Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου

Να περιμένουμε την μεγάλη ευχάριστη έκπληξη
ή πάμε για «συνταγή από τα παλιά»

Σχόλιο αναγνώστη (Ι)
«Πρέπει να μάθουμε και εμείς τι συμβαίνει με τις αντιδράσεις στη Σκόπελο γιατί το Λιμενικό Ταμείο είναι Ταμείο Βορείων Σποράδων και όχι μόνο Σκοπέλου. Εχουν και τα άλλα 2 νησιά λιμάνια που έχουν τις ανάγκες τους. Και η κοινωνία της Σκοπέλου δεν μπορεί να διαμορφώνει αυθαίρετα και τις δικές μας τύχες. Στη Σκιάθο δεν ανοίγει εδώ και μήνες το κυλικείο στο κτίριο της προβλήτας που είναι συγχρόνως και αίθουσα αναμονής των επιβατών και όλοι μας λένε οτι είναι θέμα Λιμενικού Ταμείου. Ποιά τύχη θα έχει η διαμαρτυρία μας σε ένα ακέφαλο ταμείο που παραμένει έτσι λόγω ...πραξικοπήματος;»



Σχόλιο αναγνώστη (ΙΙ)
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, πρότεινε πρόεδρο (Σ.Σ.: τον κ. Πάνο Μελαχροινάκη) σε αναπλήρωση της θέσης του παραιτηθέντος προέδρου (Σ.Σ.: κ. Ηρακλή Μωραΐτη). Εως και σήμερα η Λιμενική Επιτροπη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα με την νέα της σύνθεση. Αφού το κυβερνών κόμμα δεν είχε σκοπό να τοποθετήσει Πρόεδρο, γιατί ζήτησε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν έβαζε πρόεδρο της αρεσκείας του.
Ακουσα από κάποιον να λέει, ότι τα πρόσωπα αυτά πρέπει είναι φιλοκυβερνητικά, αφού είναι έτσι, γιατί ζητάει η Περιφέρεια να ορίσουν εκπροσώπους τα δημοτικά συμβούλια των νησιών και δεν ορίζει από μόνη της.
Το Λιμενικό Ταμείο αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί, γνωρίζει κάτι κάποιος για να μας ενημερώσει.»

Ο  υφυπουργός στη Βουλή
"Το ζήτημα των θαλάσσιων συγκοινωνιών και των λιμενικών υποδομών των Βορείων Σποράδων πρέπει να εξεταστεί στο  πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία και η Θράκη". Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
 Ο υφυπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν οι πρόσθετες δυνατότητες και προκλήσεις ενός τουρισμού που μπορεί να στηρίξει την οικονομία και της Βορείου Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Σποράδων, χαρακτηρίζοντάς τες ως κλειδί ανάμεσα στον τουρισμό της χώρας στο νότο και στο βόρειο τουρισμό. 
"Είναι απολύτως σαφές ότι τα έργα, τα οποία απαριθμήσατε είναι απαραίτητα και χρειάζονται συνέργειες. Οι συνέργειες είναι της τοπικής κοινωνίας, του Λιμενικού Ταμείου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας και της Κυβέρνησης", συμπλήρωσε ο κ. Μπόλαρης. Ο υφυπουργός επισήμανε ότι σαφέστατα χρειάζεται η επέκταση του λιμενοβραχίονα στη Σκιάθο, όχι ως πλωτού, αλλά ως σταθερού και πρόσθεσε ότι το σχετικό υπόμνημα της Νομαρχίας Μαγνησίας, το οποίο θέτει όλη τη σειρά των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, μελετάται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας. "Το ίδιο ισχύει και για την Σκόπελο με το έργο που υπάρχει για την επέκταση της εμπορικής αποβάθρας, και στο Πατητήρι" συμπλήρωσε.
 Στο ζήτημα της καθυστέρησης της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων των Βορείων Σποράδων, ο κ. Μπόλαρης ξεκαθάρισε ότι, παρόλη την ύπαρξη σχετικών προεδρικών διαταγμάτων από το 2004, αλλά και γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η δημιουργία τους δεν επετεύχθη, λόγω της απροθυμίας των ηγεσιών του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από το 2005 μέχρι σήμερα. 
Ωστόσο, επικαλούμενος τη διεθνή πρακτική που θέλει ενισχυμένες τις αρμοδιότητες των αρχών που διαχειρίζονται τους λιμένες, σημείωσε: "Ο προβληματισμός, λοιπόν, σήμερα δεν είναι αν θα μείνουμε στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, όπως ήταν αρχικά, ή αν θα περάσουμε στα τρία δημοτικά λιμενικά ταμεία, αλλά μέσα στα πλαίσια μιας νέας νομοθετικής παρέμβασης αν αλλάξει όλο το πλέγμα, το οποίο αφορά τα λιμενικά ταμεία. Το ζήτημα με τα λιμενικά ταμεία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως το αντιμετωπίζαμε μέχρι σήμερα".

Το γραφείο της κας Γερακούδη
«Μην ανησυχείτε. Είναι θέμα ημερών»
(Σ.Σ.: Και πριν δύο μήνες έτσι μας είχε πει!)

Στη Σκόπελο
Διαρρέουν ονόματα μελών της λιμενικής επιτροπής και προέδρου!..

4 σχόλια:

  1. nomizo pos arketa makria exi pai i balitsa gia topothetisi proedrou tou limenikou tameiou, den katalabeno giati tha prepi na apofasisi i kyria gerakoudi h i kyria ipourgos i opiosdipote kyrios i kyria politikos kai giati na min apofasisoun oi katoikoi ton 3 nision (bebea den leo na ginei dimopsifisma opos ginete edo stin elbetia ) prepi orismena pragmata na ta katalaboume kai na ta pistepsoume pos emeis kanoume koumanto sta nisia mas kai oxi oi politikoi, oi politikoi tha mas ksanarthoun pali meta apo 4 xronia nai ego sas to leo tha ksanarthoun pali.....

    Yannis Dim Tzortzis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 Προεδρικά Διατάγματα έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το έτος 2004 (ΦΕΚ 57 Α’/27-2-04), σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν κάθε δήμο, στον αντίστοιχο δήμο.

    1.) Π.Δ. 67/04 : Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου στο Δήμο Αλοννήσου και σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου.

    2.) Π.Δ. 68/04 : Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου στο Δήμο Σκιάθου και σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου.

    3.) Π.Δ. 69/04 : Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου στο Δήμο Σκοπέλου και σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.

    Στο άρθρο 2 ενός εκάστου Π.Δ. αναφέρεται ότι η εφαρμογή του αρχίζει από το διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συνιστώμενου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έκαστου Δήμου και επίσης ότι η δημοσίευση και εκτέλεσή του ανατίθεται στον Υφυπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    Η θέση μου είναι γνωστή. Κάθε δήμος το δικό του Λιμενικό Ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τζώρτζη,οι πολιτικοί δεν μπλέκονται στα πόδια μας,εμείς τους μπλέκουμε στα δικά μας,και κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν τα πράγματα για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.
    Η Περιφερειάρχης,δεν γνωρίζει τι γίνεται στα νησιά,κάποιοι την ενημερώνουν.Κάποιοι που δεν θέλουν να λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο με την παρούσα καθώς και προτεινόμενη συστασή της Λιμενικής Επιτροπής.
    Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού απ΄ ότι φαίνεται δεν αγγίζουν τους οργανωμένους οπαδούς του,οι οποίοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις ταμπέλες του "δικού μας" και του "ξένου" και αυτό είναι πολύ έντονο στις μικρές κοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.Η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα και το έκτρωμα της τσιμεντένιας κολόνας,παραμένει εκεί ψάχνοντας τους υπευθύνους για να την απομακρύνουν και να πληρώσουν τα έξοδα της μεταφοράς.Τα έργα στο λιμάνι είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου,αλλά αυτό δεν λειτουργεί.Ο Δήμος πρέπει να πάρει τα ηνία στα χέρια του και να προβεί στην σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου,δεν γνωρίζω αν το Π.Δ. που έχει εκδοθεί δίνει την δυνατότητα να προχωρήσει ο Δήμος στη σύστασή του,θα προσπαθήσω να βρω στοιχεία και θα ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό.Στην παρούσα φάση να αναλάβει ο Δήμος την εκτέλεση του έργου και την πληρωμή της δαπάνης στη ΔΕΗ,κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεμπλοκάρει η υπόθεση με το Λιμενικό Ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.