Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στα 10 στρ. η αρτιότητα σε περιοχές Natura

ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ - ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Κατηγορία: Βιότοπος NATURA
Κωδικός τόπου: GR1430004

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Σκόπελου Γιώργος Μιχελής, προς τους πέντε βουλευτές του νομού Μαγνησίας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την κατάθεση σχεδίου νόμου σχετικά με τη Διατήρηση της βιοποικιλότητας και στο οποίο ορίζεται ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης τα 10 στρέμματα.
Η επιστολή προς τους βουλευτές:
«Πληροφορηθήκαμε την κατάθεση σχεδίου Νόμου στη Βουλή, στις 10/01/2011 από την υπουργό Υ.Π.Ε.Κ.Α., σχετικά με τη "Διατήρηση της βιοποικιλότητας". Με αυτό το σχέδιο Νόμου, που αφορά τις περιοχές NATURA, το ελάχιστο...
όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ. Επίσης, στα κάθε είδους σχέδια χρήσεων γης, δεν επιτρέπεται ο καθορισμός ελάχιστου εμβαδού γηπέδων μικρότερου των 10.000 τ.μ., ούτε η επαναφορά σε ισχύ σχετικών παρεκκλίσεων κανενός είδους. Επί της ουσίας στο τμήμα του Δήμου Σκοπέλου που εκτείνεται εντός των ορίων NATURA απαγορεύεται η δόμηση σε γήπεδα κάτω των 10.000 τ.μ.

Κύριε Βουλευτά,
Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε μέτρα και όρους που περιορίζουν το πρόβλημα της άναρχης δόμησης, αλλά όχι στο βαθμό που τη μηδενίζουν και μάλιστα στο σύνολο μιας μεγάλης περιοχής. Τέλος, είναι κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτο να επιχειρείται μέσω αυτού του νομοσχεδίου, η συγκάλυψη της απουσίας μιας πραγματικής χωροταξικής πολιτικής στο όνομα της περιβαλλοντικής προστασίας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ»

31 σχόλια:

  1. Εξαίρετη η άμεση παρέμβαση του Δημάρχου. Εύχομαι να είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει όμως να γίνει και απ ευθείας παρέμβαση στην Υπουργό ή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ.Ανδρεόπουλο που μας είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι. Είναι "τζόρα" η Υπουργός αλλά πρέπει να το παλαίψουμε με κάθε μορφής αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και άλλο νομοσχέδιο που πρεπει να υπάρξει ενστανση σχετικά με το να μην χτιζονται οικόπεδα με εδαφικη κλίση ... Δεν θυμάμαι περισσότερα αλλα αφορά και τα νησιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βάζετε κανένα ποιο κατατοπιστικό χάρτη να ξέρουμε τη μας γίνετε και οι εκτός Σκοπέλου .
    Α.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρόταση μου είναι να γίνει έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο και με τη συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου με όλους τους αρμοδίους φορείς Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μένει σε επίπεδο αλλαγής απόψεων μονό μέσω του blog – στο όποιο οφείλω να πω συγχαρητήρια για την ενημέρωση του κόσμου !. Σας γνωρίζω ότι υπάρχει εδώ και 10 χρόνια η δυνατότητα να παρακολουθούν οι Δημότες στην τηλεόραση τα Δημοτικά συμβούλια την ώρα που γίνονται ,καθώς ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ το τονίζω για να γίνει κατανοητό ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ εγκατεστημένη κάμερα και δυνατότητα αναμετάδοσης στην τηλεόραση. Έτσι θα γίνει άμεση ενημέρωση σε όλους τους Δημότες για το θέμα και η κινητοποίηση θα είναι άμεση και δραστική !!!!!

    Με την ελπίδα ότι ο Δήμαρχος μας είναι πράγματι αυτό που όλοι ελπίζουμε, αυτός που θα κάνει την ανατροπή, θα κάνει έργο την υπόσχεση του για ενημέρωση και διαφάνεια (γιατί μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να το κάνει κανείς) θα ενεργοποιήσει άμεσα την κάμερα για να έχει την δυνατότητα ο Δημότης που δεν μπορεί να παραβρίσκεται στα συμβούλια να τα παρακολουθεί στο σπίτι από την τηλεόραση και να είναι όλα στο φως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΤΖΟΡΑ'' ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω ότι η άποψη του 10:59 είναι πιο σωστή λόγο του ότι ίσως και να υπάρχουν αποψεις αντίθετες οι οποίες πρέπει να ακουστούν και να αιτιολογηθούν μη σας φάνει περίεργο η τραβηγμένο εάν ακουστούν τέτοιες και εν πάση περίπτωση για θέματα τόσο σοβαρά που έχουν να κάνουν με το μέλλον που παραδίδουμε στα παιδία μας καλό θα είναι να γνωρίζει ο Δήμαρχος πριν πάει στη Αθηνά ότι θα έχει μαζί του και όλους εμάς στο πλευρό του αν χρειαστεί …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζόρα σημαίνει πεισματάρα, ξεροκέφαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το βρηκα ..

    * Τα εκτός σχεδίου

    Προωθείται νέο προεδρικό διάταγμα για την εκτός σχεδίου δόμηση που προβλέπει την κατάργηση των παρεκκλίσεων, την επιβολή ελαχίστου ορίου κατάτμησης τουλάχιστον σε μία περιαστική ζώνη, πέραν των ορίων των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως και των ορίων οικισμών, καθώς και κατά μήκος των ακτών. Ακόμη επιβάλλεται ελάχιστο πρόσωπο σε υφιστάμενο δρόμο για την οικοδόμηση του οικοπέδου και επεκτείνεται η απαγόρευση δόμησης σε οικόπεδα εκτός σχεδίου με κλίση μεγαλύτερη του 35% στις περιοχές όπου σήμερα δεν ισχύει.

    Διαβάστε περισσότερα:
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=152525&dt=13/07/2003

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλή η άμεση παρέμβαση του νέου Δημάρχου. Συνοπτική μεν άκρως ουσιαστική δε. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίοι Καλές οι επιστολές !!!!!!!έχουμε χορτάσει και στο παρελθόν με επιστολές (βλέπε Παχης -Παναγίτσα –πλοία –κλπ ) επιστολές =στριβειν δια του αρραβώνος ……πράξη- δράση χρειαζόμαστε ο γείτονας Δήμαρχος της Αλοννήσου Κος Βαφινης κάλεσε σε σύσκεψη μηχανικούς και υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας εμείς ; εκτός και εάν μου ξεφεύγει κάτι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τρεις επιστολές

    Κάποτε προσελήφθη ένας επαγγελματίας μάνατζερ για τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία.

    Το ρόλο του ξεναγού – εκπαιδευτή είχε αναλάβει, όπως ήταν φυσικό, ο αποχωρών προκάτοχός του Γενικός Διευθυντής. Αφού τον παρουσίασε στα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και τον ενημέρωσε για τα νέα του καθήκοντα, τον πήρε παράμερα και του έδωσε 3 αριθμημένους φακέλους, λέγοντάς του:

    - Άνοιξε τους όταν βρεθείς μπροστά σε .....
    κάποιο πρόβλημα που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να λύσεις.

    Και μετά από αυτό, “παραιτήθηκε” ο παλιός “οικειοθελώς” και πήρε μια από εκείνες τις επίτιμες περίεργες θέσεις … κάτι σαν άλογο για αναπαραγωγή στον ιππόδρομο μετά από την ενεργό δράση.

    Οι πρώτοι έξι μήνες τσούλησαν ήσυχα χωρίς εξάρσεις και αναμπουμπούλες. Κάποια στιγμή όμως παρουσιάστηκε μια αισθητή κάμψη στις πωλήσεις και τα πράματα δυσκόλεψαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν μερικές ακυρώσεις παραγγελιών και άρχισε να σηκώνεται κύμα κατά του Γενικού Διευθυντή. Πάνω στην απελπισία του ο άνθρωπος θυμήθηκε τους τρεις φακέλους. Ανοίγει λοιπόν το συρτάρι του, σκίζει τον πρώτο και βρίσκει μέσα ένα χαρτί που έγραφε “Ρίχτα στην προηγούμενη διοίκηση” (παραίνεση με πολιτικές προεκτάσεις)

    Δίνει λοιπόν μια συνέντευξη τύπου όπου έντεχνα ρίχνει όλο το φταίξιμο στον προηγούμενο Γενικό Διευθυντή (παραλάβαμε χάος … και τέτοια). Ο Τύπος και το χρηματιστήριο ανταποκρίνονται θετικά στις δηλώσεις αυτές και σε λίγο καιρό επέρχεται ανάκαμψη.

    Ένα χρόνο αργότερα εμφανίζεται μια μείωση των κερδών σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα στο προϊόν. Έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη φορά ο νέος Γενικός ανοίγει αμέσως τον φάκελο Νο 2 και βρίσκει μέσα ένα χαρτάκι που έλεγε “Αναδιοργάνωση”. Αμέσως αναθέτει σε ένα γραφείο συμβούλων την αναδιοργάνωση της εταιρίας.

    Πραγματικά γίνεται μια μελέτη και με βάση αυτή λαμβάνονται δραστικά μέτρα και σε μικρό σχετικά διάστημα μειώνεται το κόστος, αυξάνεται η παραγωγικότητα και τα κέρδη παρουσιάζουν μια θεαματική άνοδο ξεπερνώντας ακόμα και τα πριν την κρίση επίπεδα.

    Έκλεισαν έτσι μια δύο οικονομικές χρήσεις με καλά κέρδη και ικανοποιητικές αποδόσεις, μέχρι που ξαναήλθαν και για τρίτη φορά δύσκολες ώρες για την εταιρία. Ο ανταγωνισμός έγινε πολύ έντονος και οι πωλήσεις παρουσίασαν σημαντική κάμψη. Ξέροντας πια καλά που βρίσκεται η λύση, ο Διευθυντής τρέχει στο συρτάρι, ανοίγει και τον τρίτο και τελευταίο φάκελο και βρίσκει μέσα το μαγικό χαρτάκι που έγραφε:

    “Ετοίμασε τρεις φακέλους…”.

    Αυτό το ανέκδοτο είναι παραβολικό και έχει εφαρμογή σε πολλούς τομείς όπου κάποιοι που παίζουν με την ψυχολογία του κόσμου τον κατευθύνουν και ορίζουν την τύχη του μαζικά

    Αλλά ένα από τα καλύτερα πεδία εφαρμογής του που μου ήρθε στο μυαλό όταν το 100 μέρες ξεχάστηκε και τώρα που οι επιστολές βαφτίζονται,<< Πολύ καλή η άμεση παρέμβαση του νέου Δημάρχου. Συνοπτική μεν άκρως ουσιαστική δε. Μπράβο. >> σχολιο 7:25 Μ.Μ.
    Σε λίγο έρχονται έμμισθες θέσεις …. Και άλλα ωραία που φυσικά θα τα βαφτίσουμε κάπως ……
    Μακάρι να κάνω λάθος ….αλλιώς ας ετοιμαστούν από τώρα τις τρεις επιστολές για τον επόμενο!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να δούμε θα καταφέρει η υπουργός Περιβάλλοντος να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση σε δασικές εκτάσεις αλλά και γενικότερα στην περιοχή μας... Η ανοικοδόμηση ειδικά στις δασικές εκτάσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 13 Ιαν. 8:53 πμ – πολλά σου ξεφεύγουν και το πιο σημαντικό ότι ο νέος δήμαρχος γνωρίζει να διαμαρτύρεται στους βουλευτές και να εκφράζεται με πολιτικά κριτήρια. Χωρίς περιττές σάλτσες και γλειψίματα. Ψάξε στο μπλογκ να διαβάσεις άλλες επιστολές που στάλθηκαν στο παρελθόν από άλλους και κάνε σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. στον 2:14 μ αρεσεις......απαντας ομως μονο στο ενα σκελος αυτο με τις επιστολες στο αλλο της δρασης και της ενημερωσης;;;;;;; τι ;;;;;; απο τον 8:53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι οι Δήμαρχοι μπορεί να διαμαρτύρονται στους Βουλευτές. Το προβάλλετε λες και είναι ο μοναδικός ο κος Μιχελής και του πλέκετε το εγκώμιο. Όταν όμως τους χρειαστεί για να ενισχύσουν το νησί μας οικονομικά ,που θα βρίσκονται οι Βουλευτές μας? Ουσιαστική παρέμβαση υπάρχει? Προσωπική επαφή των ενδιαφερομένων Δημάρχων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων έγινε? Θα γίνει? Απο ΄κει ίσως βγουν τα αποτελέσματα που πρέπει και επιθυμούμε. Τα υπόλοιπα , είναι για το θεαθήναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμενα μου αρεσει η αποψη που υποθηκε για τη καμερα στα Δ.Σ. Να βλεπουμε με καποιο τροπο ποιοι ψηφιζουν τι. Ποιοι κανουν προτασεις και τι...κτλ.... κατι πρεπει να γινει σχετικα με αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και αυτό ο Δήμαρχος μας είναι άνθρωπος της προόδου και της άμεσης ενημέρωσης…….. δεν ξεχνάω ούτε εσείς φαντάζομαι την επομένη τον εκλογών που βγήκε έβαλε μήνυμα στο you tube από την αυλή του σπιτιού του για να μας ευχαριστήσει όλους εμάς που τον βοηθήσαμε στο όμορφο προεκλογικό ταξίδι θα δείτε είναι ο μόνος που θα τολμήσει να βγάλει τα συμβούλια στην τηλεόραση και όχι μόνο!!!!! θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολυ βιαζεστε να πλεξετε τα εγκωμια σας στον καινουργιο Δημαρχο. Αφηστε να το δειξει αυτο η πορεια.Γιατι το θεμα της αρτιοτητας στα 10 στρεμματα ειναι πολυ σοβαρο!!!Σπανιο να βρεις ανθρωπο που να εχει στην κατοχη του 10 στρεμματα γης (ΕΝΩΜΕΝΑ).θα μου πειτε τι τον νοιαζει αυτον αφου η Πατριδα του ( Κλημα-Εληος-Λουτρακι-Γλωσσα ) δεν επηρεαζονται απ το Νεο αυτο Νομοσχεδιο. Επισης κι αλλοι που ειναι στα παρασκηνια ( Ο νοων, νοητω )απ τον Αγνωντα και περα που εχουν τις περιουσιες τους και δεν θιγονται,τι τους νοιαζει??????? Αν συμβει κατι τετοιο σε Σκοπελο και Αλοννησο, τοτε καηκαμε ολοι, γιατι θα παγωσουν πασης φυσεως εργασιες.Οικοδομοι,Εργολαβοι,Μηχανικοι,Εργατες,Υδραυλικοι,Ηλεκτρολογοι,ολα σαν μια αλυσιδα.Που βαζεις και τον Τουρισμο???? Οταν ακους οτι αρποαζουν τις τυροπιττες απ το στομα του αλλου,γιατι επεσε πεινα,ποιος θα ρθει να κανει Τουρισμο μ αυτες τις συνθηκες της γενικευμενης κρισηε που περναμε κι αν ελθουν ψιχουλα θα αφησουν στο νησι.Τοσα χρονια ταιζουμε τους εισαγομενους για τα καλα.Ενσημα,Ταμεια ανεργιας,παιδικοι σταθμοι και παιδικες χαρες,που οι ρισαγομενοι τα χαιρονται και τα απολαμβανουν εις βαρος των Ελληνων,φαγανε,φαγανε,δεν εμεινε τιποτα πια!!!!Αλλα επειδη ξεφυγα απ το φλεγον θεμα,θελω να επισυμανω οτι ο Δημος Αλοννησου δινει μεγαλο αγωνα για να μην ψηφιστει αυτο το νομοσχεδιο,ενω ο δικος μας πολυ χλιαρα πραγματα(μπορειτε να κανετε τη συγκριση και μεσα απ το blog).Προτεινω να γινει μια συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απ το Δημαρχειο,κι αν αυτος δεν νοιαζεται οπως ο κος Βαφινης,αν δεν παλαιψει με ολες του τις δυναμεις για να μη βουλιαξει η ΣΚΟΠΕΛΟΣ μας,τοτε να γυρισει εκει που ηταν και να προβουμε σε ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εσυ φιλε του σχολιου 13/1/11 7,30 Μ.Μ. ΚΑΝΕ ΟΝΕΙΡΑ,ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΔΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ???? ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΣΗΚΙΣΤΑΝ !!!!!!ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ !!!ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ,ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΣΕΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ,! ! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σταματείστε τις γκρίνιες και τη φαγωμάρα.Δεν οδηγούν πουθενά. Το εφιαλτικό μέλλον μας προκαλεί σε σύνεση, ομόνοια και αλληλεγγύη. Αφήστε το μας και το σας. Ολοι είμαστε ΕΜΕΙΣ. Δίπλα λοιπόν και όχι απέναντι στη Δημοτική Αρχή που αισιοδοξούμε οτι θα προστατέψει τα συμφέροντα ΟΛΟΥ του νησιού. Να την ενισχύσουμε όσο μπορούμε γιατί τα χειρότερα έρχονται. Και πρέπει να μας βρουν μονιασμένους και σφιχτοαγκαλιασμένους. Το καΐκι πάει για τα βράχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοσμε, σηκωθητε απ τους καναπεδες σας,ξυπνηστε και ξεσηκωθειτε,για να μην περασει αυτο το νομοσχεδιο!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριε 14/1/11 6¨06 δε ξερω ποιος εισαι και τι κανεις αλλα να σου θυμησω οτι για τη καταντια του τουρισμου στη Σκοπελο και γενικα στην Ελλαδα μεγαλο μερος ευθυνης εχουν και οι επιχειρηματιες που θελουν μεσα σε ενα καλοκαιρι να πλουτισουν , να ξεπληρωσουν δανεια να χτισουν σπιτια να σπουδασουν παιδια και αλλα και τους υπολοοιπους 8 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ανεβαζοντας τις τιμες στα υψη το καλοκαιρι. Δε μας φταινε λοιπον μονο οι αλλοι οταν με 1 καφε και μια σκοπελιτικη θελουμε να δουλευουμε 4 μηνες και να καθομαστε 8.... πολλες οι περιπτωσεις στο νησι μας για να διαψευθει το σχολιο φιλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aυτή είναι η ωμή αλήθεια που διατύπωσε ο προηγούμενος σχολιαστής. Ετσι ακριβώς συμπεριφέρονται οι επιχειρηματίες μας. Ας τους το δώσουμε εμείς να το καταλάβουν μήπως και συνετισθούν.Εννοώ αποχή από τα μαγαζιά όλων που κάνουν οτι δεν έχουν αντιληφθεί τη δραματική κρίση. Στο σπιτάκι μας τον καφέ, το ούζο και το τσίπουρο και φυσικά βεγγέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 13/1/9:00 πμ… 1 ½ σειρά σχόλιο έγραψα για την ουσιαστική παρέμβαση του νέου Δημάρχου, με 56 σειρές μου απάντησες.
    Τι να πω; Δυστυχώς δεν με πείθεις με το ανέκδοτο «των 3 επιστολών» που απευθύνεται σε χαμηλή νοημοσύνη. Ούτε για γέλια δεν κάνει το ανέκδοτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΝΤΩΣ, ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΧΡΟΝΙΣ, ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ????ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ????ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυριε 15/1/11 1:22 το μετρο ειναι πολυ αδικο και θα βλαψει το νησι στο συνολο του οχι μονο τη Σκοπελο οπως κοντοφθαλμα τονιζουν ορισμενοι για να κανουν τη γνωστη ψευτοαντιπολιτευση. Εγω εγραψα για τη συμπεριφορα των επαγγελματιων επειδη καποιος πιο πανω τονιζει τα 10 στρεματα για να πει αλλα αναφεροντας τη καταντια του τουρισμου και στο τελος μας ζηταει και εκλογες. Απλα του απαντησα οσο αναφορα το τουρισμο. Εγω ειμαι απο τη Γλωσσα λοιπον και πιστευω οτι το μετρο ειναι αδικο και θα μας βλαψει ολους. Αν δεν το βλεπουν καποιοι απο οπου και αν ειναι, ειναι εκ του πονηρου η της κουτοπονηριας που μας διακρινει καλυτερα. Ο Μιχελης σωστα εστειλε την επιστολη. Αυτο ειναι το πρωτο βημα παντα. Επισης σωστα υποθηκε οτι πρεπει να υπαρξουν κινητοποιησεις για αυτο το θεμα οπως και αλλα οπως συγκοινωνια με παρουσια τηλεοπτικες καμερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. προς 14 / 1 / 6:06 πμ. Εσύ μάλλον βιάζεσαι φίλε, και μάλιστα πάρα πολύ να ζητάς νέες εκλογές. Καλά θα κάνεις να παρατηρείς τις κινήσεις του νέου δημάρχου πρώτα και στη συνέχεια να γράφεις χωρίς προκαταλήψεις.

    Μετά την ουσιαστική και καθαρά πολιτικού περιεχομένου παρέμβασή του προς τους βουλευτές του Νομού, αφού κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να παραβρεθούν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ταξίδεψε στην Αθήνα για να κάνει συναντήσεις.

    Έλα λοιπόν τη Δευτέρα να παρακολουθήσεις το δημοτικό συμβούλιο. Θα σε περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ 10 ΣΤΡΕΜ
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.