Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση του Κλάδου...

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Τα μέχρι τώρα γεγονότα, δείχνουν ότι στο θέμα της περιβόητης αξιολόγησης, κυβέρνηση και τρόικα, δίνουν ιδιότητες μάλλον "θεραπευτικές" αφού θα θεραπεύσει και όλα τα "νοσηρά"φαινόμενα στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Κατά το πρώτο έτος, στόχος ήταν να εισαχθεί το πνεύμα της αυτοαξιολόγησης στα Σχολεία και να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας!

Και φυσικά η διοικητική διάκριση κριτών και κρινόμενων, Εκπαιδευτικών και στελεχών είναι απόλυτη!

Κατά το 2013-2014 λοιπόν περιλαμβάνει τη γενική εκτίμηση της...
εικόνας του Σχολείου με την αποτίμηση 15 δεικτών ποιότητας του Εκπαιδευτικού έργου στο Σχολείο. Με άλλα λόγια το Σχολείο αντιμετωπίζεται με επιχειρηματικούς δείκτες ποιότητας και απλήρωτης εργασίας.

Το δεύτερο βήμα είναι η επιλογή και διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για τη βελτίωση του Εκπαιδευτικού έργου.

Με δυο λόγια υποχρεωτικά πρέπει να βελτιώνονται οι δείκτες.

Στο τέλος κάθε Σχολικής χρονιάς η Σχολική Μονάδα υποβάλλει ετήσια έκθεση αξιολόγησης. Στόχος είναι να βρεθεί αυτό το επιχειρηματικό πλάνο που θα βελτιώσει τις επιδόσεις της "επιχείρησης".

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι σε συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων θα μπορούν σε κάθε Δήμο να οργανώνουν εκδηλώσεις δημοσιοποιώντας τις αξιολογήσεις του Εκπαιδευτικού έργου!

Μέσα στη σημερινή κρίση του Δημόσιου Σχολείου, ωραίος τρόπος πράγματι για ''να βγουν λάδι" οι κυβερνητικές πολιτικές" αφού έτσι κι αλλιώς στον Εκπαιδευτικό θα προσωποποιείται η οποιαδήποτε αποτυχία  τους. 

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν την κατάσταση... Μόνο συσπειρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε...

Η ΔΟΕ αυτή τη στιγμή πραγματικά δίνει σκληρό αγώνα. Ας προβληματιστούν και οι κατά τόπους Σύλλογοι κι ας σταθούν πιο συγκεκριμένα στο πλευρό των Εκπαιδευτικών..Ας αναλογιστούν μόνο πόσα Σχολεία συμπλήρωσαν την προτεινόμενη έκθεση από τη ΔΟΕ, και πόσα Σχολεία βιάστηκαν να συμπληρώσουν τους δείκτες. Ας αναλογιστούν σε πόσα μικρά μέρη δεν παρεμποδίστηκαν τα σεμινάρια των Διευθυντών αλλά έγιναν κανονικά!

Δεν είμαστε πια φοιτητές να ζητάμε την εύνοια Καθηγητών ή να κρατάμε τις σημειώσεις μόνο για τον εαυτό μας...

Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος που έχουμε αναλάβει!

Μόνο συσπειρωμένοι, με ένα κοινό στόχο, μπορούμε να το πετύχουμε αυτό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.