Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον καταρροϊκό πυρετό

Επιστολή προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, έστειλε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μετά την χθεσινή ομόφωνη (κλικ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου με θέμα «Μέτρα ενίσχυσης πληγέντων από τον καταρροϊκό πυρετό κτηνοτρόφων».
Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Η επιδημία του καταρροϊκού πυρετού (κλικ) που ενέσκηψε και στο νησί μας το τελευταίο διάστημα επέφερε σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας, καθώς επλήγησαν πολλές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε ποσοστά θνησιμότητας μάλιστα που ξεπερνούν κατά πολύ τα στάνταρ που θέτει η σχετική βιβλιογραφία αναφορικά με την ασθένεια αυτή, ώστε να γίνεται λόγος για ολοσχερή καταστροφή του.

Το γεγονός αυτό επέτεινε η παντελής απουσία δημόσιων υπηρεσιών Κτηνιατρικής και Γεωπονίας από το νησί μας -στο οποίο,  σημειωτέον,  εκτρέφονται οι φυλές Αίγα Σκοπέλου και Πρόβατο Γλώσσας- και η συνακόλουθα πλημμελής ενημέρωση και τεχνική βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα δυσχερούς θέσης στην οποία περιήλθαν οι κτηνοτρόφοι μας, ζητούμε άμεσα:
Την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου που επλήγη από τη νόσο. 
Τη χορήγηση δωρεάν εντομοαπωθητικών σκευασμάτων για την πρόληψη και αποτροπή  επέκτασής της 
Τη στελέχωση των Υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο νησί μας.
Ο κ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η κα Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων  και τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται όπως επιδείξουν -για μια ακόμη φορά- το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων δρομολογώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.