Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κώστας Καρτάλης: Θετικές εξελίξεις για την Σκόπελο και την Αλόννησο

Μετά τη σύσκεψη με την Υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου Πέτρος Βαφίνης και Γιώργος Μιχελής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε:
«Στη συνάντηση μας με την Υπουργό είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα ειδικά για την Αλόννησο και τη Σκόπελο. Η νέα ρύθμιση για τη διατήρηση της αρτιότητας των 4 στρ. και την εφαρμογή της αρτιότητας των 10 στρεμμάτων για ιδιοκτησίες που θα διαμορφωθούν μετά τη ψήφιση του νόμου, εκτιμώ ότι καλύπτει τόσο την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την προστασία της ιδιοκτησίας. Συζητήσαμε επίσης για τις αλιευτικές διατάξεις στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων ώστε να διατηρηθούν αυτές που σήμερα προβλέπονται από το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι τέθηκε εκ νέου το θέμα της αποζημίωσης των αλιέων της Αλοννήσου και ότι συμφωνήθηκε να κάνουμε από κοινού με το ΥΠΕΚΑ ενέργειες προς την Επίτροπο Αλιείας Μ. Δαμανάκη. Σε ό,τι αφορά στη Σκόπελο είναι ιδιαίτερα σημαντική η δέσμευση της Υπουργού να χρηματοδοτήσει το έργο προστασίας του δασικού πλούτου.»

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο που υπάρχουν άνθρωποι (βουλευτής Καρτάλης και δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου) που ασχολούνται με τα νησιά και δεν τα θυμούνται μόνο στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.