Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δεν δεσμεύθηκε η κα Υπουργός

Με την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι Δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου κ.κ. Βαφίνης και Μιχελής συνεπικουρούμενοι από τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας της Σκοπέλου κ.κ. Βασιλούδη και Ραμαντάνη. Στη συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης ζήτησαν την άμεση απόσυρση της διάταξης που ορίζει την αρτιότητα των εκτός σχεδίου οικοπέδων από τα 4 που ισχύουν στα 10 στρέμματα.
Μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Βασιλούδης και Ραμαντάνης μας είπαν:
Χρ. Βασιλούδης: «Δεν υπήρξε καμμία δέσμευση από την πλευρά της υπουργού στα αιτήματά μας. Οι ιδιοκτήτες τεσσάρων στρεμμάτων διατηρούν το δικαίωμα δόμησης, ενώ σε μελλοντικές ιδιοκτησίες η δόμηση θα επιτρέπεται μόνο για αρτιότητα 10 στρεμμάτων. Οι συντελεστές δόμησης δεν πειράζονται αυτή τη στιγμή, χωρίς όμως να αποκλείεται αύριο να γίνει κάποια αλλαγή. Εμείς το τονίσαμε ότι θέλουμε να συνεχιστεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, να δούμε τι θα συμπεριλάβουμε μέσα σε αυτό και στη συνέχεια να εφαρμοστούν οι περιορισμοί του Νatura. H κα Μπιρμπίλη μας είπε ότι θα το δει, γενικά και αόριστα... Προχωρούν ακάθεκτοι στην ψήφιση του ν/σ και εκτός από το «κλείδωμα» των παλαιών 4 στρεμμάτων δεν υπάρχει κάτι θετικό...»
Μαν. Ραμαντάνης: «Στη συνάντηση η υπουργός επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της. Εμείς ζητήσαμε να προχωρήσει το ΣΧΟΠ (Γ.Π.Σ.). Μας είπε ότι βλέπει λογικό το αίτημα και ότι θα το εξετάσει. Δεν δεσμεύθηκε απέναντί μας για το τι θα ισχ΄υσει σχετικά με τους συντελεστές... Είπε πως θέλει να προχωρήσει στην κατάργηση των παρεκκλίσεων και ότι θα εξετάσει με προσοχή τα αιτήματά μας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.