Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα κεραμοπλαστικής για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, το Σάββατο 15/1/11, ξεκίνησαν τα μαθήματα κεραμοπλαστικής στους μαθητές του Σχολείου μας.
Ο γνωστός στην κοινωνία της Σκιάθου κεραμοπλάστης κ. Σταύρος Τσιμπλιαράκης, προσφέρθηκε να διδάξει στους μικρούς μαθητές την τέχνη της κατασκευής κεραμικών, έπειτα από πρόταση του Συλλόγου. Λαϊκός καλλιτέχνης ο κ. Τσιμπλιαράκης, εκτός από κεραμοπλαστική, ασχολείται και με γλυπτά σε μάρμαρο και με ξυλογλυπτική. Παίρνει μέρος σε εκθέσεις στη Σκιάθο και αλλού.
Μέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου μας είπαν: «Η προσπάθειά μας αυτή γίνεται...
στα πλαίσια της πεποίθησής μας ότι αποτελεί όφελος για τα παιδιά μας η ενασχόλησή τους με μια από τις πρώτες ύλες του πολιτισμού: τον πηλό, καθώς και η επαφή τους με μια τέχνη παραδοσιακή. Παράλληλα συνεργάζονται και ψυχαγωγούνται, ενώ επιδιώκουμε και τη γνωριμία τους με σημαντικούς ντόπιους καλλιτέχνες ,κάνοντας την αρχή με τον κ. Τσιμπλιράκη.»
Η προσπάθεια στεγάζεται προσωρινά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, ενώ έχουν γίνει επαφές με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Σκιάθου, με σκοπό την ανεύρεση μιας μόνιμης Στέγης και πιθανώς, την ένταξή της σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Οργανισμού, ώστε να εξασφαλιστεί  η διάρκεια και η εξέλιξή της.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο σύλλογο γονέων και στον καλλιτέχνη. Έτσι ακριβώς θα έπρεπε να λειτουργούμε παντού ώστε να μην αναρωτιόμαστε για το "πού πάει η νεολαία". Αυτό ας γίνει παράδειγμα και για το δικό μας νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.