Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές κατά της ρύθμισης για τη δόμηση στις περιοχές Natura

Τίνα Μπιρμπίλη
υπουργός Περιβάλλοντος
Την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη για τη βιοποικιλότητα, του οποίου βασική διάταξη αναφέρει ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura καθορίζεται σε 10 στρέμματα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα.

Οι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει» και την κάλεσαν να ζητήσει από την αρµόδια υπουργό «να το πάρει πίσω». Η κα Μπιρµπίλη δέχεται ισχυρή κριτική από τους βουλευτές επειδή -για άλλη µία φορά, όπως λένε- νοµοθετεί χωρίς να συνεργάζεται µε τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Το νοµοσχέδιο που φτάνει αύριο Τρίτη προς συζήτηση στην αρµόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, «µε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Σκοπός της ρύθμισης που προτείνεται είναι ο περιορισμός της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές και κυρίως στη αυθαίρετη δόμηση. Ωστόσο, μέσα από την οδηγία 92/43/1992 της Ε.Ε. προσπαθούν με την πρόφαση της δήθεν προστασίας της βιοποικιλότητας να περιορίσουν το παραπάνω φαινόμενο το οποίο η ίδια κεντρική εξουσία άφησε να αιωρείται εδώ και τριάντα περίπου χρόνια. Ο περιορισμός της αρτιότητας υπό το πέπλο της δήθεν προστασίας της βιοποικιλότητας είναι αστείος. Υπάρχουν άλλες ασφαλιστικές δικλείδες για να περιοριστεί η εκτός σχεδίου δόμηση. Στην ίδια οδηγία της NATURA 2000 προβλέπονται και όροι ευνοϊκοί για τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο: Ναι στην προστασία του περιβάλλοντός μας, αλλά με ευνοϊκούς όρους δόμησης για την πρόκληση ενδιαφέροντος για αγορά γης ή εκμετάλλευσή της στη Σκόπελο. Κυρίως, τώρα που η οικοδομική δραστηριότητα είναι μηδενική για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ( ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΜΕΣΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ. ΑΣ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟ < ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ > ΤΗΣ κας ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΕΧΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ. ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ.!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ ψήφισαν την σύμβαση με την ΤΡΟΙΚΑ που έχει επιπτώσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων και νομίζετε ότι θα κολήσουν στο σχέδιο ΝΑΤΟΥΡΑ?. Λυπάμαι αλλά προβλέπω την ψήφισή του σε λίγες μέρες από τη Βουλή. Επιπλέων κρατώ επιφυλάξεις στο ότι οι βουλευτές Μαγνησίας της Κυβέρνησης θα το καταψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.