλέφωνο που του έχει δώσει ο δήμαρχός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή εβδομάδα και σε σας!
    Καλά με το τηλέφωνο του προέδρου του Δ.Σ.
    Για το δημοτικό τηλέφωνο της κας Ρέκκα και τον υπέρογκο -κατά τον Δήμαρχο - εφ. «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ» Μάρτιος 2010- λογαριασμό που δημιούργησε θα μας ενημερώσει κάποιος...

    Ο ΑΝΙΔΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα ο κ. Σκλάβος ποτέ δεν απαντάει στο τηλέφωνο του δήμου που του έδωσε ο δήμαρχος. Πολλές φορές απαντάει η σύζυγός του και μας λέει πως είναι στα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς τον 12:56 Π.Μ.
    Το πρόβλημα είναι πως ο πολιτικός του άρχοντας του δήμου Σκοπέλου, που φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη στο δήμο (όπως λέτε), δυστυχώς έχασε την αξιοπιστία του και οι Σκοπελίτες, δεν τον λογαριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΑΝΗΣΥΧΟ
    Γιατί τελικά αυτή η απόλυτη άρνηση; Μήπως θα έπρεπε να σας ανησυχεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς δημοσιογράφο στις 1:28 μ.μ.
    Ευχαριστούμε για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ… είναι κάποιοι που δεν θέλουν να τα αντιληφθούν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσο κι αν πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πολιτικός άρχοντας του δήμου Σκοπέλου έχασε την αξιοπιστία του, και δεν έχω λόγο να τους αμφισβητήσω, έχω μια απορία: Από πότε προέκυψε αυτό, ξαφνικά διαπιστώθηκε; Απ' ότι γνωρίζω ο σημερινός δήμαρχος ζει στο νησί πάνω από 30 χρόνια και έχαιρε πάντα της εκτίμησης των κατοίκων. Αυτοί που τον πλαισίωσαν και τον στήριξαν γιατί περίμεναν να περάσει τουλάχιστον το μισό της τετραετίας για να διαπιστώσουν, παράδειγμα, ότι είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητος; Γιατί έχω την αίσθηση πως υπάρχουν κάποιοι, που δεν είναι και τόσο ανυστερόβουλοι όσο θέλουν να δείχνουν,οι οποίοι φόρεσαν ξαφνικά το μανδύα του σωτήρα; Φυσικά, αν κάποιος βιαστεί, δεν είμαι ψηφοφόρος του. Απλά δε μου αρέσει ο μηδενισμός και επιπλέον μου αρέσει να ξέρω πως σκέφτονται οι άνθρωποι, αρκεί να είναι ειλικρινείς και να μην είναι εμπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα χρέη της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, της οποίας πρόεδρος διετέλεσε ο κ. Πανταζής Σκλάβος επί διετία, δυστυχώς υπερβαίνουν τις 350.000 ευρώ.
    Εκ των ένδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι οικονομικές του εκκρεμότητες ως προς τα εκκλησιαστικά τακτοποιήθηκαν τουλάχιστον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. προς τον 12/4, 4:24 μ.μ.
    Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ως γεωπόνος, δηλαδή ως δημόσιος υπάλληλος, έχασε την αξιοπιστία του. Ως δήμαρχος όμως, δηλαδή ως πολιτικό πρόσωπο, δυστυχώς την έχασε. Μια μικρή βόλτα στον Νέο Κεντριά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Σκοπέλου θα σας πείσει. Διαβάστε επίσης τις θέσεις του (σε αυτό το blog) σε ότι αφορά τις γαλάζιες σημαίες. Η απαξίωσή του προς το τοπικό συμβούλιο Νέου Κλήματος δεν σας λέει τίποτα; Ψεύδεται τώρα και το τοπικό; Ας μην εθελοτυφλούμε. Τα αυτονόητα γράφει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν νομίζω πως αυτοί που διαμαρτύρονται για τα διάφορα κακώς κείμενα είναι εμπαθείς, αλλά ούτε γραφικοί. Απλά, το παρόν blog είναι κάτι πολύ «καινούργιο» στην τοπική κοινωνία του νησιού μας, που είναι μικρή και στην ουσία αρκετά κλειστή, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
    Καίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα κακώς κείμενα οπωσδήποτε και πρέπει να καταδεικνύονται διαφορετικά θα χρονίζουν και θα πολλαλπλασιάζονται. Άλλο όμως αυτό κι άλλο η εμπάθεια και η ισωπέδωση. Όσο για το blog, όσο "καινούριο" κι αν είναι, είναι δώρο θεού για τα νησιά μας. Δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να εκφράζεται, να προβληματίζεται να συσπειρώνεται, ακόμα, γιατί όχι, να γίνεται καλύτερος. Αρκεί αυτό να γίνεται καλοπροαίρετα και πολιτισμένα. Το να μαυρίζει ξαφνικά καποιος τα πάντα ή πολύ όψιμα να ανακαλύπτει πράγματα λογικό είναι να προβληματίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αφιερωμένο στον ανώνυμο σχολιαστή 12/4, 4:24 μ.μ.

    Σαν Παραμύθι…
    Σ’ ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου, σε μια σταξιά γη, που λέγεται Σκόπελος, ζουν κάποιοι «κακοί» άνθρωποι, που είναι πολύ «μοχθηροί». Ενώ λοιπόν σε αυτό το μαγευτικό μέρος η ζωή κυλάει όμορφα, ενώ όλα πηγαίνουν ρολόι και δουλεύουν στην εντέλεια, ενώ οι τουρίστες κατακλύζουν τα δωμάτια τους και τα μαγαζιά τους, αυτοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι. Ακούστε λοιπόν τι κάνουν αυτοί οι «κακοί» άνθρωποι, που κάποιοι τους ονομάζουν «εχθρούς του τόπου», και είναι μάλιστα πολύ «εμπαθείς».

    Πετάνε τα σκουπίδια τους σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο πάρκο οδικής αγωγής για να το λερώσουν και μετά ανάβουν φωτιά και καίνε τα πλαστικά για να αναπνέει τα καυσαέρια ο κόσμος, βάζουν λουκέτα στο σπίτι του ποιητή Νιρβάνα για να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα και να ρημάξει, πάνε κρυφά τη νύχτα και χαλάνε τον βιολογικό για να βρωμίσει η θάλασσα στη Χαδούλα, βάζουν φρουρούς και δεν αφήνουν να γκρεμιστεί ο παράνομος όροφος ενός κτιρίου του δήμου για να μην αξιοποιηθεί ποτέ, ρίχνουν νερά στους δρόμους για να γλιστράνε τα μηχανάκια, κλείνουν τον κινηματογράφο Ορφέα για να μην παιχτεί μια γνωστή ταινία, καταστρέφουν το δρόμο στο Καστάνι για να μην πηγαίνουν οι τουρίστες, μποϋκοτάρουν τις γαλάζιες σημαίες και όπου υπάρχουν τέτοιες πάνε και τις κατεβάζουν, δεν επιτρέπουν να γίνει το αποχετευτικό του Πανόρμου γιατί τους αρέσει να μολύνεται η θάλασσα, ξηλώνουν τις πινακίδες από τα λιμάνια και τις πετάνε στους ελαιώνες, σκάβουν στην άσφαλτο λακκούβες για να πέφτουν μέσα οι ανύποπτοι οδηγοί. Όλα αυτά κάνουν και άλλα πολλά.

    Στη συνέχεια, αφού τελειώσουν με τα ανδραγαθήματά τους, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, μπαίνουν σε ένα τοπικό blog στο internet, γράφουν ψεύτικα σχόλια, οι ίδιοι και οι ίδιοι, Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει δηλαδή, και τέλος κατηγορούν την εκάστοτε δημοτική αρχή που ψήφισαν ότι δεν φροντίζει, δεν μεριμνά για τίποτα, ότι αφήνει τα πάντα στην τύχη τους να ρημάζουν. Πολύ μου αρέσει να ξέρω πως σκέφτονται αυτοί οι «κακοί» άνθρωποι και γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Είναι τόσο «μηδενιστές» ή τόσο «εμπαθείς»; Δεν έχουν οικογένειες, δεν έχουν παιδιά που θέλουν να τα δουν να προοδεύουν; Δεν τους συγκινεί τίποτα; Μα δεν αγαπούν καθόλου τον τόπο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς τον 12/4, 4:24 μ.μ.

    Ο σημερινός δήμαρχος Σκοπέλου, που ζει 30 χρόνια στο νησί και λίγο ως πολύ γνωρίζει κόσμο και καταστάσεις, δεν επιτρέπεται να κατηγορεί με περίσσια ευκολία προκατόχους του, ειδικά μάλιστα όταν αφ’ ενός δεν είναι παρόντες για να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, αφετέρου δε έχουν αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο αξιοπρεπώς πάρα πολλά χρόνια πριν.

    Ήμουν παρών στη λαϊκή συνέλευση του Ν. Κλήματος και άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον κ. Βασιλούδη να κατηγορεί πρώην δήμαρχο Σκοπέλου, συγκεκριμένα δήμαρχο της δεκαετίας του ’80. Αυτό το θεωρώ πολύ προσβλητικό εκ μέρους του. Το θεωρώ αναίδεια. Ας σεβόταν τουλάχιστον την ηλικία του. Μετά μας μιλάτε για αξιοπιστία και για εμπαθείς. Ρωτήστε να μάθετε αν δεν με πιστεύετε. Δεν τα κάνουμε όλα ίσωμα για τα «ψηφαλάκια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξέρετε όμως ότι τη δεκαετία του '80 υπουργός παρακαλούσε τον τότε δήμαρχο να κάνει έργα-παιδικός σταθμός- κι εκείνος έκανε ότι δεν καταλάβαινε; Ξέρετε ότι καθυστερούσε να υδροδοτήσει το Ε.Σ.Υ; Ξέρετε πόσο ακόμα μπορούσε να κάνει και δεν έκανε ή δεν τον άφηναν να κάνει; Αν τότε ήσασταν μικρός-ή ρωτήστε αυτούς που τα θυμούνται και φυσικά δεν τα ξεχνούν, άσχετα αν λόγω ηλικίας σέβονται το συγκεκριμένο πρόσωπο, που μάλλον θύμα σκοπιμοτήτων υπήρξε κι έτσι τότε η Σκόπελος έχασε τη μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία για δημιουργία έργων. Δε ξέρω τι είπε ο κ.Βασιλούδης στη συνέλευση αλλά το να μιλάει κανείς για γεγονότα ή να κάνει συγκρίσεις ίσως δεν είναι αναίδεια, είναι πίκρα. Κι απ' ότι ξέρω ποτέ ξανά δε δόθηκαν από το κράτος χρήματα για τους δήμους με τέτοια ευκολία κι αυτό το πληρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς 11:15 μ.μ.
    Θα ρωτήσω και αν πάρω σωστές πληροφορίες θα επανέλθω. Δεν τα γνωρίζω αυτά που γράφετε και δεν θέλω να πάρω θέση σε κάτι που δεν ξέρω. Όμως γνωρίζω πολύ καλά, το έχω ακούσει από το ίδιο το στόμα του κ. Βασιλούδη, ότι ποτέ πριν δεν ασχολήθηκε με τα δημοτικά του τόπου. Πρώτη φορά που ασχολήθηκε ήταν παραμονές δημοτικών εκλογών του 2006. Πως λοιπόν λέτε ότι εκφράζει πίκρα για δημοτικά πεπραγμένα της δεκαετίας του ’80;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Περίπλοκο το σχόλιο περί κριτικής με μυστήριους υπαινιγμούς. Προτιμώ την τοποθέτηση του δημοσιογράφου. Είναι πιο λιτή, σαφώς πιο ξεκάθαρη και με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Θα έπρεπε να προσλάβει ο δήμος υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων για την προβολή του στα ΜΜΕ. Περιμένει από το blog να διαφημιστεί; Αυτά δεν γίνονται.
    Το «Σαν Παραμύθι» επίσης καλό.
    @ Καίρη: Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι, όπως τα λες.
    @ κ. Ανήσυχε: Όπως κατάλαβα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Έχουν γνώση οι φύλακες, είναι ξεκάθαρο. Πολλά τα αρνητικά σχόλια! Ίσως φταίει η ηλικία σας. Εμείς οι νέοι τα βλέπουμε διαφορετικά. Καληνύχτα και από μένα. Σας εύχομαι έναν ήσυχο ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. προς τον 11:49 μ.μ.
    Για τη δική μου πίκρα και απογοήτευση λέω και εύλογο να είναι και πίκρα και απογοήτευση όλων όσοι πονάνε τον τόπο τους. Και δεν έχει να κάνει μονάχα με ένα δήμαρχο, έχει να κάνει με όλους, με όλους μας. Το σίγουρο είναι ότι στη Σκόπελο θα μπορούσαν να έχουν γίνει όχι απλά έργα ή εργάκια αλλά εργάρες κι εμείς να ζούμε πολύ καλύτερα και φυσικά αυτό δεν αφορά μονάχα τον τουρισμό, αφορά απόλυτα εμάς τους ίδιους που ζούμε 365 μέρες το χρόνο στο νησί!.. Ο τουρίστας το πολύ-πολύ να μη ξαναπατήσει, με ότι βέβαια μπορεί να σημαίνει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Eσύ φίλε τι έκανες για να γίνουν οι εργάρες.Ο Δήμος καθρεπτίζει τους δημότες του.Σήμερα έχει το 42%,αύριο το 50% συν 1.Οι αιρετοί δεν διορίζονται,εκλέγονται.Νομίζω ότι έχετε χάσει την μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργο,δεν τους προλαβαίνεις.Πού ήταν κρυμμένοι όλοι αυτοί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ. Ανήσυχε, μήπως πάτε μακριά τη βαλίτσα; Μήπως σε λίγο διαβάσουμε σε αυτήν την ανάρτηση τι συνέβη στη Σκόπελο επί χούντας; Τι συνέβη στον εμφύλιο; Δεν ξέρω… απλά ρωτάω. Το θέμα σας ήταν η κριτική, και νομίζω πως ξεφύγατε κάπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τη μπάλα δεν τη χάνουν κάποιοι, τη χάνουν όλοι γιατί απλά ο δήμος δεν είναι γήπεδο και όταν ευημερεί το σύνολο ευημερούν και οι μονάδες. 'Οσο για τα έργα είναι δουλειά των δημάρχων-το τάδε έργο επί δημαρχίας του τάδε δημάρχου-οι υπόλοιποι δημότες μονάχα συμβάλλουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Επί πλέον όταν ξεχειλίσει το ποτήρι δε φταίει μονάχα η τελευταία σταγόνα, ευθύνονται και οι προηγούμενες που έβλεπαν ότι "δεν πάει άλλο" όπως λέει και ο Παπακωσταντίνου... Και δεν πάει κανείς ούτε τι συνέβη επί χούντας ούτε στον εμφύλιο...(Και δεν είμαι ο κ. Ανήσυχος είμαι παραπάνω κι από ανήσυχος γένους θηλυκού.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε ΑΝΗΣΥΧΕ, συντάκτη αυτού του σχολίου, που είχατε την τιμή της ειδικής ανάρτησης, που είστε; Έχετε εξαφανιστεί από την 11ην Απριλίου 2010. Δέκα μέρες απουσιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. προς τον σχολιαστή της 12ης Απριλίου 2010, στις 4:24 Μ.Μ.
    Σαν δημόσιος υπάλληλος που ήταν επί 30 ή όσα χρόνια, απλά έκανε τη δουλειά του. Σωστά και χωρίς παρατυπίες; Ίσως, αλλά ας πούμε και ναι. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, δεν είχα ποτέ σχέσεις με το τοπικό γραφείο γεωργικής ανάπτυξης. Έχαιρε πάντα της εκτίμησης των κατοίκων; Ναι, γιατί όχι. Είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι της Σκοπέλου που αφενός χαίρουν εκτίμησης, και αφετέρου κάνουν τη δουλειά τους καλά. Εκεί μάλλον την πάτησαν κάποιοι και τον εμπιστεύθηκαν. Αυτό όμως δεν μας λέει τίποτα για τα δημοτικά.
    Σαν δήμαρχο, δεν θέλουμε ένα δημόσιο υπάλληλο που δυστυχώς δεν κατάφερε επί τρία ολόκληρα χρόνια να ξεκολλήσει από αυτή του τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Και μάλλον αρκετή πίστωση χρόνου του δώσανε κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δυστυχώς ολοι οι Δήμαρχοι τα τελευταια 20 χρόνια ήταν δημοσιοι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ.
    Φαντάζομαι πως αν δεν το πήρε απόφαση, ο κ.Χρήστος, ο γεωπόνος του χωριού μας, σιγά-σιγά θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα πως η θητεία του, του δημάρχου τελειώνει εδώ. Εμείς όλοι περιμένουμε το τέλος. Το τέλος αυτής της ξηρασίας. Το περιμένουμε με ανακούφιση. Λίγοι μήνες έμειναν ακόμα για να λήξει αυτή η ιστορία. Υπομονή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.