Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Διακόσια κρεβάτια κλειστά στις ΜΕΘ

Κινδυνεύουν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι. Διακόσια κρεβάτια παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Μόνο στο λεκανοπέδιο περιμένουν καθημερινά 40 ασθενείς για κρεβάτι σε ΜΕΘ. Σε 70 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι ανοιχτές 634 κλίνες ΜΕΘ, Μονάδων Εντατικής Νεογνών και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας. Για να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές η χώρα μας θα έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό κλινών ΜΕΘ από αυτές που διαθέτει. Τα παραπάνω τόνισε χθες το προεδρείο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οταν σε κάθε κρεβάτι ΜΕΘ νοσηλεύονται περίπου 28 ασθενείς ετησίως, τα 200 κλειστά κρεβάτια αφαιρούν τη δυνατότητα της κρίσιμης αυτής φροντίδας υγείας σε 5.600 ανθρώπους. Η Ενωση ζητά την...
άμεση πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τις ΜΕΘ, καθώς οι προσλήψεις συμβασιούχων -κι αυτές με το σταγονόμετρο- δεν αποτελούν λύση, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία, ενώ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ έχουν το σύνδρομο εξουθένωσης σε ποσοστό 40%. Γι΄αυτό ζητά όλοι οι υγειονομικοί να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωρομίσθιο εφημερίας και όχι να αμείβονται οι νοσηλευτές με 1 ευρώ και οι γιατροί με 3 ευρώ την ώρα.

Ντα.Β.
εφημερίδα Συντακτών

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
    ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΘ ΚΛΕΙΣΤΕΣ Κ ΠΑΙΘΕΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ????????????????????

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.