Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Με γερά στηρίγματα ο Δήμαρχος Σκοπέλου στη Θεσσαλονίκη

Ένθερμοι υποστηρικτές της κίνησης οι
Γιάννης Μπουτάρης και Γιώργος Ορφανός,
καθώς θεωρούν τις Βόρειες Σποράδες,
ως νησιά της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας
την μεγάλη αγάπη που τρέφουν
οι Βορειοελλαδίτες φίλοι για
την Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο
Διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Ορφανό, εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων και άλλων Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης είχε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η προοπτική δρομολόγησης συμβατικού πλοίου από το λιμάνι της Νύμφης του Θερμαϊκού προς τις Βόρειες Σποράδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση των δύο Δημάρχων με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση ο κ. Μπουτάρης απεδείχθη "βασιλικότερος του βασιλέως" δείχνοντας με θέρμη ότι επιθυμεί τη σύνδεση της πόλης του με τα λιμάνια των νησιών μας περισσότερο, θα τολμούσαμε να πούμε, από τους βορειοσποραδείτες, δεσμευόμενος ταυτόχρονα να ερευνήσει αν υπάρχουν χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Την αρχική ιδέα για την νέα αυτή πρωτοβουλία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες» την είχε Έλληνας, ο οποίος ζει στην Αγγλία, είναι φίλος της Σκοπέλου, «υπαρκτός και χειροπιαστός», ο οποίος θα επενδύσει και ένα μέρος από τα χρήματα που θα χρειαστούν για την αγορά του πλοίου.

«Αυτή η ιδέα ξεκινά από τη Σκόπελο, θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τις επαφές μου και θα ξεκινήσω συζητήσεις με Σκοπελίτες που...
έχουν δείξει ενδιαφέρον για την δρομολόγηση πλοίου. Φυσικά όταν έρθει η ώρα θα ενημερώσω και τους δημάρχους των δύο άλλων νησιών, γιατί το πλοίο όπως είναι φυσικό θα πιάνει τα λιμάνια των Βορείων Σποράδων και όχι μόνο της Σκοπέλου. Οι συζητήσεις που κάνω είναι και για τα τρία νησιά και όχι μόνο για την Σκόπελο…» μας είπε ο Δήμαρχος Σκοπέλου στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε μαζί του, χαρακτηρίζοντας το ξεκίνημα και τις πρώτες επαφές ως θετικές.

Κλείνοντας την συνομιλία μαζί μας ο Χρήστος Βασιλούδης μας είπε ότι απέσπασε την υπόσχεση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης για αμέριστη βοήθεια στην όλη προσπάθεια, ενώ δίπλα στον Δήμαρχο Σκοπέλου στην όλη του προσπάθεια βρέθηκε από την πρώτη στιγμη ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, ο οποίος φρόντισε να κλείσει όλα τα ραντεβού με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και τον Υπουργό Γιώργο Ορφανό.

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.