Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για την υποβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου σε έκτακτη συνεδρίασή του την 11η Σεπτεμβρίου 2014, αφού πληροφορήθηκε (κλικ) την υποβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου από εξαθέσιο σε τετραθέσιο και μετά από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταγγέλλει την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου από εξαθέσιο σε τετραθέσιο. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, που, με πρόσχημα τις περικοπές για την εξοικονόμηση πόρων, οξύνει τους διαχωρισμούς στην Εκπαίδευση, γεωγραφικούς και  κοινωνικούς, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Καθιστά τη νεολαία τής- ήδη προβληματικής- περιοχής μας «παιδιά ενός κατώτερου θεού» και λειτουργεί αποτρεπτικά στη θέληση των νέων ανθρώπων να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή μας, έχοντας εγγυημένες και αξιοπρεπείς τις ελάχιστες συνθήκες μόρφωσης για τα παιδιά τους. Οι πολιτικές αυτές ανάγκασαν πολλές οικογένειες να «μεταναστεύσουν» προς τα αστικά κέντρα για καλύτερες ευκαιρίες μόρφωσης.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούμε προς πάσα κατεύθυνση για την Απόφαση αυτή και να αγωνιστούμε μέχρι  την κατάργησή της συμπαραστεκόμενοι σε κάθε δράση των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου που θα στοχεύει στην ανάδειξη των συνεπειών της και την ανατροπή της.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί προς τον Υπουργό Παιδείας, τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας,  την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και  τη Νομαρχιακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.