Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Όπου υπάρχει αλληλεγγύη, ο φασισμός υποχωρεί

Στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης ζουν περίπου 600.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας, 3 εκατομμύρια από το συνολικό πληθυσμό ζουν στα όρια της φτώχειας. Κι η κυβέρνηση των μνημονίων, των αστέγων, των υποσιτισμένων παιδιών, είναι αποφασισμένη "να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα". Μόνο που πλέον αυγά δεν υπάρχουν (πρόσφατα στοιχεία της Unicef).
69 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Βόλου από την ναζιστική κατοχή, ζητήματα, που πολλοί θεωρούσαν λυμένα και τελειωμένα, όπως η καταστρατήγηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η φτωχοποίηση και ο φασισμός, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να κατακτήσουν την πολιτική και κοινωνική...
πραγματικότητα, σε βάρος του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας της χώρας.
Εμείς που συμμετέχουμε στις δράσεις που υλοποιεί το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους», πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει στόχος η ενεργοποίηση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Όπως ο φασισμός είναι επίθεση εναντίον όλων μας, έτσι και ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας όλων μας.
Επιδίωξή μας είναι να επανασυσταθεί ο κοινωνικός ιστός μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, στον αντίποδα των εκβιασμών και της εγκληματικής δράσης των φασιστικών οργανώσεων. Στις βάρβαρες φασιστικές ενέργειες αντιπαραβάλλουμε το μαζικό λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, με αλληλεγγύη και υποστήριξη σε όλους τους αδύναμους της κοινωνίας, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνική καταγωγή ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα.
Σε καιρούς κρίσης, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε, η αντίσταση είναι μονόδρομος, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση.
Το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους» συμμετέχει στο πανθεσσαλικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11.30 πμ στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο και καλεί όσους πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση, που αφήνει ελεύθερο έδαφος και στον φασισμό, να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απάντηση των κοινών μας αναγκών, για ένα μέλλον ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας.
Νέα Ιωνία, 17 Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.