Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Google: Αύξηση 160% στις αναζητήσεις...

...για «διακοπές στην Ελλάδα»
Πρώτη η Σκιάθος από τα ελληνικά νησιά!
Σημαντικά έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις μέσω διαδικτύου σχετικά με online ταξιδιωτικές πληροφορίες και ειδικότερα για διακοπές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010, παρά τις εκτενείς δημόσιες συζητήσεις που πραγματοποιούνται για την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπο που έχει στη χώρα.
Τα παραπάνω καταδεικνύονται και από τα δεδομένα που προκύπτουν από το Google Insights for Search.
«Τα τελευταία χρόνια το Διαδίκτυο έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι καταναλωτές αναζητούν ταξιδιωτικές πληροφορίες, καταδεικνύοντας μια σαφή στροφή προς το online περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την τάση, η Google εμπλουτίζει διαρκώς προϊόντα της όπως το Google Earth, τα Google maps και τη λειτουργία Street View, με τουριστικές και επιχειρηματικές πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, οι τουριστικές επιχειρήσεις (όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.) έχουν την ευκαιρία να προάγουν τις δραστηριότητές τους online χωρίς κόστος» δήλωσε ο Andrew Pozniak, Head of Travel της Google για τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Οπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία από το Google Insights for Search, σε παγκόσμιο επίπεδο ο όρος αναζήτησης «κράτηση ηλιόλουστων διακοπών» έχει αυξηθεί κατά 300% και ταυτόχρονα, όροι που σχετίζονται με το «διακοπές στην Ελλάδα» έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 160%. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα φαίνεται ότι προέρχονται πρωτίστως από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
Όσον αφορά τους προορισμούς, τα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον:
Αύξηση αναζήτησης όρων (τις τελευταίες ενενήντα ημέρες)
• Σκιάθος 70%
• Μύκονος 60%
• Σαντορίνη 40%
• Κρήτη 40%
πηγή: www.naftemporiki.gr

11 σχόλια:

  1. Πολλα μπραβο στη δημοτικη αρχη της Σκιαθου. Με το Σκοπελακι κυριοι δημοτικοι αρχοντες τι γινεται απο διεθνη προβολη? μαλλον δεν τους χρειαζομαστε τους τουριστες. Τι να τους κανουμε ολους αυτους τους ξενους? μηπως θελουμε και γαλαζιες σημαιες? τι τις θελουμε κι αυτες να ανεμιζουν μεσα στις παραλιες?Κριμα..πολυ κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δεν πείραξε σε τίποτα την προηγούμενη τουριστική χρονιά το ότι η Σκόπελος είχε γαλάζια σημαία. Αντιθέτως είχαμε μια τεράστια αύξηση τουριστών, ενώ άλλα νησιά είχαν μείωση...»
    Αυτές είναι δημόσιες δηλώσεις του σημερινού μας δημάρχου, που μπορείτε να διαβάσετε στην ανάρτηση Του χρόνου και αν Γαλάζια σημαία.
    Δεν ανέφερε όμως ότι οι εισπράξεις των επειχειρήσεων ήταν κατά 25% μειωμένες τον μήνα Αύγουστο. Οι δικές του αμοιβές (δύο μισθοί μηνιαίως) είχαν άραγε 25% μείωση;
    Ας μην κρίνω εγώ μεμονωμένα, αλλά όλοι οι επαγγελματίες του νησιού, αυτές του τις δηλώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΣΑ ΗΘΕΛΕ? ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΄΄ΧΡΥΣΕΣ΄΄ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ( ΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ) ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟ 20ΕΤΙΑΣ? ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΑ , Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΡΑΓΕ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως που έψαξα αρκετά το Google Insights, και έβαλα αρκετούς παραμέτρους αναζήτησης, όπως, "Greek Islands, Greek island holidays, best greek islands, holidays in greece...τη Σκιάθο δεν τη βρήκα πουθενά να βγαίνει. Αντιθέτως, σε μια μόνο παράμετρο, (αυτή της Greek islands), η Μύκονος μόνο βγήκε..!
    Mήπως να μας πείτε ποιούς παραμέτρους χρησιμοποιήσατε για να βγάλετε το αποτέλεσμα αυτό...γιατί με τους αυτονόητους δεν βγάινει..!
    Δεν έχω κάτι στο να βγεί η Σκιάθος πρώτη φυσικά, εξάλου δουλεύει σκληρά γι'αυτό και μπράβο της...και ούτε αυταπάτες τρέφουμε για να προωθηθεί η Σκόπελος...απλά από περιέργεια και μόνο θέτω αυτό το ερώτημα...!
    Ευχαριστώ ...σε αναμονή κάποιας απάντησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν ενδιαφερεται ο δημος για την προβολη του νησιου τοτε ποιος θα ενδιαφερθει? τα εσοδα των επαγγελματιων στη Σκοπελο το περσινο καλοκαιρι ηταν πιο κατω από το προπερσινο, αλλα τα εξοδα μεγαλυτερα. Μπραβο στη Σκιαθο που μας δειχνει το δρομο. Αλλα πρεπει να εχεις και διαθεση να τρεξεις, να ξερεις και καμια ξενη γλωσσα και να σκεφτεσαι 10 χρονια πιο μπροστα το καλο του νησιου σου, οχι ποση συνταξη θα παιρνεις και ποσα ρουσφετια θα κανεις. Αυτα για ολους τους υποψηφιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 12.14
    Πάνω από 200 ιστότοποι δημοσίευσαν τα δεδομένα της Google Insights for Search στην Ελλάδα και πολλοί περισσότεροι στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω τί ζητάτε από το blog. Δεν είναι δική μας έρευνα. Διαβάστε προσεκτικότερα την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δικη σας είναι όμως η ευθύνη όπως και η επιλογή αυτών που γράφεται και δημοσιεύετε έτσι δεν είναι....?? Δε πετάμε απλά ένα άρθρο χωρίς να μπορούμε να το υποστηρίξουμε και να δώσουμε τις αντίστοιχες εξηγήσεις όταν μας ζητηθεί...! Είναι πάντα καλό να έχουμε γνώσεις γι'αυτα που δημοσιεύουμε, ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει και με στατιστικά στοιχεία...!! Την ανάρτηση την διάβασα προσεκτικά..και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στην σελίδα του google insights και να δω τα αποτελέσματα του 1ου 3μήνου για 2010....λογικό και εύλογο δεν θα ταν να είχατε κάνει και σεις το ίδιο...? Blog των Β.Σποράδων δημοσιεύετε και όχι το Hello Magazine !!! Διαβάστε κι'εσείς προσεκτικά το προηγούμενο σχόλιό μου...δεν κατηγορώ τη Σκιάθο..αντιθέτως σας ζητάω να υποστηρίξετε την έρευνα για την οποία γράφετε..!
    Αντί να γίνεστε επιθετικοί προς τους αναγνώστες σας και σ'αυτούς που μπαίνουν στον κόπο να σας γράφουν σχόλια και να κρατούν το blog σας ζωντανό μήπως θα έπρεπε να το εκλάβετε ώς ευκαιρία να γίνεται καλύτεροι και να μάθετε από αυτό....????? Λέω εγώ τώρα.........!!!!!

    Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aγαπητέ/η
    αν «μπαίνετε σε κόπο» για να γράψετε σχόλια, μην ξαναγράψετε.
    Το blog αν μείνει ζωντανό ή όχι, θα φάνει. Μέχρι στιγμής, απ' ότι βλέπετε από τα στατιστικά -εκτός αν τα αμφισβητείτε και αυτά- είναι ζωντανό.
    Το blog δεν είναι επιχείρηση... αφιερώνουμε ώρες γι' αυτό και ευκαιρίες για να γίνουμε καλύτεροι έχουμε και εκτός blog...
    Eυχαριστούμε για την επικοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο στη Σκιάθο. Καλός ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ της…
    Μήπως θα έπρεπε να τα μάθαινε αυτά και ο δικός τιμονιέρης, στη Σκόπελο, που μάλλον θέλει να βουλιάξει το καράβι σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε ναυτικέ, το δικό μας καράβι στη Σκόπελο το χάσαμε…
    Εξόκειλε στους ελαιώνες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 30 Απριλίου, 1:09 Μ.Μ. – Ο κάθε τουριστικός δήμος, ως θεσμός, είναι ο πρώτος αρμόδιος για την προβολή του τόπου του στο σύνολό του, όπως αντίστοιχα είναι ο ΕΟΤ για την προβολή ολόκληρης της Ελλάδας.
    Είναι ο δήμος που θα οργανώσει πρώτος μια συντονισμένη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, παρασύροντας (με την καλή έννοια) στη συνέχεια και τους επαγγελματίες, να συνεργαστούν και να συμπορευτούν.
    Κάτι τέτοιο, δυστυχώς δεν συνέβη στη Σκόπελο και το γνωρίζουμε. Την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, την ενδιέφεραν προσωπικά θέματα, είχαν άλλες βλέψεις, ήθελαν να εξυπηρετήσουν πελάτες-ψηφοφόρους. Αυτές οι «εξυπηρετήσεις» θα βγουν στο blog με τον καιρό, ήδη συζητιούνται στα καφενεία.
    Σε ότι αφορά τη γνώση μιας ξένης γλώσσας που αναφέρεις, στη Σκόπελο έχει καταντήσει «απαγορευτικός» όρος, δεν τολμάμε να το πούμε μην και προσβάλλουμε ή θίξουμε κάποιον. Είναι όμως κι αυτή μια πραγματικότητα, που όσο κι αν θέλουν κάποιοι να την αποκρύψουν, απλά στρουθοκαμηλίζουν. Καληνύχτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.