Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σύγχρονη κινητή μονάδα Υγείας

«Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο Νομό μας», χαρακτήρισε ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Α. Παπατόλιας την απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Τομάρα να παραχωρήσει στο Νοσοκομείο Βόλου μία Κινητή Μονάδα Υγείας από τις τέσσερις που θα προμηθευτεί η υγειονομική περιφέρεια.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συντονισμένες προσπάθειες του αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Αναστασίου και αίτημα του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια προς τη Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Γερακούδη και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από τη μεριά της Ν.Α.Μ. να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά του Νομού μας.
Με την κινητή μονάδα θα υπάρξει η δυνατότητα να παρέχονται σε συστηματική βάση πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και να υλοποιούνται προγράμματα πρόληψης υγείας με ελέγχους μαστογραφίας, ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις κ.α. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας.   
Η μονάδα αυτή θα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μέσα όπως:
Ηλεκτροκαρδιογράφο, Σπειρόμετρο, Υπερηχοτομογράφο, Απλό Ιατρικό Εξοπλισμό, Ακτινολογικό Θώρακος, Μαστογράφο, Εμφανιστήριο Ξηράς Εκτύπωσης, Ξενοδοχειακό Εξοπλισμό, Πληροφοριακό Σύστημα, Κλιματισμό, Γραφείο.
Το επόμενο μέλημα της Νομαρχιακής Αρχής είναι η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του Νομού με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό (Ακτινολόγους, Τεχνολόγους, Νοσηλευτές, Οδηγούς), ώστε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας.
Ο κ. Παπατόλιας, τέλος, εξήρε τις προσπάθειες της κ. Γερακούδη που συνέβαλε ουσιαστικά στην εξέλιξη αυτή. «Μετά από αρκετό καιρό νοιώθουμε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό μας και στα μικρά και στα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν το Νομό μας. Η Γ.Γ. της Περιφέρειας αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε έναν τομέα που η Μαγνησία παρουσίαζε σημαντικά ελλείμματα συγκριτικά με άλλους Νομούς της χώρας».

2 σχόλια:

  1. Δεν βλέπω σχόλια για τα προβλήμα με τις παροχές υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.
    Ισως για τους κατοίκους των νησιών ισχύει το "Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να πούμε; Ότι ζούμε ελέω θεού και καιρού κι αν δεν υπήρχαν κι αυτοί οι λίγοι γιατροί(ο κ. Τριανταφύλλου και οι εκάστοτε αγροτικοί) θα έπρεπε και για απλό κρυολόγημα να ξενιτευτούμε;
    Αγγελάκι(ενίοτε πολύ διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.