Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εκτός σχεδίου παραλογισμός!

Δήλωση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων για
την εκτός σχεδίου δόμηση εντός περιοχών Natura 2000
Η ενδεχόμενη απόρριψη της διάταξης για την εκτός σχεδίου δόμηση εντός προστατευόμενων περιοχών, που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, θα αποτελέσει ιστορική ντροπή για την κοινοβουλευτική ζωή της χώρας. Αυτό υποστηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS.
Όπως σταθερά υποστηρίζουν οι οργανώσεις, αλλά και σχεδόν το σύνολο των φορέων του περιβαλλοντικού και τεχνικού κόσμου, το δικαίωμα για δόμηση εκτός σχεδίου αποτελεί ένα αναχρονιστικό ελληνικό εφεύρημα...
που εξ’ ορισμού καταργεί οποιονδήποτε χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό.
Το δικαίωμα για διάσπαρτη δόμηση με μόνο κριτήριο την ιδιοκτησία τεσσάρων στρεμμάτων γης, που με τις ισχύουσες παρεκκλίσεις μπορούν να μειωθούν σε 750 τ.μ., έχει υποβαθμίσει το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου, κατακερματίσει σημαντικά οικοσυστήματα και δώσει κίνητρο για καταπατήσεις και δασικούς εμπρησμούς. Ακυρώνει επίσης οποιαδήποτε προσπάθεια για σωστό σχεδιασμό που τώρα πλέον καθίσταται επιτακτικός, για την ολοκληρωμένη προστασία της βιοποικιλότητας και την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Και δημιουργεί την αίσθηση ότι «όπου γης, οικόπεδο!»
Η επίμαχη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί μια αυτονόητη και ελάχιστη ρύθμιση για τις περιοχές Natura 2000 που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες, με βάση το κοινοτικό δίκαιο (οδηγίες 92/43/ΕΟΚ και 2009/147/ΕΚ).
Σύμφωνα με τις 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις, το γεγονός ότι η Ελλάδα του 2011 ακόμα λειτουργεί με τον παραλογισμό της εκτός σχεδίου δόμησης είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Μόνη λύση είναι η ολοκληρωτική κατάργηση της νομοθεσίας που επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση και τις παρεκκλίσεις, με παράλληλη μέριμνα για τις οποιεσδήποτε αδικίες και έγκριση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού (ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ) που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τον Πρωθυπουργό να λάβει σαφή θέση για το θέμα και να κάνει πράξη τη χθεσινή δήλωσή του ότι «η Ελλάδα αλλάζει». Η συνέχιση της χαοτικής κατάστασης που προκαλεί για τον φυσικό χώρο η εκτός σχεδίου δόμηση θα αποτελέσει απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει, χωρίς στιβαρή πολιτική βούληση.
Επικοινωνία:
Θεοδότα Νάντσου, WWF Ελλάς, τηλ. 6982471722
Γιώργος Πολίτης, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τηλ. 6977607571
Μαλαμώ Κορμπέτη, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τηλ. 6946249450
Νίκος Χαραλαμπίδης, Greenpeace, τηλ. 210 3840774
Δάφνη Μαυρογιώργου, Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τηλ. 6977205351
Άννυ Μητροπούλου, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, τηλ. 210 8228795
Θεόδωρος Μπένος Πάλμερ, Αρχέλων, τηλ. 210 5231342
Βαγγέλης Παράβας, MOm, τηλ. 210 5222888
Λάζαρος Γεωργιάδης, Αρκτούρος, 6972640062
Σπύρος Ψαρούδας, Καλλιστώ, 6999915200

10 σχόλια:

  1. Ένα 1ο μέτρο γι'αυτές τις κατευθεινόμενες δήθεν οικολογικές επίχειρήσεις, είναι να φύγουν απο τον τόπο. Στην ΜοΜ ο δήμος παραχωρεί μαγαζί γωνία για να πουλάει τα εμπορεύματά της και να μας σκάβει τον λάκο. Τι δουλειά έχει κάθε ΜοΜ να καθορίζει το μέλλον του τόπου μου, και να πιστώνεται μια θέση σε κάποιο υπουργείο? (οι πρόεδροι πολλών τέτοιων οργανώσεων φτάνουν μέχρι την θέση του υπουργού-βλέπε Greenpeace) Tι έκανε η ΜοΜ για την υπεραλίευση με τις τεράστιες μηχανότρατες που έρχονται όλο και κοντύτερα στον αιγιαλό? Η Mom πιανού τα συμφέροντα υπερασπίζεται? Να φύγει άμεσα από την παραλία του νησιού είναι ανεπιθύμητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς λοιπόν, αντί να πιέζουμε να μην ψαρεύουν οι μηχανοτρατες, είμαστε υπέρ του...τσιμέντο παντού.

    Αυτο που είναι αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι πως για άλλη μια φορά πιανομαστε στον ύπνο. Δημότες και δημοτική αρχή. Εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια ακούγαμε ότι τα 4 στρέμματα θα γίνουν 8. Καμμιά δράση. Κανενα εναλλακτικό σχέδιο για την εκμετάλλευση του NATURA με τροπο τέτοιο, που να φέρει στο νησί τουρισμό και οικονομική ανάπτυξη. Κλαψουρισματα, γκαφριλικια και γκαρισματα. Φοβικες αντιδράσεις που δικαιολογούνται όταν προέρχονται απο κομματικες παρατάξεις που επενδύουν στον φόβο, τον λαϊκισμό και την συνωμοσιολογια. Δεν δικαιολογούνται όμως απο ανθρώπους και ομάδες ανθρώπων που θα έπρεπε να πληροφορούν τον κόσμο και όχι να σέρνονται απο την.....οργή του λαού.

    Δεν είμαι απόλυτος γνωστης του νομοσχεδίου. Ίσως πράγματι να είναι άδικο αφού αλλά νησιά και μέρη με τα ίδια χαρακτηριστικά με την Σκόπελο δεν είναι ΝATURA. Ίσως ακόμα να έπρεπε να απαιτήσουμε φορολογικές ελαφρύνσεις για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική ζημιά που θα έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα λειτουργούσαν και σαν κίνητρο για άλλες περιοχές ώστε να θελήσουν να γίνουν κομμάτι του NATURA.
    Όμως το να φτάσουμε στο σημείο-ξεφτίλα να διώξουμε απο το νησί ανθρώπους που εθελοντικά βοηθούν μια κατάσταση, θα μας κάνει να φαινομαστε σαν εκείνα τα αποκομμενα χωριά της αφρικανικής ηπείρου.

    Υστ: για άλλη μια φορά η άκρα αριστερά συμμετείχε στον διάλογο με την κλασική πρόταση. ΟΧΙ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο παραλογισμός βρίσκετε αλλού.
    Η οργάνωση για την προστασία της φώκιας έκτισε ολόκληρο κέντρο περίθαλψης στο Γέρακα της Αλλονήσου για τις φώκιες, σε περιοχή εκτός σχεδίου δόμησης και μέσα στο κέντρο του Natura. Ένα κτήριο που για να κτιστεί δαπανηθήκαν χρήματα του δημοσίου και που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από αυτή την οργάνωση.
    Παραλογισμός είναι να απαγορευτεί η δόμηση στην συγκεκριμένη περιοχή της Σκοπέλου που βρίσκετε ο κύριος οικισμός του νησιού ίδει πυκνοδομημένη στο μεγαλύτερο τμήμα της και θα επιτρέπει τη δόμηση στη πιο παρθένα περιοχή με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να πυκνοδομηθεί και αυτή.
    Παραλογισμός είναι, αυτοί οι δήθεν επιστήμονες να τραβούν μια αυθαίρετη γραμμή πάνω σε ένα χάρτη, που θυμίζει διχοτομήσεις κρατών, και να χωρίζουν ένα νησί και κατ’ επέκταση μια χώρα στα δύο με πολίτες που θα ζουν στο ίδιο κράτος με διαφορετικά δικαιώματα και ευκαιρίες.
    Παραλογισμός τέλος είναι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάργηση της δόμησης είναι αυτή που θα αναστρέψει την κλιματική αλλαγή, την στιγμή που όλα τα πολιτισμένα κράτη κάνουν ότι είναι δυνατών να την επιτείνουν με τις ρυπογόνες συνήθειες τους και χωρίς την παραμικρή διάθεση για τη μείωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κ. Μπιρμπίλη βλέπει το δέντρο και αφήνει το δάσος στην ανθρώπινη απληστία. Το μόνο εύκολο είναι να κατάθέσει αυτό το νομοσχέδιο που δεν έχει και κανένα κόστος από τη μεριά της κυβέρνησης νομίζοντας ότι αυτό είναι πανάκεια και ξαφνικά το περιβάλλον θα είναι μια χαρά.
    Στο θαλάσσιο πάρκο στα νησιά κυρα Παναγιά και Σκάντζουρα έχουν ενταχθεί από καλόγερους του Αγίου Ορους(Μεγίστη Λάυρα) 7000 και 5100 στρέματα (όλο το νησί) αντίστοιχα σε επιδοτούμενο πρόγραμμα αγρανάπαυσης, και στα δύο νησιά βόσκουν γίδια και εισπράτουν επιδότηση και για τα γίδια ενώ η Κυρά Παναγιά έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠΠΟ ως αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα καθώς και στη Σκόπελο στο Παλούκι στην περιοχή που ανήκει στη μονή Ξενοφώντος συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια (αυτές οι περιοχές είναι ενταγμένες στο NATURA).Στη Σκόπελο και στο θαλάσσιο πάρκο ορισμένοι "εξυπνοι" ψαρεύουν ακόμα με δυναμίτες και βραδυνό ψαροτούφεκο ακόμα και με μπουκάλες, οι μηχανότρατες και τα γρι γρί αλωνίζουν ακόμα και σε περιόδους αναπαραγωγής των ψαριών, βλέπουμε κάθε χρόνο με τα Μαγιάτικα που πιάνουν και όχι μόνο. Στο Παλούκι βλέπουμε κάλυκες από κυνηγούς.
    Βλέπουμε επίσης την συστηματική αποψίλωση που γίνεται στα δάση της Σκοπέλου χρόνο με το χρόνο.
    Διερωτώμαι λοιπόν με το ένταξή στο NATURA όλα αυτά θα σταματήσουν να συμβαίνουν ως δια μαγείας και έτσι θα διατηρηθεί η βιοποικιλότητα;

    Κωστής Η. Αμπελάκιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ !!!! ΑΥΤΟΙ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΞΟΓΑΝΑ,ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ !!!!ΘΕΛΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΠΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΜΥΑΛΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΝΤΑ.!!!ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΤΕΣ, ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα εκτός σχεδίου δόμησης όπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι ένας παραλογισμός. Είναι υπέρ της δόμησης σε έκταση 15 ή 20 στρεμμάτων ιδιοκτησίας γης.Με αποτέλεσμα τα μικρά αγροκτήματα να πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή για να οικοδομήσει ένας που έχει την οικονομική δυνατότητα και να αναγείρονται κτίρια των 2000 τ.μ.
    Οι μικρές αγροικίες που έκτισαν οι παππούδες μας, να μην υπάρχει η δυνατότητα να επισκευαστούν και να συντηρηθούν. Αλήθεια στα νησιά ποιός έχει την οικονομική δυνατότητα να σπέρνει παντού οικοδομές;
    Τι τελικά ζητάνε;Την ολική καταστροφή μας,να αφήσουμε τον τόπο μας να ζήσουμε στα αστικά κέντρα.
    Η Υπουργός ζεί σε ένα δικό της ονειρικό τόπο.
    Στην Σκόπελο οι ιδιοκτησίες γής δεν ξεπερνούν τα τέσσερα στρέμματα,το μεγαλύτερο μέρος είναι δάσος που προστατεύεται περισσότερο από τους ντόπιους κατοίκους και όχι από τους δήθεν οικολόγους.
    Αρκετά μας έχουν καταστρέψει,φτάνει πιά.
    Ας νοιαστούν αν ζούμε ή πεθαίνουμε,ας ενδιαφερθούν για τα παιδιά μας,για τις παροχές υγείας,για τις συγκοινωνίες.
    Έχουμε αρκετό πράσινο που θα ζει αιώνια γιατί το προστατεύουμε εμείς οι ίδιοι και όχι αυτοί από τις μεγάλες καρέκλες των Υπουργείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μήλος σήμερα ζήτησε βοήθεια από τη Σκόπελο.Τους έστειλα με email το ψήφισμα του Δημουικού Συμβουλίου,γιατί δεν ήταν ενημερωμένη αρκετά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο.Οπως μου είπε χαρακτηριστικά ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, "Καταστρεφόμαστε"Αν μπορείτε βοηθήστε μας.
    Δεν είναι επομένως η Σκόπελος που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα είναι όλη η Ελλάδα.
    Ευτυχώς το κράτος μας και ο λαός μας δεν ασκεί επεκτατική πολιτική.Κρατάει όμως με νύχια και με δόντια αυτά που του ανήκουν.
    Αυτό ας το κατανοήσει η Υπουργός και η Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 18 Ιανουαρίου, 11:28 Μ.Μ. Εσύ που γράφεις με κεφαλαία και ανώνυμα, έχεις δικαίωμα να λες ότι θέλεις εφόσον εκπροσωπείς τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ και μόνον. Να μην γράφεις όμως «εμείς οι Σκοπελίτες…» γιατί δεν μας εκπροσωπείς όλους.

    Και αφού ΔΕΝ έχεις ανάγκη τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, πήγαινε μόνος σου να ελευθερώσεις τους ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ χώρους στην περιοχή της ΜΗΛΙΑΣ και αλλού και να βγάλεις τα συρματοπλέγματα από τα ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 4.5Ο Μ.Μ. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ,ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ.ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ,Η ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ,ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΤΟΠΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ,ΟΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ,ΕΚΕΙ.ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ,ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΑΤΟΥΡΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑΥΤΟ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.