Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου για τον Ορισμό μελών για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΝΠΙΔ) ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μανώλης Ραμαντάνης, ζήτησε τη διάλυση της επιχείρησης της ΔΕΥΑ.
Ο κ. Ραμαντάνης είπε: «Προτείνουμε τη διάλυση της επιχείρησης της ΔΕΥΑ και την ενσωμάτωσή της στο Δήμο Σκοπέλου σαν τεχνική υπηρεσία. Όπως ακούσαμε και προηγουμένως, για πολλοστή φορά αυτή η επιχείρηση εμφανίζει έλλειμμα. Κάθε φορά ο Δήμος, δηλαδή εμείς οι δημότες, αναγκαζόμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη ή να συνάψουμε δάνειο ή να βοηθήσουμε άμεσα αυτή την επιχείρηση, παρά το υψηλό κόστος των τιμολογίων της.
Είναι καλύτερα να μην υπάρχει αυτή η υπηρεσία. Από την ενσωμάτωση που θα γίνει θα έχουμε και οικονομικό όφελος. Δεν θα επιβαρύνονται τα τιμολόγια με ΦΠΑ, ούτε θα πληρώνουν οι δημότες διευθυντές και προέδρους. Δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης των διοικητικών συμβουλίων, που και αυτά έχουν κάποιο κόστος. Ο Δήμος θα έχει την άμεση εποπτεία και θα επιτελείται καλύτερο έργο.
Η παράταξή μας επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί και για τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις...»

12 σχόλια:

  1. Όταν μια επιχείρηση χρωστά και δεν πληρώνει, βάζει λουκέτο. Δεν νομιζω οτι η λυση ειναι να γίνει...πιο κρατική απο ότι είναι σήμερα.

    Αν λειτουργούσε σαν ιδιωτικη επιχείρηση, σίγουρα θα κυνηγούσε αυτούς που της χρωστάνε χιλιάδες ευρω, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να πληρώσει τους υπαλλήλους και δεν θα λειτουργούσε. Τώρα, ξεροντας πως οι μισθοί είναι εξασφαλισμενοι απο τα κορόιδα που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και απο τα δανεια που και αυτα τα εξοφλουν οι δημοτες,κανει....χαρες (θέλω να πιστεύω με το αζημίωτο), στους μεγάλους οφειλέτες.

    Η ΔΕΥΑΣ, όπως και κάθε δημοτική επιχείρηση, πρεπει να λειτουργεί με την λογική ιδιωτικής εταιρείας. Ας είναι δημόσια. Όμως κάνω μια ερώτηση: Ποιος απο τους Σκοπελιτες θα προσλαμβανε μόνιμο υπάλληλο; Είτε σε μαγαζί, είτε στην οικοδομή, στο ξενοδοχείο ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια;
    Θεωρώ πως η πλειοψηφία θα απαντούσε....κανένας. Τότε όμως γιατί ανεχόμαστε στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι μαγαζιά όλων μας, να διορίζονται και να πληρώνουμε μόνιμους υπαλλήλους. Ποιον εξυπηρετεί αυτη η πρακτική; Σίγουρα όχι το δημόσιο συμφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΣ ΜΑΝ. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΔΩ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ?????ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠ ΤΟΝ ΔΗΜΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα με τον "Καλλικράτη", όπως θα δούμε σχολεία να ενσωματώνονται και να στοιβάζονται οι μαθητές ανά 30 σε μια αίθουσα έτσι σίγουρα θα δούμε και ενσωματώσεις Δημόσιων Υπηρεσιών είτε μεταξύ τους είτε με ιδιωτικές που φυσικά και στις δύο περιπτώσεις (που είναι πολύ πιθανό) θα "αδυνατούν" να ενσωματώσουν πολλούς απ'τους εργαζομένους!! Και φυσικά να περιμένουμε όλοι μας την αύξηση των Δημοτικών τελών... ίσως αυτό να αποτελεί αλληλοβοήθεια... για να σωθεί το νησί ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά τοποθετήθηκε ο κος Ραμαντάνης. Αν δεν υπήρχε το ΦΠΑ στους λογαριασμούς μας, θα ήταν κι αυτό για μας τους καταναλωτές μια οικονομική ελάφρυνση.
    Επίσης οι μισθοί προς διευθυντές, προέδρους και αντιπροέδρους θα έμεναν μέσα στο ταμείο του Δήμου. Σημαντικά χρήματα για να αξιοποιηθούν κάπου αλλού, που θα υπάρχει πραγματική ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @24 Ιανουαρίου 5:04
    Και τώρα αν θέλουν μπορούν να μην πάρουν μισθό και οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και οι αντίστοιχοι της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. σε ενδειξη κατανόησης του μεγέθους του οικονομικού προβλήματος που υπάρχει, μέχρι ανάκαμψης του προβλήματος. Για να δούμε θα το κάνουν;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προεκλογικά είχε πεί ο κ. Μιχελής ότι θα καταργήσει τον μισθό του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ. Εσείς ακόμη πιστεύετε ότι θα το πράξει?
    Ας με διαψεύσει κάποιος.
    όλα για το χιλιάρικο γίνονται, ξυπνάτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι αντιπρόεδροι πήγαιναν στην ΔΕΥΑΣ για μισή εώς μία ώρα βάζαν δυό υπογραφές παίρναν και τα τηλέφωνά τους και παίρναν τα 50 ευρώ ημερησίως-γιατί έπαιρναν 1100 το μήνα- χωρίς να ντρέπονται καθόλου και το έπαιζαν και αγωνιστές για το καλό του τόπου. Τουλάχιστον να πληρώνονται αλλά να προσφέρουν και κάποιο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν περίμενα ποτέ απο τον ΚΚΕ που αγωνίζεται και τάσσεται υπερ του εργαζομένου να ζητά την διάλυση μιας επιχείρησης χωρίς να σκέφτεται τους εργαζόμενους που δουλεύουν και ζουν απο αυτήν. Έργο προσφέρουν όλοι οι υπάλληλοι και ακόμη περισσότερο τώρα με τον Βιολογικό. Δεν μπορώ να ακούω τέτοιες θέσεις απο ένα εργατικό κόμμα, απογοητεύομαι. Ας προτείνουν λύσεις για να μην χάσει κανένας την δουλειά του. Έλεος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστά αναφέρετε κύριε 28/01/11 12:38, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι έχουν όλοι δικαίωμα στην εργασία, καλό είναι λοιπόν να δρομολογηθούν και νέες προσλήψεις γιατί υπάρχει μεγάλη ανεργία και στην Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι αλλες προσληψεις σημαινουν κι αλλους φορους. Θελουμε να πληρωνουμε περισσοτερο;

    Εαν καποιος ειχε την δυνατοτητα να προσλαβει υπαλληλο ή εργατη, θα του εκανε την χαρη να τον κανει μονιμο; Ανεξαρτητα απο την αποδοση του, τις ικανοτητες του και την ηθικη του, θα δεχοταν να τον πληρωνει αναγκαστικα για παντα;

    Θα ηθελα μιαν απαντηση απο εναν οπαδο της μονιμοτητας στο Δημοσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Πρόεδροι πρέπει να αποζημιώνονται για να κάνουν σωστά τι δουλεία τους δηλαδή να ελέγχουν τι σωστή λειτουργία , γιατί αν δεν αποζημιώνονται τότε ίσος να βρουν άλλους τρόπους...............
    Η.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακουσα οτι το συμβουλιο της ΔΕΥΑΣ ψυθισε αυξηση στο μισθο του
    προεδρου ειναι αληθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.