Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η πολιτική συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας.
Οι εκπρόσωποι των δασκάλων και νηπιαγωγών αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου.
Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ο μη επαρκής αριθμός των νηπιαγωγείων σε σχέση με τις ανάγκες του νομού, τα προβλήματα στην λειτουργικότητα πολλών σχολικών κτιρίων, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό ειδικά στα νησιά, μετά το ουσιαστικό σταμάτημα των αποσπάσεων και των...
προσλήψεων, ελλείψεις που είναι πιο έντονες στην προσχολική αγωγή. Στη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα, ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα που δυσκολεύει τη μάθηση στα παιδιά και τους λειτουργούς να επιτελέσουν το έργο τους με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τελευταία υπουργική απόφαση που μεθοδεύει την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η οποία αιφνιδίασε την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιχειρηθούν και άλλες συγχωνεύσεις σε σχολικές μονάδες και να βαφτιστούν υπεράριθμοι και άλλοι εκπαιδευτικοί.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων των παιδιών για ουσιαστική μόρφωση και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών δια μέσω της άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.