Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δήλωση του Χρ. Βασιλούδη για το Λ.Τ. Σκοπέλου

«Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση που υπάρχει στον ορισμό αντικαταστάτη του παραιτηθέντος προέδρου του Λιμενικού Ταμείου εδώ και 4 μήνες.
Είναι εντελώς απαραίτητη η σύσταση του Λιμενικού Ταμείου διότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της θερινής περιόδου και τα λιμάνια μας έχουν τεράστιες ελλείψεις, που μόνο το λιμενικό ταμείο Σκοπέλου μπορεί να δώσει λύσεις. Για παράδειγμα για την εκβάθυνση των λιμανιών της Σκοπέλου και του Λουτρακίου ο Δήμος μας -επειδή δεν υπάρχει λιμενική επιτροπή- έφερε ειδικό τοπογράφο που έκανε τις βυθομετρήσεις και ήρθε σε συννενόηση με ειδικό μελετητή για να συντάξει τη μελέτη εκβάθυνσης των δύο λιμανιών. Βέβαια, η αντιπρόεδρος του Λ.Τ.Σ., η λιμενάρχης Σκοπέλου, μας είπε ότι το Λ.Τ.Σ. θα καλύψει τη δαπάνη της μελέτης.
Επαναλαμβάνω ότι η κα Περιφερειάρχης θα πρέπει να σκύψει στο πρόβλημά μας και να κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει η Λιμενική Επιτροπή να λειτουργήσει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.»

20 σχόλια:

  1. Ερώτηση :
    Από πότε σας γνωστοποίησε (στο Δήμο) την παραίτησή του ο απελθών Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και πόσος χρόνος πέρασε μέχρι να θέσετε θέμα αντικατάστασής του στο Δημοτικό Συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο απελθών Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου γνωστοποίησε στον Δήμο Σκοπέλου εγγράφως την παραίτησή του στις 30 Νοεμβρίου 2009.

    Το θέμα με αριθμό 10. «Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Σκοπέλου στη Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, μετά την παραίτηση του προέδρου της…» ήρθε προς λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, σε τακτική Συνεδρίαση, στις 12 Φεβρουαρίου 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙ 3 ½ ΜΗΝΕΣ; ΣΥΣΚΕΠΤΟΣΑΣΤΑΝ;
    Εσύ δήμαρχε κι εσείς εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι, με την καθυστέρησή σας «βλάψατε» 3 νησιά και 5 λιμάνια. Η Σκιάθος και η Αλόννησος έχουν από ένα λιμάνι. Εμείς όμως εδώ στη Σκόπελο, που έχουμε 3 λιμάνια (Σκοπέλου, Αγνώντα & Λουτρακίου) τι να πούμε;

    Ειδικότερα, το Λουτράκι τι λέει για όλα αυτά; Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου και πάσης Γλώσσας δεν θα απολογηθεί; Γιατί δεν έκανε τίποτα, ενώ είχαν την παραίτηση του απελθόντος, στο συρτάρι με τα αζήτητα, επί 3 ½ μήνες; Τι περίμενε; Το σημερινό ρεζιλίκι τους και στα γειτονικά νησιά των Σποράδων;

    Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο δήμο Σκοπέλου, αλλά ούτε σε κανένα άλλο δήμο της Ελλάδας ή σε άλλο Λιμενικό ταμείο. 3 νησιά και 5 λιμάνια χαντακώσατε και είστε οι βασικοί υπαίτιοι. Κατατάσσεστε μεταξύ των πιο αποτυχημένων δημοτικών αρχών που πέρασαν μέχρι τώρα από το νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια ερώτηση για το «μαύρο κουτί με τα αναπάντητα», που θα πάρουν μαζί τους, κατά την αποχώρησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου 2010,αναφέρθηκε από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης,ότι από πληροφορίες που έχουν η Περιφερειάρχης σύντομα θα ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της Λιμενικής Επιτροπής και πρότειναν στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναβάλει την συζήτηση του θέματος και τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου.
    Η πλειοψηφία δεν έκανε δεκτή την πρότασή τους και προχώρησε σε ορισμό εκπροσώπου του Δήμου.
    Απόφαση από την Περιφερειάρχη δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα,χωρίς να ανοίγει τα χαρτία της για το "Τι μέλλει γενέσθαι"
    Ακόμη και αν το Δημοτικό Συμβούλιο όριζε εκπρόσωπο το Δεκέμβριο τι θα άλλαζε.
    Η Περιφερειάρχης θα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει το Δεκέμβριο δηλ.να προβεί σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής.Και γιατί δεν το κάνει σήμερα που έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας φύγουν αυτοί, και ας μείνουν τα ερωτηματικά μας αναπάντητα. Αρκεί να φύγουν… Αμήν και πότε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ…
    Το «αν» το έσπειραν και δεν φύτρωσε.
    Για πραγματικά γεγονότα μιλάμε.
    Στην πολιτική δεν μιλάμε ποτέ με «ΑΝ».
    Συγνώμη, δεν μπορώ να συζητήσω υποθετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ.

    Ερώτηση 1η:
    Γνωρίζετε πότε έφυγε από τον Δήμο Σκοπέλου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αντικατάστασης προέδρου; Εννοώ ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου.

    Ερώτηση 2η:
    Γνωρίζετε πότε έφτασε στο Βόλο η απόφαση και πότε πήρε αριθμό πρωτοκόλλου εδώ;

    Ερώτηση 3η:
    Έμεινε ή όχι η παραίτηση του προέδρου 3 και ½ μήνες στο συρτάρι του δημάρχου;

    Ερώτηση 4η:
    Ο δήμαρχος στην παρούσα δήλωσή του, που ανάρτησε η εφημερίδα στις 19/4/2010, καταγγέλλει τα εξής: «Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση που υπάρχει στον ορισμό αντικαταστάτη του παραιτηθέντος προέδρου του Λιμενικού Ταμείου εδώ και 4 μήνες
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς και δεν μιλάμε υποθετικά.Μιλάμε για πραγματικά γεγονότα.Η Περιφερειάρχης δεν τοποθετεί τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής,έχουν περάσει πάνω από δυο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Δεν της αρέσει ο προτεινόμενος εκπρόσωπος.Ας ορίσει τότε πρόεδρο της αρεσκείας της εσόσον έχει το δικαίωμα και το νομοθετικό πλαίσιο το προβλέπει.
    Οσον αφορά την πολιτική κάθε μέρα ακούμε στα ΜΜΕ τα "αν" των πολιτικών, του τύπου "Αν ήταν κυβέρνηση το Κ.Κ.Ε. δεν θα έκανε αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ"
    Και εσύ υποθετικά μιλάς γιατί νομίζω ότι έχει πλήρης άγνοια για την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και των πεπραγμένων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι πολύ με όλα αυτά που διαβάζω.
    Πως μπορεί ένας δήμαρχος να δηλώνει με τόσο ευκολία «ανακρίβειες» και να μεταθέτει το πρόβλημα αλλού, καταγγέλλοντας την περιφέρεια ως τη μόνη υπεύθυνη, για να καλύψει δικές του καθυστερήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα να θέσω μια (σημαντική κατά την ταπεινή μου γνώμη) ερώτηση και παρακαλώ πολύ για μια έγκυρη και αν είναι δυνατόν επώνυμη απάντηση.

    Τα μέλη της λιμενικής επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου εκλέγουν τον πρόεδρό τους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος κι αν έχει προταθεί από το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, ως εκπρόσωπος της λιμενικής επιτροπής, δεν θα είναι υποχρεωτικά και ο πρόεδρός της. Δεν θα πρέπει τα μέλη της επιτροπής να εκλέξουν ξανά πρόεδρο μεταξύ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μη διαμαρτύρεστε για τίποτα!
    είθισται να προσπαθούμε να βάλουμε τους δικούς μας ανθρώπους!
    αν τα καταφέρουμε καλώς αλλιώς θα υπάρξει απλά μια καθυστέρηση και θα κάνουμε τις ευθύνες "μπαλάκι"!

    Άσχετο κουίζ για δυνατούς λύτες ... πώς γίνεται μία επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ για θέση στο Δήμο Σκοπέλου να την έχουν στο περίμενε ενώ οι υπόλοιποι ορκίστηκαν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιοί την την έχουν στο περίμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στον αναγνώστη από τον Βόλο δεν θα απαντήσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγανακτώ για την αδράνεια και τη σιωπή των βουλευτών του νομού μας. Ειναι βέβαιο ότι το μπλόκ αυτό το επισκέπτονται οι ίδιοι ή στελέχη αυτών. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί τους όπως δεν ιδρώνουν και τα αυτιά των μελών των τοπικών επιτροπών των κομμάτων στα νησιά μας. Από το ΚΚΕ και τις τοπικές του θα περίμενα αντίδραση. Από τα άλλα κόμματα δεν αισιοδοξώ εκδήλωση κάποιας διαφορετικής συμπεριφοράς. Τα έχουμε γνωρίσει πολύ καλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ερώτηση :
    Όσοι προσπαθούν να βάλουν τους δικούς τους, λέγονται ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. (προς τον 21/04/2010, 8:33 μμ) - Εδώ φίλε μου δεν μας απασχολεί το λειτουργικό κομμάτι της Δημοτικής Αρχής και των πεπραγμένων της. Φυσικά και έχω άγνοια για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και των πεπραγμένων της, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να τα γνωρίζω. Δεν είμαι Δημοτική αρχή. Είμαι όμως πολίτης και έχω δικαίωμα να ξέρω αν είναι αλήθεια αυτά που λέει ο δήμαρχος στην ανάρτηση για την καθυστέρηση 4 μηνών εκ μέρους της περιφέρειας. Επίσης, ρωτάω κι εγώ με τη σειρά μου, μήπως ξέρει κάποιος να μας πει πότε έφυγε από τον Δήμο Σκοπέλου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αντικατάστασης προέδρου (ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι άνευ σχολιασμού οι λέξεις "δικοί μας","ξένοι" και "εμπλεκόμενοι"
    Η ενδιαφερόμενη προς διορισμό υπάλληλος,γνωρίζει πολύ καλά το λόγο καθυστέρησης του διορισμού της και τις ενέργειες του Δημάρχου και των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου, για την επίσπευση των διαδικασιών και την αποστολή των σχετικών αποφάσεων στην αρμόδια προς έλεγχο υπηρεσία.
    Αν έχει διαφορετική άποψη για όσα αναφέρω,την καλώ να πάρει θέση και να σας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη ερώτησή μου, που αναφέρεται αποκλειστικά στο ΘΕΜΑ της ανάρτησης και όχι σε σχόλιο άλλου αναγνώστη, ελαφρώς εμπλουτισμένη, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:
    Όσοι προσπαθούν να βάλουν τους δικούς τους, στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, λέγονται διαπλεκόμενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ένας Σκοπελίτης της Αθήνας...28 Απριλίου 2010 στις 10:56 μ.μ.

    Κύριε Δήμαρχε!
    Άσε τις δηλώσεις και κάνε κάτι.
    Βουλιάζεις το νησάκι μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.