Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το σχέδιο «Καλλικράτης»

Αλλάζει ο διοικητικός χάρτης της χώρας. Ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα μας αποχαιρετά.
Καταργούνται οι 57 Νομαρχίες και γίνονται 13 Περιφέρειες. Ενώνονται οι 1.035 Δήμοι σε 333-343. Οι 60.000 των Δημοτικών Επιχειρήσεων θα μειωθούν σε 20.000...
Για τους υπάλληλους των ΟΤΑ θα ισχύσουν υποχρεωτικές μετατάξεις...
Τόπο στα νιάτα με υποψηφιότες από 18 ετών (21 ετών πριν).
Κάθε 5 χρόνια οι εκλογές, οι οποίες θα συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δημοτικές εκλογές θα έχουμε πάλι τον Ιούνιο του 2014.
Όσοι έχετε χρόνο και κουράγιο διαβάστε τα αρχεία pdf του ΥΠ.ΕΣ. για τον «Καλλικράτη» για να πάρετε μια ιδέα.
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ:
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/Prosxedio_Nomou_Kallikratis.pdf
ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ:
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/sxedio2.pdf
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/Aitiologiki_Kallikratis.pdf
ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ:
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/Ekthesi_Sinepeion_Rithmisis.pdf

10 σχόλια:

  1. ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΝΕΟΣ ΑΕΡΑΣ. ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ! Βαρεθηκαμε τα γερασμενα μυαλα. Και ειμαστε πολυ θυμωμενοι με την αδιαφορια, την κοροϊδια και τα ψεμματα τους για τη Γλωσσα. Τους ψηφισαμε και μας απογοητευσαν. Δεν ειμαστε ψαρια να μας πουλησετε ουτε γιδια να μας αρμεξετε.ΑΡΚΕΤΑ!
    Γλωσσωτες απογοητευμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ο θαλασσινός !
    ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ο θαλασσοπνίχτης !
    Πολύ δύσκολα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συνταξιούχοι για ταβλάκι στο καφενείο.
    Οι ροφοί για στιφάδο παραδοσιακό.
    Τα γίδια μέσα στο μαντρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα γιατί τους βάζετε τόσο δύσκολα προβλήματα και τόση δουλειά στο σπίτι κύριε (homework);
    Αυτοί δεν πρόλαβαν ακόμα να διαβάσουν τον Καποδίστρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που "φοβούνται" τους ελέγχους και την εποπτεία ενάντια στη διαφθορά που φέρνει ο Καλλικράτης, καλά θα κάνουν να μείνουν στα σπίτια τους.

    Η Σκόπελος χρειάζεται διοίκηση με υπηρεσίες που θα σέβονται και θα εξυπηρετούν όχι μόνο τον μόνιμο κάτοικο- πολίτη αλλά και τον επισκέπτη- τουρίστα. Υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν το νησί στο σύνολό του.

    Κουραστήκαμε να βλέπουμε την προχειρότητα, τα λάθη, την ασυδοσία, τις αδικίες, την κακή οργάνωση και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά να αναμασάμε ότι φταίει το σύστημα.

    Το σύστημα λοιπόν αλλάζει. Αλλάζει προς το καλύτερο, αλλά για όσους έχουν όραμα για το νησί μας. Οι σημερινοί αιρετοί που εξυπηρέτησαν τις χωρίς μέτρο απαιτήσεις των πελατών-ψηφοφόρων τους δεν χωράνε στον Καλλικράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε (3 Μαΐου, 4:03 μ.μ.) συμφωνώ και συμπληρώνω:
    Στον Καλλικράτη δεν χωράνε επίσης αυτοί που σκέφτονται πως θα εξασφαλίσουν τη σύνταξη του δημάρχου και τον διπλό μισθό (δημάρχου & δημοσίου υπαλλήλου). Και ο νοών νοείτω φίλοι μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σύστημα αλλάζει.Πιστεύετε ότι θα αλλάξει και η νοοτροπία των ψηφοφόρων;
    Το εκλογικό σώμα θα ψηφίσει ανθρώπους με όραμα για το νησί;
    Γιατί μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι αλλάζουν.Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι σχεδόν οι ίδιοι και εκλέγονται αυτοί που έχουν μεγάλες οικογένειες και τους ψηφίζουν,χωρίς να κρίνουν αντικειμενικά αν είναι άξιοι,ικανοί έχουν γνώσεις.
    Πάντα πριν τις εκλογές τα ίδια ακούγονται και οι ίδιες υποσχέσεις δίνονται.
    Εύχομαι οι νέοι υποψήφιοι να προκύψουν από παρθενογένεση γιατί οι περισότεροι έχουν ήδη δοκιμαστεί και είδαμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 03.05/6:15 mm
    Και η νοοτροπία των ψηφοφόρων θα αλλάξει και η νοοτροπία των δημοσίων υπαλλήλων θα αλλάξει… και πολλά άλλα σκοπεύει να αλλάξει ο Γιωργάκης… αν μάλιστα καταφέρει να αλλάξει και τη νοοτροπία των πολεοδόμων και των εφοριακών… τότε δεν θα λέμε μόνο ως είμαστε στην Ευρώπη, αλλά θα γίνουμε Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ με τη σειρά μου, πιστεύω πως οι δήμαρχοι -που έχουν ήδη δοκιμαστεί και είδαμε (όπως λέει και ο φίλος παραπάνω) τα αποτελέσματα- πρέπει να αποχωρήσουν, παίρνοντας μαζί τους τον ξεπερασμένο Καποδίστρια.
    Έχουν μάθει δυστυχώς να λειτουργούν πάνω στο παλιό πρότυπο της «διαφθοράς» και θα δυσκολευτούν πολύ ή μάλλον καλύτερα θα έλεγα δεν θα μπορέσουν ποτέ να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την εποπτεία των ΟΤΑ.
    Επίσης πιστεύω πως οι σύμβουλοι «λαμόγια» που δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος για να κάνουν τις «λαμογιές» τους θα το σκεφτούν πολύ καλά για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι, μιας και δεν θα έχουν συμφέρον από τον Καλλικράτη, όπως συνέβαινε με τον Καποδίστρια.
    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, Καίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ για Καίρη.
    Η μεταπολίτευση του λαμόγιου…1974-2010
    Η Ελευθερία χρειάζεται υπευθυνότητα στη χρήση των δημόσιων αγαθών και ορθολογισμό των οικονομικών. Το Ψωμί χρειάζεται αγώνα, δημιουργία και προσπάθεια από τον εργαζόμενο. Η Παιδεία χρειάζεται σεβασμό στο κράτος δικαίου.
    Οι περισσότεροι κλέβουμε και βρίζουμε το κράτος, αλλά ταυτόχρονα φιλάμε κατουρημένες ποδιές για μια θεσούλα στο Δημόσιο, για να βολευτούμε. Όλοι θέλουμε προϊόντα να καταναλώσουμε, αλλά με τα δανεικά από τις τράπεζες.
    Αυτό που ζούμε, και δυστυχώς το ζούμε άγρια, είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Το Πολυτεχνείο σκότωσε τη χούντα αλλά δεν γέννησε τη Δημοκρατία.
    Από την εποχή των συγκυβερνήσεων (1989) υπήρξε μία αγωνιώδης αναζήτηση ημερομηνίας ορόσημου προκειμένου να δηλωθεί το τέλος της μεταπολίτευσης.
    Το δυτικό φιλοαμερικάνικο ΔΝΤ είναι εδώ και έφερε το τέλος. Αστυνόμος με συνεχή και ασφυκτική παρακολούθηση πάνω από τα κεφάλια μας, για να εγγυηθεί στην Ε.Ε. και στη Γερμανίδα ότι η μεταπολίτευση του λαμόγιου τελείωσε. Ο Καλλικράτης, η φορολογική πολιτική, το πολυνομοσχέδιο, τα πακέτα των νέων μέτρων και ότι άλλο ακολουθήσει στο μέλλον, θα είναι απλώς τα νέα συστήματα εκτέλεσης των άνωθεν ή μάλλον έξωθεν εντολών άλλων Κέντρων Εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.