Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο αποδεκατισμός συνεχίζεται

Το video με τη νεκρή Μεσογειακή φώκια στη Σάμο
Νέο περιστατικό νεκρής φώκιας στην Κω
Το περιστατικό εκβρασμού της Μεσογειακής Φώκιας που σημειώθηκε την Πέμπτη, 15/4 στη Σάμο (διαβάστε εδώ efimerida-sporades.blogspot.com/2010/04/blog-post_923.html) μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τη λίστα της εθνικής ντροπής με τις ακούσιες ή εκούσιες θανατώσεις θαλάσσιων θηλαστικών στις ελληνικές θάλασσες (η πέμπτη σε σειρά καταγραφή νεκρής φώκιας τον τελευταίο μήνα μετά τους εκβρασμούς σε Ερμιόνη, Αλόνησο, Κω και Άνδρο). 
Χθες στην Κω, προστέθηκε άλλη μία νεκρή φώκια στον μακρύ κατάλογο (δεύτερο περιστατικό στο νησί σε διάστημα 40 ημερών), γεγονός που δεν επιτείνει απλώς την ανησυχία και την αγωνία για την επιβίωση της Μεσογειακής φώκιας, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την οριστική εξαφάνιση του είδους.
 Όσο συνεχίζεται η κρατική αδιαφορία και όσο βασίζεται η προστασία του είδους σε επικοινωνιακά σλόγκαν και αναποτελεσματικές καμπάνιες, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια η Μεσογειακή φώκια θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο σε αναμνηστικά σουβενίρ.
Δείτε το video: http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/04/blog-post_521.html
© www.archipelago.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.