Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Aπαγορεύεται η καύση πλαστικών

με απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας
{4192/26-11-2008 (Φ.Ε.Κ. 2520/Β/2008)}
Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι οι πολίτες της περιοχής μας ότι, πέρα από τις διοικητικές και ποινικές ευθύνες που επισείουν αυτές οι ενέργειες, είναι πολύ σοβαρές οι αρνητικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης καύσης των προαναφερθέντων στερεών αποβλήτων στην ατμοσφαιρική ρύπανση και, κατ’ επέκταση, στη δημόσια υγεία
Επειδή το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καύσης στερεών αποβλήτων είναι μείζονος σημασίας για την περιβαλλοντική προστασία και τη δημόσια υγεία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Περιβάλλοντος, σχεδιάζει, το επόμενο διάστημα, ενημερωτική εκστρατεία, για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αλλαγή της νοοτροπίας σε αυτό το θέμα.

9 σχόλια:

  1. Ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Νομάρχη για τα πλαστικά και τα σκουπίδια που καίγονται καθημερινά και ανεξέλεγκτα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου, στο 1ο χιλιόμετρο, σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με την ανοχή όλων των αρμοδίων και των υπευθύνων.

    Καλή η ενημερωτική εκστρατεία, για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αλλαγή της νοοτροπίας σε αυτό το θέμα. Τη σημερινή δημοτική αρχή ποιος θα την ευαισθητοποιήσει και θα της αλλάξει την νοοτροπία; Τα σκουπίδια και τα πλαστικά δεν τα καίνε οι κάτοικοι της περιοχής, τα καίει ο ίδιος ο δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πει κάποιος που μπορούμε να καταγγείλουμε αυτές τις ενέργειες του δήμου, ώστε να υπάρξουν διοικητικές και ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάρετε τηλέφωνο τον κ. Νομάρχη και να τον ενημερώσετε.
    Ή να στείλετε email στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας.
    Αυτό είναι ή δεν είναι «ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή κάποιοι αιρετοί κάνουν ότι θέλουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα, είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να αναπνέουμε καρκινογόνες αναθυμιάσεις; Ας μας πούνε, γιατί τόσον καιρό δεν μάζεψαν τα σκουπίδια (που οι ίδιοι έριξαν εκεί), να τα πάνε στον Κεντριά, αλλά τα καίνε επί τόπου; Και όχι μόνο αυτό, συνεχίζουν και κουβαλάνε σκουπίδια κάθε μέρα. Έχουμε ή δεν έχουμε ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ ή όπως αλλιώς το λένε; Έχουμε ή δεν έχουμε ανακύκλωση; Τι δουλειά έχουν στο οικόπεδο ηλεκτρικές συσκευές και χαλασμένοι υπολογιστές να καίγονται ανάκατα με τα απορρίμματα;

    Εδώ σας θέλω κ. Νομάρχη, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    Έλα εδώ δήμαρχε, αντιδήμαρχε, υπεύθυνε σύμβουλε, γιατί καις πλαστικά και σκουπίδια; Κατηγορείσαι για παράβαση καθήκοντος. ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πιο λογικό δηλαδή, αμήν και πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερώτηση προς αρμόδιες υπηρεσίες:
    Εκεί που καίει ο δήμος τα σκουπίδια, «λειτουργεί πυρασφάλεια»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αυτό το blog, διαβάζουμε κατά καιρούς άρθρα, δηλώσεις, ανακοινώσεις και επιστολές κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών του Νομού μας, εκπροσώπων διαφόρων κομμάτων, κλπ.
    Ελπίζουμε, κάποιοι από τους πολιτικούς μας, να ευαισθητοποιηθούν και να επιληφθούν αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος και της απειλής για την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας, που βιώνουμε τόσους μήνες τώρα, σε καθημερινή βάση.
    Εμείς οι απλοί κάτοικοι, τι μπορούμε να κάνουμε;
    Ο δήμαρχος και οι ομάδα του ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ παντελώς.
    Είναι πραγματικότητα και αλήθεια, δεν είναι υπερβολές αυτά που γράφτηκαν στα σχόλια. Το οικόπεδο είναι ανοιχτό, όποιος θέλει μπορεί να πάει και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια, τι επικρατεί στον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν τους καίγεται καρφάκι… που αδυνατούν να επιλύσουν καθημερινές ανάγκες του τόπου… που δεν ιδρώνει το αυτί τους με τίποτα… που όταν αναφέρεις ένα πρόβλημα μειδιούν ειρωνικά… μήπως, λέω μήπως, θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 26/4/2010, 11:21 μμ
    Και να θέλουν δεν μπορούν.
    Δεν βρίσκουν υποψηφίους «νεροκουβαλητές»…
    Οι «χρυσές» εποχές πέρασαν, όπως είπε και κάποιος άλλος σχολιαστής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.