Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ελπίδα έσβησε νωρίς!

Για Βόλο αναχώρησαν στις 2.30 μ.μ. οι οικονομικοί μετανάστες,
όλοι νεαρής ηλικίας, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος
που εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στην Αλόννησο.
To δελτίο Τύπου του ΥΕΝ
«Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών
και αλλοδαπών διακινητών στην Αλόννησο
Χθες στις 17.00, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Βόλου, που εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σποράδων, στο πλαίσιο της επιχείρησης ΄΄ΠΟΣΕΙΔΩΝ΄΄, εντόπισε ανοικτά του ακρωτηρίου Γέρακα Αλοννήσου, ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Ουκρανίας με στοιχεία ΥΧΑ-1068-Κ, στο οποίο επέβαινε μεγάλος αριθμός ατόμων, χωρίς νόμιμα έγγραφα...

Κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ., σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, ενεργοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα πλοία για παροχή συνδρομής και λίγο αργότερα, στο σημείο κατέφθασε το Α/Κ «ΑΝΕΜΟΣ» Ν. Σκιάθου 09.
Όπως προέκυψε, το Ι/Φ, με πλήρωμα τρεις (03) αλλοδαπούς (δύο άνδρες ηλικίας 57 και 28 ετών, καθώς και μία γυναίκα ηλικίας 33 ετών), μετέφερε συνολικά 32 (τριάντα δύο) παράνομους μετανάστες (15 άνδρες και 17 γυναίκες), έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία, με προορισμό νησί των Σποράδων.   
Το αλιευτικό ΄΄ΑΝΕΜΟΣ΄΄ προσέγγισε το ακυβέρνητο σκάφος και συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ., το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι Αλοννήσου, στο οποίο κατέπλευσε σήμερα 01.00.
Με μέριμνα του τοπικού Δήμου, οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κατάλληλο χώρο υποδοχής, όπου διανυκτέρευσαν και εξετάστηκαν από γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, ενώ σήμερα, στις 14.30, αναμένεται να προωθηθούν, συνοδεία στελεχών Λ.Σ., με πλοίο της γραμμής, στο Βόλο, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Για το περιστατικό και τις εξελίξεις, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εις βάρος των τριών αλλοδαπών διακινητών, ενώ το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στην παράνομη μεταφορά κατασχέθηκε.»

1 σχόλιο:

  1. έπρεπε να βλέπατε τους λαθρεμπόρους. αδίστακτες φυσιογνωμίες. ανάμεσα τους και μια νεαρή γυναίκα. που και η ίδια θα μπορούσε να είναι μάνα, αδερφή...και αυτοί προερχόμενοι από χώρα μετανάστευσης. Ουκαρνία. χωρίς ελπίδα..., χωρίς μέλλον.ωστόσο,εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη. το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στον σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.