Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Αλοννήσου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια

Συνάντηση, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, είχε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, όπου του έθεσε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι στο νησί. Ένα από αυτά είναι ότι μέχρι σήμερα πρέπει να πηγαίνουν οι ίδιοι στο Βόλο(!) για να θεωρήσουν την κάρτα ανεργίας Αυτό σημαίνει έξοδα, και όταν πρόκειται για άνεργο, αυτά τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα.
Ο κ. Κικίλιας ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα που του τέθηκαν και συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία για την τοποθέτηση ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στην Αλόννησο.

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Αλοννήσου. Στη Σκόπελο δεν υπάρχουν άνεργοι;Και βέβαια υπάρχουν και 90 ευρώ πήγαινε-έλα είναι εξωφρενικό ποσό για έναν άνεργο. Ελπίζω ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου να προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Μηνα! πολύ καλή κίνηση του Δημάρχου και μακάρι να γίνουν παρόμοιες ενέργειες με ανταποκριτές και απο άλλες υπηρεσίες, όπως την Εφορία και το Ικα γιατι μας έχουν φάει τα δρομολόγια στη Σκόπελο. Πηγαίνουμε πριν φέξει και περνάμε ολη τη μέρα μας εκεί περιμένοντας το ιπτάμενο -πλοίο της επιστροφής για μια εξυπηρέτηση 5 ή και 10 λεπτών.Συν τα έξοδα κάθε φορά εισιτήρια, καφέ να περάσει η ώρα να ανοίξουν οι υπηρεσίες, μετα πάλι καφέ να περάσει το ιπτάμενο γιατι το χειμώνα κανει κρύο για βόλτες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείτε να έρχεστε στην Αλόννησο για την ανανέωση...
    Τόσα χρόνια ερχόμαστε για διαβατήρια, εφορία, ΙΚΑ, ας γίνει και ένα ανάποδο δρομολόγιο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩς ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟς σκοπελου θα κανει μια τετοιου ειδους συναντηση με τον προεδρο του ΟΑΕΔ....Δεν γινετε να πηγαινουμε Βολο συνεχεια....ειναι προβλημα..και πολλοι απο εμας δεν εχουν καρτα ανεργειας γιατι σκεφτονται τα 100 ευρω των εισιτηριων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή η κίνηση του δημάρχου Αλοννήσου και την επικροτώ.

    Όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που η διοίκηση του ΟΑΕΔ πληροφορείται το οικονομικό πρόβλημα της μετακίνησης των ανέργων στον Βόλο για να θεωρήσουν την κάρτα ανεργίας τους. Απλά, είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται μέσα από το ιντερνέτ.

    Οι άνεργοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακριβά εισιτήρια τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν δουλειά και αυτό είναι το ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.

    Ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ θα μπορούσε να επισκέπτεται τα τρία νησιά κάθε τρεις μήνες για αυτόν τον σκοπό. Θα στοίχιζε πολύ φθηνότερα σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ!Είμαι άνεργη εδώ και αρκετό καιρό όπως και πολλοί άλλοι συντοπίτες μου στη Σκόπελο και δεν μπορούμε να πάμε στο Βόλο για θεώρηση της κάρτας ανεργίας,λόγω ακριβών εισητηρίων (90 ευρώ!!!)!Τα πιο ακριβά ακτοπλοικα εισητήρια όλης της Ελλάδος...

    Πολλές θέσεις του δημοσίου μοριοδοτούν την ανεργία και πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ ως κριτήριο για να συμμετέχεις. Με αυτόν το τρόπο οι Σκοπελίτες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να πηγαινοέρχονται στο Βόλο αποκελείονται από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εύρεσης εργασίας!

    Δεν ελπίζω αλλά ΑΠΑΙΤΩ ως μόνιμη κάτοικος Σκοπέλου να υπάρχει αντιπρόσωπος του ΟΑΕΔ ΚΑΙ στη Σκόπελο.Ούτε είναι λύση να πηγαίνουμε στην Αλόννησο. Συμπαρίσταμαι στα προβλήματα των γειτόνων αλλά πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαιτήσουμε τα αυτονόητα (εννοώ και η νυν τοπική αρχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αλοννήσου, μας διευκρίνησε ότι εκπροσωπούσε και τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή στην συνάντησή του με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, επειδή ο κ. Μιχελής εκείνη την ώρα είχε άλλο ραντεβού. Μάλιστα ο κ. Πέτρος Βαφίνης τόνισε την άριστη συνεργασία που έχουν οι τρεις Δήμαρχοι για κοινά θέματα των νησιών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.