Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

H Σκιάθος στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις VAKANTIEBEURS-Ουτρέχτης και FERIEN-Βιέννης


Στιγμιότυπο από την έκθεση FERIEN της Βιέννης

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν τις πύλες τους στις 16 Ιανουαρίου οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις VAKANTIEBEURS-Ουτρέχτης και FERIEN-Βιέννης που έλαβαν χώρα από 12-16/1 και 13-16/1 αντίστοιχα και στις οποίες συμμετείχε για πολλοστή φορά ο Δήμος Σκιάθου.
Συγκεκριμένα στην αυστριακή έκθεση 116.820 επισκέπτες ενημερώθηκαν για προγράμματα και προορισμούς από 800 εκθέτες από 70 διαφορετικές χώρες.
Στην ομιλία του ο Δ/ντής του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία της τουριστικής κίνησης...
προς τη χώρα μας και την αισιόδοξη προοπτική της, δίνοντας στοιχεία και παραμέτρους που την συνιστούν και την επηρεάζουν, ενώ παρουσίασε και το You in Greece. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη διοργάνωση των Special Olympics στην Αθήνα (25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου) που αποτελεί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Ένα γεγονός που η Σκιάθος συμμετέχει ενεργά αφού αποτελεί «Πόλις Αμφιτρύων» (HOST TOWN) και θα φιλοξενήσει αποστολή από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται από 230 αθλητές με τους συνοδούς- προπονητές τους.
Τόσο στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου όσο και στις άλλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την ελληνική παρουσία στην Έκθεση (ελληνική βραδιά, οινογνωσία, παρουσιάσεις ελληνικών μουσικών συγκροτημάτων στο ελληνικό περίπτερο και στις δύο σκηνές του εκθεσιακού χώρου), οι συνεκθέτες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τους κυριότερους εκπροσώπους και επαγγελματίες του κλάδου και να συμφωνήσουν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης για την προβολή των περιοχών τους και προώθηση των κρατήσεων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Αυστριακών και δη στην πρώτη θέση όσον αφορά στον οργανωμένο τουρισμό.
Σημειώνεται ότι περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας και μάλιστα με υψηλό ποσοστό επανεπισκεπτών. Παρά το μικρό μέγεθος του πληθυσμού της (8 εκατομ.), η Αυστρία συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα χωρών προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα.
Οι πτήσεις για το νησί του Παπαδιαμάντη θα ξεκινήσουν φέτος στις 28 Μαΐου από τη Βιέννη και στις 5 Ιουνίου από το Γκρατς και θα τερματιστούν στις 30 και 11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Το μόνο αρνητικό για όλους τους συνεκθέτες στα περίπτερα του ΕΟΤ υπήρξε το γεγονός της νέας εικόνας των περιπτέρων, όπου στα πλαίσια των περικοπών εξόδων τα καινούργια περίπτερα παρουσιάζονταν αρκετά λιτά, χωρίς τα φωτεινά τους πλαίσια με φωτογραφίες των περιοχών τους και τις οθόνες Plasma που παρουσίαζαν τα τουριστικά τους ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.