Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Το «γήπεδο» καθαρίζεται και γίνεται γήπεδο!

Το μήνυμα που λάβαμε από την Πωλίνα, αλλά και από ανώνυμους, εξέπεμπε ανησυχία. Ο τίτλος ήταν «Τοξικά στη Γλώσσα» και το κείμενο ήταν το παρακάτω:
«SOS//ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!
Το όνειρο των παιδιών της Γλώσσας για ένα «γήπεδο» μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο..! και σαν να μην έφτανε αυτό στη Γλώσσα σήμερα και μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής, ο Δήμος Σκοπέλου, παρόλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις για λύση του προβλήματος, υιοθετεί την συμπεριφορά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και καίει τα σκουπίδια που υπάρχουν στο γήπεδο εντός οικισμού της Γλώσσας προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους. Έχουν γίνει συστάσεις και παράπονα από τους κατοίκους για το θέμα αυτό αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Ευχόμαστε το θέμα να λυθεί άμεσα για το καλό όλων μας.»
Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή ο οποίος ήταν καθησυχαστικός και μας είπε τα εξής:
«Καίγονται κλαδιά και όχι πλαστικά. Ο Δήμος ενημέρωσε χθες τον προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου γι΄αυτό το θέμα και σήμερα συνεργεία καθαρίζουν αυτά που είχε συσσωρεύσει η προηγούμενη δημοτική αρχή στο χώρο. Το “γήπεδο” θα καθαριστεί και θα παραδοθεί στους νέους της Γλώσσας. Θα ξαναγίνει γήπεδο».

3 σχόλια:

  1. Το όνειρο των παιδιών της Γλώσσας , όσο δεν προκύπτει λύση και ανταπόκριση απο όσους υπευθύνους χτυπήσαμε την πόρτα , παραμένει όνειρο! Σε καμία περίπτωση δεν θελήσαμε να κάνουμε τον χώρο σκουπιδότοπο , παρα μόνο χώρο εναπόθεσης αντικειμένων προς εξυπηρέτηση του Δ.Δ. Γλώσσας. Καύση καθαρά κλαδιών , ξύλων κι άλλων ειδών που επιτρέπονταν , γινόταν όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Πάντα σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο παρελθόν κι επι Δημαρχίας μας , ερχόμασταν σε συννενόηση και επιτηρούσαν το χώρο κατά την διάρκεια της καύσης. Σε καμία περίπτωση δεν κάηκαν είδη που θα ήταν επιβλαβή για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Τα πλαστικά διαχωρίζονταν απ΄ τα υπόλοιπα αντικείμενα και πετάγονταν εκεί που έπρεπε. Τα σιδερικά κι όλα τα συναφή αντικείμενα το ίδιο. Οι εργάτες καθαριότητας εκτελούσαν ευσυνείδητα τις εντολές μας , χωρίς να θέλουν να μας εκθέσουν και να εκτεθούν. Θεωρήσαμε καλύτερο να προστατεύσουμε τις ρεματιές της περιοχής και το περιβάλλον ,παρά να τις επιβαρύνουμε περισσότερο! Λίγο πριν την παράδοση στην νεα Δημοτική Αρχή , ο χώρος παραδόθηκε σχεδόν όπως ήταν πριν. Με έναν όγκο κλαδιών στην άκρη και με κάποια αντικείμενα που δεν προλάβαμε να τα κάψουμε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις τελευταίες μέρες του χρόνου. Δεν κάναμε κανένα κακό και δεν θελήσαμε να βλάψουμε κανέναν. Κατά την διάρκεια της θητείας μας και προς το τέλος αυτής , έπειτα απο συνάντηση που είχα με τον τεως Βουλευτή Μαγνησίας κο Αντωνόπουλο , του απέστειλα ένα έγγραφο και μια μελέτη του 2001 ( επι Δημαρχίας κου Περίσση ) για να ψάξει και να αναζητήσει χρηματοδότηση ίσως αυτού του έργου. Το αν προέκυψε κάτι , η νεα Δημοτική Αρχή πιστεύω πως έχει την θέληση και την ευχέρεια να το κυνηγήσει και να έχει την επιθυμητή εξέλιξη! Για όποιες άλλες διευκρινίσεις , είμαι στην διάθεσή σας.
    Νίκος Τριανταφύλλου
    Τεως Πρόεδρος Δ.Δ.Γλώσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, ότι και να λες, όπως και να τα λες αυτοί που θέλουν να λένε, θα λένε τα δικά τους. Το ίδιο συνέβη και στην Σκόπελο, τότε όταν κατηγορούσαν έναν άλλο υπεύθυνο, για έναν άλλο χώρο, που όταν παραδόθηκε ευπρεπώς κανείς μα κανείς δεν ανανέωσε τις φωτογραφίες.Εκείνος πάντα ήταν σιωπηλός για όλους και για όλα. Η σιωπή είναι χρυσός... και εκείνος χρυσάφι...
    Σας ευχαριστώ
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι δημοσιεύσεις ορισμένων θεμάτων γίνεται για το καλό όλων προκειμένου οι αρμόδιοι να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτού του τόπου. Μακάρι το γήπεδο να γίνει γήπεδο αν και πιστεύω πως έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Όπως και πολλά άλλα ειδικά για τους νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.