Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Για τον υδροβιότοπο στη Μηλιά Σκοπέλου

Αναγνώστης – φίλος του blog μας γράφει:
«Mελέτη αποκατάστασης του υδροβιότοπου Μηλιάς Σκοπέλου, σε συνεργασία με την υδροβιολόγο MSc Χαρίκλεια Ψαλτοπούλου είχε κάνει το 1997 ο Δρ. Πολεοδομίας – Χωροταξίας του Α.Π.Θ. Δημήτρης Π. Δρακούλης.
Φορέας Ανάθεσης ήταν ο Δήμος Σκοπέλου.
Τί έγινε αυτή η μελέτη; Υπάρχει υδροβιότοπος στη Μηλιά; Γνωρίζετε κάτι;»

18 σχόλια:

  1. Ποιος τη θυμήθηκε τη Μηλιά;
    Αν για το Βακράτσειο ίδρυμα έγινε τόσος ντόρος στα προηγούμενα σχόλια (από προσβεβλημένους δήθεν αναγνώστες που θέλανε επώνυμες καταθέσεις μιας και θίχτηκαν τα οικονομικά τους συμφέροντα) εδώ τι θα γίνει;
    Ποιος θα καταθέσει ό,τι γνωρίζει επώνυμα;
    Η Μηλιά φίλε θα τσούξει πολλούς και έχει μακράν και πολυετή ιστορία η ταλαιπωρία της.
    Ένα μόνο σου λέω: Δεν ήταν ένας αλλά δύο οι υγροβιότοποι στην περιοχή. Έκαστος υγροβιότοπος εκατέρωθεν του δρόμου που διανοίχτηκε κάποτε, έκαστος άνωθεν εκάστης των 2 παραλιών που υπάρχουν και τις χωρίζει μικρό δασάκι.
    Αλήθεια το δασάκι υπάρχει ή καταπατήθηκε κι αυτό;

    Υ.Γ. 1. κύριε διαχειριστά, μεγάλη πληγή πας να ξύσεις… πρόσεχε.
    Υ.Γ. 2. εδώ τη θέλω την κυρία «τζόρα» να δούμε τι θα κάνει.

    Θύμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεστα Θυμιο, γιατι μερικοι μερικοι αντι να ζητανε την αληθεια ζητανε να μαθουν ποιος τι γραφει.. Ολοι καταλαβαινουμε γιατι... πεστα Θυμιο... Οποιος γνωριζει οτιδηποτε να το καταθεσει εδω παρακαλω, εχει ενδιαφερον και θελουμε να μαθουμε. Γραψτε ανωνυμα δεν εχει σημασια. Λιγο λιγο θα βρουμε την Ακρη... Μπραβο στο διαχειριστη που εθειξε το θεμα. Θελουμε να μαθουμε. Καποιος να δωσει αυτα τα κειμενα στο Κυριο Μιχελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Μηλια υπαρχει υδροβιοτοπος,και μαλιστα καταγεγραμενος, ερχονται απο τον WWF αλλα και απο την GREENPEASE οπου ειμαι μελος και ελεγχουν σε ποια κατασταση βρισκεται.Ο αλλος υδροβιοτοπος ειναι στη περιοχη της Λουτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελουμε λεπτομερειες 13/1/11 5:52 και οποιος αλλος γνωριζει. Να αναδειχθει το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. P. PARASKEYH, βεβαίως και υπάρχει (ή υπήρχε) υδροβιότοπος στην περιοχή της Λούτσας, αλλά μην μπερδεύεσαι.

    Εγώ έγραψα για δεύτερο υδροβιότοπο που υπήρχε στη δεύτερη παραλία της Μηλιάς, όπως κατεβαίνουμε δεξιά, τον οποίο μπαζώνουν λίγο λίγο, κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν όμως παλιές αεροφωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει τις φωτογραφίες αυτές στις αντίστοιχες Κρατικές Υπηρεσίες.

    Μιας και είσαι μέλος της Greenpeace, μπορείτε να σκάψετε και να πάρετε δείγμα, για να διαπιστώσετε ότι όλα τα επιφανειακά χώματα και οι πέτρες είναι μπάζα φερτά. Κάποτε το μέρος εκεί ήταν γεμάτο υδρόβια φυτά – κάτι σαν καλαμιές(?). Τώρα έχει μετατραπεί σε πάρκιν – ιδιωτικό(?) δεν γνωρίζω.

    Θύμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι-φίλες μου φαίνεται δουλειά δεν έχετε και όλη μέρα ασχολείστε με θέματα άλλων που δεν σας αφορούν.Κοιτάξτε τα δικά σας προβλήματα και μην δίνετε τόσο πολύ ενδιαφέρον για τους ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο σε λίγα χρόνια να δούμε να φυτρώνει και εκεί κανένα τεράστιο ξενοδοχείο και να κοπούν και μερικά πεύκα αν εμποδίζουν και να γίνει και καμιά πισίνα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.
    Βλέπουμε τι έχει γίνει και στην περιοχή "Αντρίνες" όπου τα παλιά μονοπάτια έχουν εξαφανιστεί, έχουν μπεί σύρματα και κλειδαριές,έχουν τοποθετηθεί ομπρελοκαθίσματα (έχουν πάρει άδεια για αυτά; πληρώνουν στον δήμο;)
    Το φυσικό κάλος και οι παραλίες του νησιού μας είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας αυτά τα αγαθά πρέπει να τα απολαμβάνουμε όλοι μας, κατασκευή μονοπατιών για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες μας, διατήρηση και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου γύρω από αυτές όχι άλλα κομμένα δέντρα, όχι τσιμέντο σε απόσταση 10 μέτρων από τη θάλασσα αυτή η ανάπτυξη θα γυρίσει μπούμερανγκ.
    Κύριε Μιχελή επειδή βλέπουμε ότι έχετε ευαισθησίες και αντλείτε έμπνευση από κάποιες περιοχές με ιδιαίτερη ομορφιά,βοηθήστε να διατηρηθεί αυτή και να γίνουν ακόμα πιό όμορφες.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολλές οι περιοχές που προκαλουν υποψίες ή "βγάζουν μάτι" ως προς την νομιμοτητα αξιοποίησής τους...και ο κύριος Ανώνυμος που θείχτηκε πιο πάνω..μάλλον έχει να κάνει με μια απο αυτές...!
    Παραθέτω κι'εγώ με τη σειρά μου κάποιες από αυτές, όπως ο υδροβιότοπος Μηλιάς, Το Αντρίνα, που όπως σωστά αναφέρει ο φίλος μας και τα εξαφανισμένα μονοπάτια τριγύρω, το συγκρότημα πριν από Αντρίνα, σε θέση Λιναράκια...αυτό κι'αν βγάζει μάτι.....που πήγαν οι νόμοι περι "αιγιαλού"??! Επίσης, το νεοκτισθέν συγκρότημα κατοικιών μετά το Αντρίνα, όπως και το Αντρίνα no.2....!! Έχει δει κανείς αεροφωτογραφίες της περιοχής...όλες αυτές οι εκτάσεις ήταν πάντα καλλιεργημένες...??Μάλλον αποψιλομένες χρόνο με το χρόνο...!
    Στην περιοχή αυτή του Πανόρμου έχουν γίνει άισχη.... ποιός θα ασχοληθεί με αυτά...?? Σιγά σιγά οι ακτές μας αντί να διατηρούν το πράσινο τους..φυτρώνουν άσπρα κτήρια παντού...σε λίγο θα μας ζητάν και είσοδο να κολυμπάμε εκεί που κολυμπούσαμε ανέμελλα στην παιδική μας ηλικία....αυτά πρέπει να δει ο καινούργιος δήμος, και να μην φοβηθεί το "πολιτικό κόστος", και να μην ευνοήσει κανένα τέτοιο κέρδος. Όλοι είμαστε υπερ της προόδου του νησιού μας, όλοι μας θέλουμε να δούμε τη σαιζόν να επιμυκήνεται...αλλά σωστά και με υποδομές, όχι με λαθραία και "λαδώματα" να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταματήστε αυτή την κόντρα στη Σκόπελο και ο καθένας να κοιτάζει τη δουλειά του για να επιμυκηνθεί η σαιζόν και να πάνε όλα πρός το καλλίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πηγαίναμε την Πρωτομαγιά με τα καίκια τότε...Πηγαίναμε στα ραντεβού αργότερα...Ηρθαν και τα ισοπεδώσαν όλα χάριν του κέρδους...! Τώρα τι πρέπει να γίνει? Γιατί χαλάμε την αρμονία του φυσικού μας πλούτου.Γιατί να μην σκεπτόμαστε για το μέλλον και για την διατήρηση των φυσικών ομορφιών του νησιού μας. Ψαξτε και βρείτε όλα τα μέρη και παραλίες του νησιού που καταπατήθηκαν από το συμφέρον! Όποιος εθελοντικά επιθυμεί πρέπει να προσφέρει τις γνώσεις του και να ξεσκεπάσει τους παλιούς καλούς καιρούς!!! Κ. Μιχελή βρείτε όλους του αίτιους την οικολογικής καταστροφής και αρμονίας του φυσικού περιβάλλοντος που μας προστατεύει και ίσως μας φέρει και αξιόλογο τουρισμό. Νικ. Καρβέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να επιμυκηνθεί η τουριστική περίοδος χρειάζεται καλή συνεργασία από όλους μας και όχι να εθελοτυφλούμε αγαπητέ κύριε 14\01\2011 12¨50.Όλοι μαζί μια ομάδα όπως οι γείτονες μας οι Σκιαθίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω παλι θα ρωτησω το κυριο που λεει να μην ασχολουμαστε με τα προβληματα των αλλων και να κοιταμε τη δουλεια μας τι τον κοπτει που εμεις ασχολουμαστε??? Μας πληρωνει μερωκαματο και δεν δουλευουμε?????? Εαν παω εγω να βγαλω μια αδεια μου κανουν τη ζωη δυσκολη, ενω καποιοι αλλοι πλουτιζουν με παρανομιες και διαπλοκες επι χρονια... πολλα τα παραδειγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O 10:00 ΜΜ και ο 12:50 ΜΜ μας προτρέπουν να κοιτάζουμε την δουλεία μας για να τους αφήσουμε ανενόχλητους, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και μόνο, να αλώνίζουν ανεξέλεγκτα.
    Αυτή τα λογικοφανή σενάρια ότι δήθεν θα επέλθει επιμύκηνση της τουριστικής περιόδου δίχως επιχειρηματολογία είναι μύθος. Τό μόνο σίγουρο είναι ότι μερικοί επιχειρηματίες με παρανομίες και ακολουθώντας το φαινόμενο της "ιδιωτικοποίησης" των παραλιών με τη χρησιμοποίηση διάφορων τεχνασμάτων (εξαφάνιση παλαίων μονοπατιών και είσοδο μέσα από τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία τους, τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων για την αξιότιμή πελατεία τους)πλουτίζουν ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό γιατί χρησιμοποιούν ένα κοινό αγαθό όπως είναι οι παραλίες για προσωπικό όφελος.
    Ευελπιστώ τα επόμενα χρόνια να μην ακολουθήσουν τα παραδείγματα του Αγνώντα,τις Αντρίνες και τα λιναράκια η παραλία της Μηλιάς της Καστάνης Περιβολιούς και άλλοι παράδεισοι της Σκοπέλου γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα κι εγώ να προσθέσω μια σημαντική πληροφορία.

    Μεταξύ της πρώτης παραλίας της Μηλιάς (της μεγάλης) και του πρώτου υδροβιότοπου (αφού υπήρχε και δεύτερος) υπάρχει μια στενή λωρίδα γης, κάτι σαν δρόμος, που είναι παράλληλος με την παραλία και τον υδροβιότοπο. Υπάρχει εκεί ένα συρματόπλεγμα και μια πόρτα κλειστή με λουκέτο. Γιατί; Ο χώρος είναι δημόσιος. Ποιόν εξυπηρετεί το κλείσιμό του;

    Αυτός που τα έκλεισε, καλά θα κάνει να πάει να τα ανοίξει και να βγάλει το λουκέτο. Όσο για τον Δήμο, περιμένω να βγάλει το συρματόπλεγμα και να ελευθερώσει τον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ορισμένοι Δήμαρχοι δεν έκαναν τίποτε για να εμποδιστούν αυτά τα φαινόμενα που αναφέρονται παραπάνω, είτε γιατί δεν ήθελαν (για ευνόητους λόγους) είτε γιατί δεν είχαν το σθένος είτε γιατί δεν τα θεώρησαν ως σοβαρά.Για οποιαδήποτε αιτία και αν το έκαναν,το γεγονός ότι αφήσαν κάποιους να αλωνίζουν σε βάρος της εικόνας της Σκοπέλου και του λαού της,αυτου του είδους η ανοχή σημαίνει συνενοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. OI ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ Κ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. AΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ
    ΣΕ 2 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ
    ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ
    Κ ΛΙΘΑΔΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ??ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΖΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΕΝ ΕΤΗ 2010, ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ..(ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ?? ΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.