Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βλέπει ο Θεός γαρ, και οι γείτονες

Δεν πρόκειται να ταρακουνήσει κανέναν νοικοκυραίο ψηφοφόρο της ΧΑ, καμία θεοφοβούμενη κυράτσα, το ότι ο ένας ήταν νταβατζής, ο άλλος έκλεινε συμφωνίες με εργοδότες για μισά μεροκάματα, ο τρίτος είχε ανασφάλιστους αλβανούς εργαζόμενους.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί τα ίδια ακριβώς κάνουν οι "νοικοκυραίοι" σε μικρογραφία.

Βάζουν τα βύσματα τους να τους βρουν "δουλίτσα", παίρνουν έναν αλβανό ανασφάλιστο για ένα κομμάτι ψωμί να τους βάψει το σπίτι και πηδάνε την πουτάνα, που βεβαίως αυτή φταίει που είναι πουτάνα, πληρώνοντας το νταβά της.

Την Κυριακή βάζουν τα καλά τους και πάνε στην εκκλησία.

Και ρίχνουν στο δίσκο του Φιλόπτωχου επιδεικτικά ένα δεκάρικο.

Βλέπει ο Θεός γαρ, και οι γείτονες…

Σοφία Λ.

6 σχόλια:

  1. Τι άραγε να θέλει ειπείν ο ποιητής; Απορίας άξιον.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κα Σοφία Λ. την εκκλησία γιατί την αναφέρεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την αναφέρει διότι όποιος πάει στην εκκλησία, δεν γίνεται αυτόματα καλός Χριστιανός γι΄αυτό. Αφού λοιπόν βρίσουμε τους πάντες, κουτσομπολέψουμε και λασπολογίσουμε τους γύρω, πούμε τα ψέματα του αιώνα και ποιος ξέρει τι άλλες " ωραίες" πράξεις κάνουμε, μετά πάμε κομμωτήριο και με το καλό μας ταγεράκι για να φανούμε, πάμε στην καημένη την εκκλησιά για να συνεχίσουμε το κουτσομπολιό εντός της εκκλησίας ,με τον Πάτερ να παρακαλεί για λίγη ησυχία, και κατά τα άλλα έκανες το χρέος σου!! Για ξανασκέψου το λιγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eτσι πατριωτες!!! Να ακουγοντε η αληθειες, και ας ενοχλουν καπιους....δυιλιζουμε τον κονωπα, και καταπηνουμε την καμηλο....λεφτερια στα μυαλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγουρα ο θεος-αν υπαρχει- δεν ειναι βλακας ωστε να τον κοροιδευουμε με το να αναβουμε ενα κερι στην εκκλησια.σκεφτομαι πως αν ηταν τωρα να εμφανιστει ο χριστος ,ο υιος του θεου,ποσοι απο αυτους που εκκλησιαζονται τακτικα θα ετρεχαν να κριφτουν και αραγε τι θα ελεγαν αυτοι που δεν κρυφτηκαν.ποιες δικαιολογιες θα ειχαν.εκτος αν δεν ξερουν η δεν καταλαβαν τι λεει η χριστιανικη θρησκεια.ειναι για γελια και για κλαμματα.μεγαλη ικανοτητα να κοροιδευουμε τον εαυτο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλύτερη ικανότητα είναι να κοροιδεύουμε τους άλλους, γιατί είμαστε τόσο εγωιστές που τον εαυτό μας αν το ψάξουμε θα δούμε ότι κάθε μέρα τον κοροιδεύουμε και δεν παραδεχόμαστε τα λάθη μας γιατί αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.