Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Aναφορά της Ροδούλας Ζήση

...για τους ψαράδες της Αλοννήσου
Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Ροδούλα Ζήση, ύστερα από υπόμνημα του Αλιευτικού Συλλόγου Αλοννήσου, προς τις Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της Αλοννήσου. 
Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι επαγγελματίες αλιείς της Αλοννήσου τα τελευταία χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με ολοένα και δυσκολότερες συνθήκες, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του εισοδήματός τους. Κύρια αίτια για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποτελούν η καταστροφή των αλιευτικών τους εργαλείων από τα προστατευόμενα είδη της άγριας πανίδας καθώς και ο περιορισμός των αλιευτικών πεδίων εντός τους Θαλασσίου Πάρκου λόγω απαγορεύσεων, ενώ παράλληλα καμιά από τις νόμιμες αποζημιώσεις δεν έχει καταβληθεί, παρά το γεγονός ότι τα συναρμόδια Υπουργεία είναι ενημερωμένα για την κατάσταση που επικρατεί.
Πρόσφατα, όπως τονίζεται στο υπόμνημα, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, ήρθε να προστεθεί και η εμφάνιση πλαγκτόν, που καθιστά άχρηστα τα αλιευτικά εργαλεία των επαγγελματιών. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία ακόμη σημαντική πηγή μείωσης του εισοδήματος των Αλιέων της Αλοννήσου, που εύλογα πλέον οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και καθιστά επιβεβλημένη την εφαρμογή του νόμου για την καταβολή αποζημιώσεων προς τους αλιείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.