Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα το Περιβάλλον

Απ. Παπατόλιας
Επικεφαλής της
«Θεσσαλών Δύναμη»
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα το Περιβάλλον. Στη συνεδρίαση αυτή η μείζονα μειοψηφία «Θεσσαλών Δύναμη» εισηγείται 9 σημαντικές ενότητες με τίτλο «Περιφερειακές πολιτικές για το Περιβάλλον». Η 8η ενότητα με τίτλο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ αφορά τα νησιά μας και έχει ως εξής:
«Η περιοχή των Β. Σποράδων διαθέτει ένα σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο οικολογικό και πολιτιστικό πλούτο, ο οποίος συνδέεται και επηρεάζει το σύνολο των αναπτυξιακών παραμέτρων της περιοχής. Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, με υψηλή οργανισμική, γενετική και οικολογική ποικιλότητα, καθώς και σημαντικής αξίας ενάλιο αρχαιολογικό πλούτο. Η υψηλή αξία της βιοποικιλότητας της περιοχής ενισχύεται από την ύπαρξη πολλών ενδημικών ειδών, καθώς και από την παρουσία απειλούμενων θηλαστικών, όπως η μεσογειακή φώκια, μοναδικών στον κόσμο.
Απαιτούνται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
α) Αναβάθμιση του φορέα του Θαλασσίου Πάρκου Σποράδων σε Κέντρο Προστασίας και Ανάδειξης της Βιοποικιλότητας της νησιωτικής Θεσσαλίας.
β) Εξειδικευμένες δράσεις στήριξης της βιολογικής κτηνοτροφίας σε συνεργασία με τα καδημαϊκά - ερευνητικά ιδρύματα της Θεσσαλίας.
γ) Εκτίμηση φέρουσας ικανότητας και καθορισμός δεικτών αειφορίας για τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Σκιάθου και της Σκοπέλου.
δ) Συνεργασία με τα ΤΕΕ για την ανάδειξη – προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των νησιών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.