Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

4θέσιο από σήμερα το δημοτικό σχολείο Γλώσσας...

…και όχι εισέτι μικρότερο!
Μία ακόμα επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε "αρμόδιο" έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου / Γλώσσας για την υποβάθμιση του Σχολείου από 6θέσιο σε 4θέσιο. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και 10 μήνες και έγινε προσπάθεια να λυθεί με αλληλογραφία (κλικ) και γνωμοδοτήσεις (!) (κλικ) χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο Σύλλογος Γονέων με Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ αναφέρει ότι:
«Πριν μερικές μέρες μας έγινε γνωστό από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ότι για τη φετινή σχολική χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας θα λειτουργήσει ως 4θέσιο παρόλο που οργανικά παραμένει 6θέσιο. 
Δυστυχώς η Δημόσια Παιδεία του τόπου μας συνεχίζει να υποβαθμίζεται παρ' όλες τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων και Δήμων 
Τα τελευταία χρόνια τα κονδύλια για τη Δημόσια Παιδεία μειώνονται σημαντικά τόσο που να μπορούν να καλύψουν μόνο τα "απαραίτητα" όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι. Ποια είναι όμως αυτά; Οι ανάγκες των σχολείων κάθε χρόνο είναι πολλές…»
ενώ επισυνάπτει και την παρακάτω επιστολή:


Κυρίες και κύριοι:

Εντονότερο όπως φαίνεται πρόκειται να γίνει το πρόβλημα που προκύπτει από την συνένωση των σχολικών τάξεων που εφαρμόζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το τελευταίο διάστημα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Γλώσσας.

Συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, το σχολείο μας λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, από 6θέσιο ως 5θέσιο με την δικαιολογία του μικρού αριθμού μαθητών που φοιτούν σε αυτό παρόλο που ο αριθμός αυτός δεν  έχει αλλάξει σημαντικά εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό σήμαινε τη συνένωση της Τρίτης με την Τετάρτη τάξη, την κατάργηση της 2ης ξένης γλώσσας και την επιβάρυνση του Διευθυντή με επιπλέον διδακτικές ώρες.

Φέτος, ενημερωθήκαμε από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας ότι το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως 4θέσιο. Δηλαδή θα συνενωθεί και η Πέμπτη με την Έκτη τάξη.

Με την επιστολή μας αυτή απευθυνόμαστε προς πάσα αρμόδια αρχή και θέλουμε ως εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός αυτό. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται κατά πολύ το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μιας απομακρυσμένης περιοχής όπου το Δημόσιο Σχολείο είναι ο μοναδικός πυρήνας μόρφωσης τους.
Η πράξη αυτή γυρίζει τη Δημόσια Παιδεία του τόπου μας πολλά χρόνια πριν, τότε που το σχολείο λειτουργούσε με ελάχιστους εκπαιδευτικούς και πολλά παιδιά. Το αποτέλεσμα ήταν να σπουδάζουν και να προοδεύουν μόνο οι μαθητές  πλούσιων οικογενειών οι οποίοι μπορούσαν να μετακομίζουν σε περιοχές με καλύτερα σχολεία ή να δαπανούν χρήματα σε ιδιαίτερα φροντιστηριακά μαθήματα. 

Η Δημόσια Παιδεία είναι Δικαίωμα όλων. Επιτέλους ας σκεφτούμε έγκαιρα το κακό που θα διαπραχθεί στοιβάζοντας τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, υποχρεώνοντάς τα να διδαχθούν ύλη που δεν είναι κατάλληλη για τη δική τους ηλικία αλλά και στερώντας από αυτά άλλα ειδικά μαθήματα, όπως 2η ξένη γλώσσα, μουσική, θέατρο, αθλητισμό, προνόμια που την ίδια στιγμή συνομήλικοί τους απολαμβάνουν σε άλλα σχολεία και φυσικά αυτά θα αποτελέσουν και εφόδια για τη μετέπειτα πορεία τους όπου θα βγουν στην αναζήτηση εργασίας.   

Όλα αυτά προκαλούν στους γονείς εντονότατο προβληματισμό και ζητούν από κάθε αρμόδιο να επανεξετάσει άμεσα το ζήτημα και να λειτουργήσει το σχολείο μας ως 6θέσιο καλύπτοντας τα οργανικά κενά που έχουν προκύψει.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου Γλώσσας

Πίνακας αποδεκτών:
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, 
Γενική Δ/νση Διοικησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δ/νση Διοικητικών Υποθέσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης
Τμήμα Α΄ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
(Τηλ. 210344254, 2103443286,21034422560
Περιφεριακή Δ/νση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας
 / Υπόψη Περιφεριακής Διευθύντριας
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας
 / Υπόψη Διευθύντριας κας Μητσιάνη Ματθαιοπούλου Θεοδώρας
Περιφερειάρχη  Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο.
Εντεταλμένο Π.Σ. Βορείων Σποράδων κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη.
Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Βασιλούδη Χρήστο
Αντιδήμαρχο Σκοπέλου κ. Τριανταφύλλου Νικόλαο
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σκοπελου Υπόψη Προέδρου κας Κλωνάρη Μάχη
Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου – Γλώσσας κα Τσουκαλά Γεωργία
ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.