Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σκόπελος / Καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Τραχήλι

Tο Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου με ευκαιρία την Παγκόσμια ημέρα Βυθών και Παραλίας, πραγματοποίησε στις 20 Σεπτεμβρίου καθαρισμό στη θέση Τραχήλι Σκοπέλου, στον οποίο έλαβαν μέρος έξι άτομα,  μια αυτοδύτης κάτοικος του νησιού, ένα ζευγάρι Βρετανών (αυτοδύτες) και τρία άτομα από το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου.

Προηγήθηκε ενημέρωση και συντονισμός των κινήσεων και ρόλων, ενω μαζί με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καταγραφή τους, η δράση διήρκησε περίπου 8 ώρες.
Ο  καθαρισμός πραγματοποιήθηκε υποβρυχίως σε μια θαλάσσια περιοχή περίπου 500 τ.μ., ενώ επεκτάθηκε και στη χερσαία παράκτια ζώνη που διαμορφώνεται στο βάθος του κόλπου, όπου και ήταν συσσωρευμένος ο μεγαλύτερος όγκος των φερτών υλικών.

Το εκτιμώμενο βάρος των απορριμμάτων προσέγγιζε τα...
100 κιλά, αν συνυπολογίσουμε σε αυτά και κάποια βαριά μεμονωμένα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν υποθαλάσσια
όπως ελαστικά τροχών, ηλεκτρικές μπαταρίες, και άλλα σιδερένια αντικείμενα.
Ο μεγαλύτερος όμως όγκος υλικών αφορούσε σε πλαστικά αντικείμενα, όπως μπουκάλια νερού, κασέλες από φελιζόλ, δίχτυα και σακούλες.

Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν -ύστερα από συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σκοπέλου- σε προκαθορισμένο σημείο στον Πάνορμο για την μετέπειτα διαχείρισή τους.

Πρόθεση του Καταδυτικού Κέντρου Σκοπέλου, είναι να καθιερωθούν και να επεκταθούν παρόμοιες δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού μέσα και από την συνεργασία τοπικών φορέων, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μεγαλύτερης μερίδας πολιτών και επισκεπτών της Σκοπέλου.

Skopelos Dive Center
PADI Recreational Facility S-24334
URL http://sporadesdiving.gr
EM info@sporadesdiving.gr
FB SkopelosDiveCenter
T (+30) 6940 448000

1 σχόλιο:

  1. Τετοιες πρωτοβουλιες αξιζουν ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ.Ας προσπαθησουμε κι αλλοι να τους μιμηθουμε.Ο καθεις με τα οπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.