Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

"Έφυγε" ο Μάνος Ξυδούς

Δεν περίμενα φυσικά από μια τηλεόραση που ασχολείται αποκλειστικά είτε με το ξεσκόνισμα υπουργικών γιακάδων είτε με τις σεξουαλικές επιδόσεις κάθε επώνυμης ξανθής φοράδας να θυμηθεί τη μεγάλη απώλεια που γνώρισε χτες η σύγχρονη ελληνική μουσική. Ευτυχώς τουλάχιστον τον θυμήθηκε και τον τίμησε η νεολαία του διαδικτύου. 
Μιλάω για το απρόσμενο φευγιό του Μάνου Ξυδούς.
Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη μουσική φάνηκε πολύ νωρίς, όταν ξεκίνησε να παίζει μουσική ως dj σε μαγαζιά της Πλάκας. Αργότερα θα εργαζόταν για τη δισκογραφική εταιρεία Minos-EMI, όπου και κάποια στιγμή θα συναντιόταν για πρώτη φορά με τα υπόλοιπα μέλη των «Πυξ -Λαξ» από τη θέση του Marketing Director της δισκογραφικής εταιρείας. 
Έχοντας ήδη μια επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός ξεκίνησε τη συνεργασία του με τους «Πυξ Λαξ» γράφοντας στίχους και μουσική. Σημαντική όμως ήταν και η συμβολή του στα φωνητικά πολλών γνωστών τραγουδιών του συγκροτήματος. Έκτοτε θα συνεργαζόταν με πλήθος καλλιτεχνών (Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αδερφούς Κατσιμίχα, Όναρ κ.α.) αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.
Παρασκευή Κουτούμπα
Σκιάθος

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.