Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κατακαημένη ορφάνια!

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με το Γ.Γ. Επενδύσεων
για τα έργα της Μαγνησίας
Το Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Γ. Πετράκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης για το θέμα της τεχνικής ωρίμανσης των αναπτυξιακών έργων της Μαγνησίας για το ΕΣΠΑ 2007-2013. Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Οικονομίας δημιούργησε ειδικό ταμείο ωρίμανσης έργων με αναπτυξιακό δυναμικό ώστε σε επόμενη φάση να αξιολογηθεί η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ.
Ο Κ. Καρτάλης κατέθεσε στο Γενικό Γραμματέα ένα πρώτο κατάλογο με τις προτάσεις του για τα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να ωριμάσουν με τις κατάλληλες μελέτες. Μεταξύ άλλων και οι λιμενικές υποδομές στις Βόρειες Σποράδες.
Ορφανά τα έργα!
«Είναι ατυχές ότι τα έργα αυτά είναι σήμερα “ορφανά” καθώς ενώ υπάρχουν οι πιστώσεις, η προηγούμενη Κυβέρνηση, η περιφερειακή διοίκηση αλλά και ορισμένοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μερίμνησαν ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες μελέτες. Με την ενεργοποίηση του Ταμείου κάποια από αυτά μπορεί να είναι ώριμα το 2012 ώστε να είναι και επιλέξιμα προς ένταξη σε νεότερη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Κατά τη δική μου ανάγνωση, σημασία έχει το ΕΣΠΑ να φιλοξενεί έργα που παράγουν ανάπτυξη για τα επόμενα 15-20 έτη. Αν ένα έργο δεν παράγει ανάπτυξη, πρέπει να χρηματοδοτείται από πιστώσεις εκτός ΕΣΠΑ» αναφέρει ο κ. Καρτάλης.

2 σχόλια:

  1. Ρωτήστε το κ.Καρτάλη,πόσοι δήμοι στο νομό Μαγνησίας,πληρούν τις προυποθέσεις για να τους χορηγηθεί πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας και πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναθέσουν την εκπόνηση των αναπτυξιακών μελετών σε ιδιώτες,προκειμένου να κατατεθούν στην αρμόδια διαχειριστική αρχή, για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας στην κ. Καρβέλη:

    Οντως δεν είχαν/έχουν όλοι οι Δήμοι στη Μαγνησία διαχειριστική επάρκεια αλλά και οικονομική δυνατότητα. Στη δήλωση μου είναι καθαρό αυτό.

    Για αυτούς τους Δήμους όφειλαν η Περιφέρεια και η Νομαρχία να εκπονήσουν τις αναγκαίες μελέτες. Να γίνει δηλαδή αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε σήμερα με αυτό το Ταμείο Ωρίμανσης.

    Κ. Καρτάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.