Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Αγγελική Λιάγκα

Σας παρουσιάζουμε την ταλαντούχα και αξιόλογη ζωγράφο Αγγελική Λιάγκα* που ανήκει κι αυτή στη νέα γενιά καλλιτεχνών της Σκοπέλου. Θαυμάσαμε τα έργα της, διαπιστώσαμε ότι η Αγγελική αγαπάει τον ρεαλισμό και τη λεπτομέρεια, ωστόσο την αποτυπώνει με μια τεχνική που πιστεύουμε δηλώνει την προσωπική της καλλιτεχνική ταυτότητα, χωρίς την απόλυτη φωτογραφική ακρίβεια. Τα έργα της συνδυάζουν την ιδεοληπτική προσήλωση στη λεπτομέρεια όπου και όσο χρειάζεται. Σας παρουσιάζουμε δείγμα της δουλειάς της καθώς και ό,τι μας είπε η ίδια για την πορεία του ταλέντου της.
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκόπελο. 
Άρχισα να ζωγραφίζω σε πολύ μικρή ηλικία και συνέχισα ως αυτοδίδακτη.
Αργότερα παρακολούθησα τα μαθήματα ζωγραφικής της σχολής ABC, για τρία χρόνια, κοντά σε δύο πολύ καλούς δασκάλους, απ' όπου πήρα πτυχίο.
Επίσης συμμετείχα στο πρόγραμμα της "διά βίου μάθησης" του Μουσείου Μπενάκη.
Τη χρονιά που πέρασε πήρα δίπλωμα ζωγραφικής και ιστορία της τέχνης από το τμήμα ζωγραφικής του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών της Αθήνας, όπου παρακολουθώ τα μαθήματα και διδάσκομαι από μια εξαιρετική δασκάλα ζωγραφικής και γλυπτικής. Διδάσκομαι όχι μόνο την τέχνη, αλλά την ευγένεια, το ήθος και την υψηλή αισθητική παιδεία.
Η πρώτη συμμετοχή μου σε έκθεση ήταν πριν από είκοσι περίπου χρόνια στην Πανθεσσαλική Τρικάλων. Κάθε χρόνο παίρνω μέρος στην έκθεση εικαστικών του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών, ενώ είχα τη χαρά να εκθέσω αρκετές φορές στον τόπο μου, μαζί με παλιούς και νέους αξιόλογους καλλιτέχνες.
Είμαι νομίζω τυχερή, που η αγάπη για την ζωγραφική μου προσφέρει τόσο ουσιώδη διέξοδο από την καθημερινότητα, ειδικά όταν αυτή η διέξοδος μπορεί να αποβεί ωφέλιμη όχι μόνο για μένα αλλά και για τους γύρω μου.»
* Η Αγγελική είναι κόρη του Γιώργου και της Φωτεινής Λιάγκα
Σ.Σ.: Περισσότερα έργα της στην έντυπη εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει αρχές Μαΐου

2 σχόλια:

  1. ...Και η Σκόπελος είναι τυχερή που η Αγγελική, προσωποποίηση της ομορφιάς και της ευγένειας, είναι δικό της παιδί!..
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλλιτέχνημα, είναι πάντα έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου που με την οξυδέρκεια και με την ευαισθήσια του,μπόρει πάντα να διακρίνει περιορισμούς και αδικίες.Πάνω απ'όλα όμως διαμορφώνει ηθικά τον άνθρωπο.Πόσο καταπληκτικός,λοιπόν,άνθρωπος είναι αυτός που εκπονεί τέτοιους πίνακες!!!
    4 Χάριτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.