Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

To πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στη Σκιάθο

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Κάθε χρόνο, την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα, γιορτάζεται στη Σκιάθο το Πανηγύρι στη Ζωοδόχο Πηγή, που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου. Έτσι και φέτος με πολύ κέφι γιόρτασαν οι Σκιαθίτες και οι επισκέπτες του νησιού το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στις 9-4-2010. Από νωρίς το πρωί πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.
Στη συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι με τοπικό μουσικό σχήμα που διασκέδαζε τον κόσμο. Η ορχήστρα έπαιζε έως αργά το απόγευμα διότι οι καλές καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν και όλοι οι παρευρισκόμενοι χόρευαν συνεχώς παραδοσιακούς νησιώτικους και λαϊκούς χορούς και τον τοπικό χορό της Σκιάθου την «Καμάρα», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τη στήριξή τους προς τα τοπικά μας έθιμα και τις λαϊκές παραδόσεις.
Την όλη διοργάνωση του Πανηγυριού, όπως κάθε χρόνο την ανέλαβε ο Δήμος Σκιάθου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Σκιάθου και πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκομένους κρασί, μεζέδες και αναψυκτικά.
Στο Πανηγύρι παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Αντιδήμαρχος του νησιού κ. Δημήτρης Διολέττας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών.
Επίσης την όλη εκδήλωση απόλαυσαν και τα μέλη του Επιστημονικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Victor Artant»- «ΝΙΚΗ», που λειτουργεί με την επίσημη κρατική αναγνώριση ως σωματείο και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και μέλος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματός τους αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης διοργάνωσαν πολυήμερη εκδρομή στη Σκιάθο με στόχο να επισκεφτούν τα διάφορα μέρη του νησιού και να γνωρίσουν νέες εμπειρίες από την επαφή τους με τη φύση και τις ομορφιές του. Έτσι παρευρέθηκαν τη μέρα αυτή στη Ζωοδόχου Πηγή και είχαν μια ακόμα ευχάριστη εμπειρία μέσα στις τόσες άλλες που χάρηκαν στη Σκιάθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.