Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στη Σκόπελο του "πρωτογενούς πλεονάσματος" οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να γράψουν φάρμακα...

…και οι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν
με ασθενοφόρο λόγω έλλειψης καυσίμων!
  • Το οργανόγραμμα για το Κ.Υ. Σκοπέλου του 1985 προέβλεπε 8 γιατρούς και 32 άτομα  νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Το  2014  έχουμε 2 γιατρούς και 6 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό...

Οδύσσεια περιμένει τους ασφαλισμένους που θα τολμήσουν να σκεφθούν ότι έχουν ανάγκη από κάποια φάρμακα. Το Κ.Υ. Σκοπέλου αυτές τις ημέρες λειτουργεί με μοναδικό γιατρό τον διευθυντή Γιώργο Τριανταφύλλου, ο οποίος εδώ και 3 εικοσιτετράωρα έχει εγκατασταθεί στο ιατρείο του μέρα - νύχτα χωρίς να μπορεί να φύγει… Χθες μάλιστα, όταν χρειάστηκε να γίνει διακομιδή, ο ασθενής πήγε χωρίς συνοδεία γιατρού στο Βόλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Οι ασφαλισμένοι φθάνουν στο Κ.Υ. από τις 6 το πρωί και κατά τις 8 μοιράζονται κάποιοι αριθμοί προτεραιότητας σε όσους θέλουν να γράψουν φάρμακα. Αλλά ακόμα και όταν πάρεις το "μαγικό χαρτάκι" δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγεις με την συνταγή στα χέρια, αφού όταν υπάρχει περιστατικό όλα σταματούν και ο γιατρός βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, κοντά στον ασθενή.

Αυτά μου έλεγαν ασφαλισμένοι που βρέθηκαν σήμερα το...
πρωί στο Κ.Υ. και περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους και όταν νόμιζα ότι τα έχω ακούσει όλα και ξεκίνησα να φύγω με γύρισαν πίσω και μου είπαν το εξής απίστευτο: «Το ασθενοφόρο είναι χωρίς καύσιμα γιατί οι πρατηριούχοι έχουν κόψει την πίστωση επειδή είναι φεσωμένοι…»

Έτσι όταν αυτό χρειάζεται να κινηθεί για να παραλάβει ασθενή τα καύσιμα τα βάζουν ρεφενέ γιατροί και νοσοκόμοι από φιλότιμο ή συγγενείς ασθενών από ανάγκη!
Σ.Σ.: Περισσότερο ανησυχητικό από το ότι δεν υπάρχουν γιατροί, αναλώσιμα και καύσιμα για το ασθενοφόρο, είναι ότι η τοπική κοινωνία αδιαφορεί και υπομένει…
Περαστικά μας.

13 σχόλια:

  1. ευχαριστω για τα περαστικα.μακαρι την ευχη σας να την ακουσει ο παναγαθος και σωτηρας μας θεος.ποιος το πιστευει αυτο σημερα;αυριο το ασθενοφορο ισως δεν θα μπορει να μετακινηθει για μηχανικη βλαβη.αληθεια ,τι περιμενουμε και τι ελπιζουμε;δηλαδη τι πρεπει να γινει για να καταλαβουμε οτι εμεις πρεπει κατι να κανουμε;τι τον νιαζει τον σαμαραη τον βενιζελο ααν εχουμε εδω γιατρους και φαρμακα;μας ξερουν;σπουδασαν με τοσους κοπους και τοσα εξοδα οι ελληνες τα παιδια τους να γινουν γιατροι και τωρα ειναι ανεργοι η μεταναστες στην γερμανια η αγγλια η οπουδηποτε αλλου.και μενουν τα κεντρα υγειας χωρις γιατρους και γενικα χωρις νοσιλευτικο προσωπικο.και φυσικα τα πραγματα δεν ειναι καλυτερα στις πολεις και γενικοτερα σ ολη την ελλαδα.χωρις τον λαο δεν λειτουργει το συστημα.γιατι δεν λεμε ενα ΟΧΙ σ ολη αυτη την τρελλα;τι φοβομαστε -αν φοβομαστε-τι θα χασουμε-αν εχουμε κατι ποια να χασουμε;και γιατι πρεπει καποιοι αλλοι να κανουν κατι για μας οταν εμεις το βουλωνουμε ,δεν κανουμε τιποτε για να αποτρεψουμε ολα αυτα που συμβαινουν και αφηνουμε να μα ξευτυλιζουν καθε μερα,να μας αποπροσανατολιζουν ,και να καταργουν δικαιωματα μας μεσα σε μια νυχτα;αν ο περιπτερας η ο φουρναρης μας κλεψει ενα ευρω θα ορμησουμε να τον φαμε και θα τον πουμε και κλεφτη και δεν θα ξανεπαμε στο μαγαζι του,ισως του κανουμε και καταγγελια,αλλα αδιαφορουμε για τα πλεον σοβαροτερα οπως ειναι το κεντρο υγειας και η καλη του λειτουργια.πως εξηγειται αυτο;μπραβο στην καλη εφημεριδα για την ενημερωση.κανεις δεν δικαιουται να μην γνωριζει πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλληλεγγυη, αυτοργανωση. Μια καποια λυση πριν να ειναι αργα

      Διαγραφή
    2. Αλληγεγγύη / Αυτοοργάνωση = Προηγμένη κοινωνία

      Βλέπετε κάτι τέτοιο εδώ;

      Διαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ.ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ,ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ,ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΛΥ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ .ΣΑΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.ΤΙ ΩΡΑΙΑ.ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΝΑ ΦΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ.ΤΕΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO EΠOMENO BHMA EINAI NA ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ....... ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!!ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ?ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΤ Κ.Υ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ(ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ Κ.Υ) ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΞΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΤΟΥ Κ.Υ.ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΧςΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,.ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΘΡΩΠΟ Η ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ?ΚΙΝΗΣΕΙΣ?ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2013 ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ, ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ...ΚΑΤΑΝΤΙΑ Κ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Τ Ι Π Ο Τ Α \
    ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ?ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ (ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ...ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσεις Σκοπελιτες τι περιμενατε να εισπραξεται απο εναν ερετο τοπικο δοιηκητη της κεντρικης εξουσιας που ειναι πιστος και ευσηνηδειτος στην κεντρικη πολιτικη αρμαδα.Να επανδρωσει το Κ.Υ με γιατρους και νοσηλευτικο πρωσοπικο οχι ! περιμενατε να φερει αναπτυξει στο μετρο που του αναλογει βασει των ανταποδωτικων τελων που δικαιουτε απο την κυβερνηση οχι! πλεονασμα υπαρχει ναι! ανεργια υπαρχει ναι!!!!!!!!!!!! Μην ακουμπατε την κυβερνηση και την οικονομικη σχολη του σικαγο που που δυναστευει την Ελλαδα και τους Ελληνες,και ως γνωστον η γνωστη απαντησει θα δωθει απο τους τοπικους ερετους αρχοντες, ναι το ξερουμε αλλα τι να κανουμε ετσι λεει η κυβερνηση,θα πουν-πει εχουμε εναν δικομας τροπο στο να επιλυσουμε το θεμα ενα δικομου-μας τροπο τετοιο τροπο ειχε στο να κρατησει την Δ.Ο.Υ στην Σκοπελο το αποτελεσμα το ειδατε περιμενεται να δειτε και τα αλλα αποτελεσματα απο το συγκεκριμενο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι τοπικοί άρχοντες κοιτάνε την καρεκλίτσα τους και τον μισθό τους κύριοι.
    Ξύπνήστε επιτέλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


    ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

    ΞΕΡΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ..ΤΙ ΚΑΝΕΙ

    ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΜΕΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΝΤΑ -ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ -ΤΣΑΙ -ΦΩΣΚΟΜΗΛΟ- ΜΕΛΙΣΟΧΟΡΤΟ- ΡΙΓΑΝΗ

    ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡΜΠΟ
    ΣΕ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ
    ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΗΔΑΣ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ.......

    ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

    ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

    ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

    ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

    50 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ENA ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.